بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/02/09
شماره 2457 - تاریخ 1403/02/09
آخرین اخبار
پوستر نوزدهمین دوره اعطای مدرک به حافظان قرآن کریم رونمایی شد
بازپیرایی فضای سبز و کاشت بیش از 500 اصله درخت در 5 محور منطقه 19
محور شریانی بزرگراه آزادگان در محدوده منطقه 19جان تازه ای گرفت
اجرای طرح «کوچه به کوچه خدمت» در محلات منطقه ۱۹
نظارت های ستادی نواحی منطقه ۱۹ در سال جدید با بازدید از محور ویژه در ناحیه ۲ آغاز شد
اجرای طرح آراستگی"خونه به خونه" درمحدوده نواحی شش‌گانه منطقه ٦ تهران
پاتک شهرداری منطقه٦ تهران برای جلوگیری از حمله سفیدبالک‌ها
پروژه بوستان محله جوادیه از مرز پیشرفت ۹۰٪ عبور کرد
بهره‌گیری از ظرفیت شوراهای در تحقق شعار سال
هوای پاک،مسئول پاسخگو، شهروند مسئول
پاکسازی ۷۰ هزار متر مربع زمین های بایر در منطقه ۲۱
اجرای ۶ هزار و ۲۵۰ مترطول عملیات آبرسانی در منطقه ۲۱
برگزاری همایش پیاده‌روی خانوادگی و رویداد مثبت ۱۰۰ در بوستان بزرگ ولایت
واردات ۱.۸ میلیارد دلاری طلا برای رفع تعهدات ارزی
سیدصالحی: نکونام کار بزرگی کرد/ تیمی موفق می‌شود که میانه زمین را تصاحب کند
ارائه حوزه های چهارگانه همکاری های معدنی ایران و آفریقا
رشد 16.3 درصدی تولید فولاد خام ایران
حیات در فلات مرکزی با اجرای خط یک پروژه انتقال آب خلیج فارس
امکان مشارکت سودآور مردم در بخش معدن فراهم می شود
افتتاح خانه بهداشت کارگری در محل طرح فولاد سازی قروه
رعایت الزامات حوزه HSE همگام با روند توسعه، در اولویت ایمیدرو قرار گیرد
پوستر نوزدهمین دوره اعطای مدرک به حافظان قرآن کریم رونمایی شد
هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر پیش‌بینی می‌کند
هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر پیش‌بینی می‌کند
اظهارات ضد و نقیض درباره یک مهمان‌ ویژه
آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان
کدام کشورها بیشترین حاجی را دارند؟
قالیباف: مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی فقط یک درصد از افراد جامعه را شامل می‌شود
عملکرد سه ماهه ۱۲ صندوق بخشی فعال در بازار سرمایه با صدرنشینی "سمان"
عملکرد سه ماهه ۱۲ صندوق بخشی فعال در بازار سرمایه با صدرنشینی "سمان"
پذیره نویسی ۲۰۰ میلیارد تومانی اوراق مرابحه "سیرنگ" با نرخ سود ۲۳ درصدی
پذیره نویسی ۲۰۰ میلیارد تومانی اوراق مرابحه "سیرنگ" با نرخ سود ۲۳ درصدی
بزرگداشت شهدای مدافع سلامت در قطعه 50 گلزار شهدای بهشت زهرا (س)
جلب مشارکت مردمی در پشتیبانی و مراقبت از طرح ساماندهی آسیب های اجتماعی
سیمای شبانه 7 بوستان منطقه 19 با اصلاح و تعمیر ۱۷۷ شعله از ابتدای سال روشن تر شد
نصب سازه پرتابل فرهنگی درجوار اماکن مذهبی وکانون تجمعات مردمی
ارزیابی امکانات، تجهیزات و ملزومات نگهداشت فضای سبز منطقه ٦ تهران
جمع آوری تابلوهای غیرمجاز از سطح منطقه۵
از ساماندهی کیوسک‌های مطبوعاتی تا اصناف و مشاغل مزاحم
اهمیت فرهنگ‌سازی در ارتقای مسئولیت اجتماعی حفظ محیط زیست
برگزاری همایش "پیاده روی خانوادگی " در بوستان جنگلی سرخه حصار
افتتاح اولین دبیرخانه کانون نوجوانان منطقه 13
تحکیم بستر آسفالت بزرگراه آزادگان و تعریض و ایمن‌سازی کندروی شرقی این بزرگراه در تقاطع با بزرگراه شهید لشگری
ایمن سازی و زیباسازی ۵۲ دستگاه پل عابر پیاده در منطقه ۲۱
بازرسی کارشناسان اداره HSE از سطح نواحی
اجرای عملیات رنگ آمیزی المان های بوستانی - عمرانی و ترافیکی در بوستان جنگلی یاس فاطمی
بازدید وزیر کشور از پروژه های سازمان نوسازی شهر تهران
با همکاری شهرداری تهران بسته‌های ویژه نوسازی بافت فرسوده تدوین می شود
برگزاری آیین افتتاحیه زورخانه ده ونک با حضور مسئولان شهری پایتخت و پیشکسوتان ورزش باستانی
از احداث بیمارستان جدید در منطقه تا منتقل شدن خط راه آهن تهران-اهواز
اجرای طرح همیاران آرامش در منطقه۲۲
آغاز بکار نخستین خانه خلاقیت و نوآوری در منطقه ۲۲ تهران
کد خبر: 187797 | تاریخ : ۱۳۹۸/۳/۲۷ - 18:50
 سرنوشت ارز ۴۲۰۰ تومانی دارو

سرنوشت ارز ۴۲۰۰ تومانی دارو

سرپرست سازمان غذا و دارو با اعلام فعالیت ۱۲۰ کارخانه داروسازی در کشور و چگونگی تامین و تدارک دارو در شرایط فعلی، در عین حال درباره چرایی ایجاد شرایط "قرارگاه" در سازمان غذا و دارو و همچنین مباحث مطرح در زمینه احتمال تغییر نرخ ارز دارو، توضیح داد.

نوآوران آنلاین- دکتر محمدرضا شانه‌ساز در بخش نخست نشست خبری خود که در سازمان غذا و دارو برگزار شد، با اشاره به سیاست‌های دارویی وزارت بهداشت و همچنین مباحث مطرح در زمینه ایجاد شفافیت در سازمان غذا و دارو، گفت: در دهه‌های گذشته داروسازی کشور از توان بالقوه خوبی برخوردار شده است و با وجود آنکه از سوی عده‌ای همیشه تلاش شده که تامین داروی مردم با مشکل مواجه شود، اما به دلیل پتانسیل موجود در کشور، این نقشه ها محقق نشده و مردم توانسته‌اند داروی مورد نیازشان را با بهترین کیفیت و قیمت دریافت کنند.

وی در توضیح ظرفیت‌های داروسازی کشور، نیز گفت: در حال حاضر ۱۲۰ کارخانه داروسازی فعال، تولید دارو در کشور را انجام میدهند. ۷۰ کارخانه مواد اولیه دارویی در کشور داریم و ۵۶ شرکت توزیع و پخش سراسری داریم که دارو را با سرعت و قیمت یکسان در کشور توزیع می‌کنند. ۱۲ هزار داروخانه نیز در زمینه عرضه دارو در سطح کشور فعالند.

تولید ۹۷ درصد داروها در کشور

شانه ساز افزود: با این چنین پتانسیلی، بالای ۹۷ درصد داروهای مورد نیاز در کشور تولید می‌شود که البته عدد صحیح تر آن ۹۹ درصد است و این تفاوت به دلیل داروهایی است که مشابه تولید داخل دارند. در مجموع دارو در بحث اقتصاد مقاومتی خوب عمل کرده است و این درصد ناچیز واردات هم همیشه در همه جای دنیا بوده است و نمی‌توان درهای کشور را به روی یافته های جدید دارویی بست؛ چراکه پزشکان و بیماران به این دسته از داروها نیز نیاز دارند.

سرپرست سازمان غذا و دارو با اشاره زیرساخت‌های مفصل و مناسب داروسازی کشور تاکید کرد: این توان در کشور وجود دارد که هر داروی مورد نیاز کشور که تولید آن توجیه داشته باشد را طی دو سال تولید کنیم. به همین دلیل هم هست که علیرغم تمام سنگ‌اندازی‌ها، داروی مردم تامین شده است و امیدوارم با سیاست‌های جدید وزارت بهداشت بحث تامین و تدارک دارو در اسرع وقت و با مناسب‌ترین قیمت صورت گیرد و به دست مردم برسد.

شانه ساز به مبحث حمایت از تولید داخل و رونق آن نیز اشاره کرد و گفت: انتظار آن است که از تولیدکنندگان داخلی حداکثر حمایت و پشتیبانی صورت گیرد و سیاست در وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو نیز حمایت از تولید داخل است.

سرپرست سازمان غذا و دارو با اشاره به اصل شفافیت و اهمیت آن، گفت:‌ در این خصوص هم اقدامات خوبی صورت گرفته است؛ به طوری که تمام آرای کمیسیون‌ها و مصوبات آنها بلافاصله در سایت سازمان اعلام می‌شود تا به این ترتیب افکار عمومی و ذینفعان بتوانند به آن دسترسی یابند و از آن مطلع باشند و ابهامات نیز برای ذینفعان برطرف شود. از طرفی این بهترین وسیله‌ای است که بتوانیم پایش در درون خودمان داشته باشیم و امیدوارم بتوانیم شفافیت و عدالت بیشتری را نسبت به گذشته داشته باشیم.

چرایی ایجاد شرایط "قرارگاه" در سازمان غذا و دارو

شانه‌ساز در ادامه در پاسخ به سوالی درباره علت تشکیل "قرارگاه" در سازمان غذا و دارو، گفت: روحیه وزیر بهداشت در هر مسوولیت و سمتی که بوده‌اند، عدالتجو و برخورد صادقانه با افکار عمومی است. بحث قرارگاه نیز به لحاظ انجام پیش بینی‌های ضروری است تا با مشکلی مواجه نشویم. بعد از چند دهه از انقلاب، انتظار نیست که پس از بوجود آمدن مشکلات، واکنش نشان داده شود. در شرایط فعلی جنگ ناخواسته اقتصادی برای کشور طراحی شده و باید واکنش مناسب به آن نیز داده شود. قرار نیست کمبود و مشکلات دارویی ایجاد شود و بعد بخواهیم عکس‌العمل نشان دهیم.

وی افزود: بر همین اساس تدبیر مقام عالی وزارت آن بود که "قرارگاه سازمان غذا و دارو" در عالی‌ترین سطوح و با حضور نمایندگان سایر دستگاه‌های موثر تشکیل شود و تصمیمات به موقع گرفته و گزارش آن نیز داده شود. بر همین اساس میزان موجودی انبارهای دارویی و همچنین مواد اولیه و ... به صورت مرتب رصد می‌شود تا مشکلی پیش نیاید. تشکیل قرارگاه سرعت عمل را در بحث تامین و تدارک بهنگام دارو و تجهیزات بالا برده است و می‌تواند الگویی باشد برای بخش‌های دیگر کشور تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری شود.

نرخ ارز دارو تغییر می‌کند؟

سرپرست سازمان غذا و دارو همچنین درباره احتمال تغییر ارز ۴۲۰۰ تومانی دارو، گفت: تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به دارو تصمیمی است که در کلان نظام و عناصر تصمیم‌گیرنده گرفته شده و فعلا هم سیاست تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به داروست و بر همین اساس هم ما برنامه‌ریزی کرده‌ایم. در صورت تغییر در این سیاست نیز باید در تامین نقدینگی برای شرکت‌های داروسازی و بیمه‌ای پیش بینی‌های لازم صورت گیرد و در مجموع تغییر نرخ ارز دارو می‌تواند مشکل‌ساز شود و باید کاری کنیم که مردم و بیمه‌ها متحمل بار سنگین‌تری در حوزه دارو و درمان نشوند.

وی درباره چگونگی تامین داروهای فوریتی نیز گفت: برنامه سازمان آن است که دارو به موقع تامین شود و کار به بحث فوریتی نرسد. در حال حاضر ۱۱هزار قلم IRC داریم که خیلی از آنها تخصصی و دارای منابع انحصاری در دنیا هستند. ولی اگر قرار باشد دارویی از طریق فوریتی تامین شود، مطمئن باشید که کیفیت و قیمت آن کاملا مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و داروی مربوطه باید سابقه مصرف در دنیا داشته باشد و از کمپانی‌های معتبر نیز تامین شود. محل عرضه و پخش این داروها نیز کاملا تحت نظارت خواهد بود.

داروی ایرانی مصرف کنید

شانه‌ساز در ادامه صحبت‌هایش درباره پوشش بیمه‌ای برخی داروهای برند که مشابه تولید داخل آنها نیز وجود دارد، گفت: ما به عنوان سازمان غذا و دارو ترجیح‌مان آن است که از تولید داخل حمایت شود و معتقدیم که داروی تولید داخل بر اساس شاخص‌های سخت‌گیرانه‌ای تولید می‌شود و تفاوتی در نتیجه درمان در مقایسه با نوع خارجی ندارد.

وی در این باره ادامه داد: در مجموع بحث‌مان حمایت از تولید داخل است و به کیفیت داروهای تولید داخل اعتقاد داریم و خود و خانواده‌مان هم از داروهای داخلی استفاده می‌کنیم. توصیه می‌کنم که بیماران نیز داروهای ایرانی مصرف کنند و مطمئن باشند که نظارت‌ها و کنترل‌ها چه در بحث کیفیت و چه قیمت‌گذاری سخت‌گیرانه  و بر اساس استانداردهای بین‌المللی است. تلاش‌مان این است که حمایت از تولید داخل با شیب منطقی ادامه یابد.

صادرات داروی ایرانی به بیش از ۳۰ کشور دنیا

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره تشکیل معاونت "تولید داخل" در سازمان غذا و دارو گفت: برای تشکیل این معاونت، ساز و کار اداری آن دنبال می‌شود. باید تولید کننده داخلی و خصوصا شرکت‌های دانش بنیان و ... حمایت شوند. البته استانداردها در زمینه دارو، استانداردهای بین‌المللی است و نه ملی و بر همین اساس هم داروهای تولیدی کشور به بیش از ۳۰ کشور دنیا فروخته و صادر می‌شود. در مجموع با جدیت بیشتری رونق تولید در سازمان غذا و دارو دنبال می‌شود.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.