بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/02/10
شماره 2458 - تاریخ 1403/02/10
آخرین اخبار
پوستر نوزدهمین دوره اعطای مدرک به حافظان قرآن کریم رونمایی شد
بازپیرایی فضای سبز و کاشت بیش از 500 اصله درخت در 5 محور منطقه 19
محور شریانی بزرگراه آزادگان در محدوده منطقه 19جان تازه ای گرفت
اجرای طرح «کوچه به کوچه خدمت» در محلات منطقه ۱۹
نظارت های ستادی نواحی منطقه ۱۹ در سال جدید با بازدید از محور ویژه در ناحیه ۲ آغاز شد
اجرای طرح آراستگی"خونه به خونه" درمحدوده نواحی شش‌گانه منطقه ٦ تهران
پاتک شهرداری منطقه٦ تهران برای جلوگیری از حمله سفیدبالک‌ها
پروژه بوستان محله جوادیه از مرز پیشرفت ۹۰٪ عبور کرد
بهره‌گیری از ظرفیت شوراهای در تحقق شعار سال
هوای پاک،مسئول پاسخگو، شهروند مسئول
پاکسازی ۷۰ هزار متر مربع زمین های بایر در منطقه ۲۱
اجرای ۶ هزار و ۲۵۰ مترطول عملیات آبرسانی در منطقه ۲۱
برگزاری همایش پیاده‌روی خانوادگی و رویداد مثبت ۱۰۰ در بوستان بزرگ ولایت
واردات ۱.۸ میلیارد دلاری طلا برای رفع تعهدات ارزی
سیدصالحی: نکونام کار بزرگی کرد/ تیمی موفق می‌شود که میانه زمین را تصاحب کند
ارائه حوزه های چهارگانه همکاری های معدنی ایران و آفریقا
رشد 16.3 درصدی تولید فولاد خام ایران
حیات در فلات مرکزی با اجرای خط یک پروژه انتقال آب خلیج فارس
امکان مشارکت سودآور مردم در بخش معدن فراهم می شود
افتتاح خانه بهداشت کارگری در محل طرح فولاد سازی قروه
رعایت الزامات حوزه HSE همگام با روند توسعه، در اولویت ایمیدرو قرار گیرد
پوستر نوزدهمین دوره اعطای مدرک به حافظان قرآن کریم رونمایی شد
هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر پیش‌بینی می‌کند
هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر پیش‌بینی می‌کند
اظهارات ضد و نقیض درباره یک مهمان‌ ویژه
آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان
کدام کشورها بیشترین حاجی را دارند؟
قالیباف: مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی فقط یک درصد از افراد جامعه را شامل می‌شود
عملکرد سه ماهه ۱۲ صندوق بخشی فعال در بازار سرمایه با صدرنشینی "سمان"
عملکرد سه ماهه ۱۲ صندوق بخشی فعال در بازار سرمایه با صدرنشینی "سمان"
پذیره نویسی ۲۰۰ میلیارد تومانی اوراق مرابحه "سیرنگ" با نرخ سود ۲۳ درصدی
پذیره نویسی ۲۰۰ میلیارد تومانی اوراق مرابحه "سیرنگ" با نرخ سود ۲۳ درصدی
بزرگداشت شهدای مدافع سلامت در قطعه 50 گلزار شهدای بهشت زهرا (س)
جلب مشارکت مردمی در پشتیبانی و مراقبت از طرح ساماندهی آسیب های اجتماعی
سیمای شبانه 7 بوستان منطقه 19 با اصلاح و تعمیر ۱۷۷ شعله از ابتدای سال روشن تر شد
نصب سازه پرتابل فرهنگی درجوار اماکن مذهبی وکانون تجمعات مردمی
ارزیابی امکانات، تجهیزات و ملزومات نگهداشت فضای سبز منطقه ٦ تهران
جمع آوری تابلوهای غیرمجاز از سطح منطقه۵
از ساماندهی کیوسک‌های مطبوعاتی تا اصناف و مشاغل مزاحم
اهمیت فرهنگ‌سازی در ارتقای مسئولیت اجتماعی حفظ محیط زیست
برگزاری همایش "پیاده روی خانوادگی " در بوستان جنگلی سرخه حصار
افتتاح اولین دبیرخانه کانون نوجوانان منطقه 13
تحکیم بستر آسفالت بزرگراه آزادگان و تعریض و ایمن‌سازی کندروی شرقی این بزرگراه در تقاطع با بزرگراه شهید لشگری
ایمن سازی و زیباسازی ۵۲ دستگاه پل عابر پیاده در منطقه ۲۱
بازرسی کارشناسان اداره HSE از سطح نواحی
اجرای عملیات رنگ آمیزی المان های بوستانی - عمرانی و ترافیکی در بوستان جنگلی یاس فاطمی
بازدید وزیر کشور از پروژه های سازمان نوسازی شهر تهران
با همکاری شهرداری تهران بسته‌های ویژه نوسازی بافت فرسوده تدوین می شود
برگزاری آیین افتتاحیه زورخانه ده ونک با حضور مسئولان شهری پایتخت و پیشکسوتان ورزش باستانی
از احداث بیمارستان جدید در منطقه تا منتقل شدن خط راه آهن تهران-اهواز
اجرای طرح همیاران آرامش در منطقه۲۲
آغاز بکار نخستین خانه خلاقیت و نوآوری در منطقه ۲۲ تهران
کد خبر: 182953 | تاریخ : ۱۳۹۷/۱۱/۲۷ - 12:51
«کافه دانتیسم»؛ رویای بی‌رونق

«کافه دانتیسم»؛ رویای بی‌رونق

«کافه دانتیسم» اردیبهشت ماه سال جاری با ایده یکی از مربیان آموزش موسیقی به کودکان مبتلا به سندروم داون و اوتیسم با هدف مشارکت اجتماعی این کودکان در حالی در یکی از پاساژهای ونک راه‌اندازی شد که علی‌رغم استقبال غیرمنتظره مردم، این تب و تاب خیلی زود فروکش و با اختلافات داخلی اعضای کافه همراه شد؛ هم‌اکنون که محل کافه دانتیسم از ونک به دریاچه چیتگر نقل مکان کرده است شائبه‌هایی ایجاد شده که آیا ایده اشتغالزایی برای این دسته از کودکان موفقیت‌آمیز بوده است؟

نوآوران آنلاین- هرچند در ابتدای تأسیس کافه، آیلین آگاهی، مؤسس کافه دانتیسم از حمایت‌های سازمان بهزیستی از ایده‌اش و حمایتهای مالی این سازمان برای اجاره کافه در منطقه ونک گفت و تشکر کرد اما دیری نپایید که اخبار گوناگون از احتمال تعطیلی کافه دانتیسم به دلیل نداشتن درآمد کافی و اختلاف بین اعضای آن حکایت کرد.

انتقاداتی نیز مطرح شد که نوک پیکانش گاهی سازمان بهزیستی را به دلیل نداشتن حمایت کافی از این کافه نشانه گرفت و گاهی این پیکان به سوی مؤسس کافه بود که به بیمه تأمین اجتماعی این کودکان بی‌توجه بود و تنها از نام این کودکان برای تحقق یک ایده استفاده شده است.

در حالی که در ابتدای راه و آغازین روزهای افتتاح کافه دانتیسم آگاهی از پیش‌بینی پرداخت حقوق و مزایا به کودکان شاغل در این کافه سخن می‌گفت و عنوان می‌کرد «هرچه قدر کافه درآمد داشته باشد به شکل مساوی بین بچه‌ها تقسیم می‌شود، همچنین آنها (افرادی که به سن کار رسیده‌اند) بیمه شده‌اند و حتی بیمه مسئولیت و …هم انجام شده است» حال با گذشت کمتر از یکسال از راه‌اندازی کافه مذکور، ‏ حسین نحوی نژاد، معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه تاکنون مدرکی درباره بیمه شدن افراد شاغل در "کافه دانتیسم" به این سازمان ارسال نشده است.

آیلین آگاهی، مؤسس کافه دانتیسم نیز در گفت‌وگو با ایسنا در مورد وضعیت بیمه افراد شاغل در کافه دانتیسم نیز توضیح داد: وقتی در کافه قبلی بودیم شرایط خاصی داشتیم به این صورت که خانواده‌ها همه سهم گذاشته بودند و هر کس هرچه قدر کار می‌کرد خانواده‌ها سهمشان را برداشت می‌کردند، من در کافه قبلی که در منطقه ونک قرار داشت «کارفرما» نبودم و فقط ایده پرداز بودم، اما در این مکان جدید من کارفرما هستم و می‌خواهم برای بیمه بچه‌ها اقدام کنم.

آگاهی در ادامه گفت: بعد از نقل مکان به محل جدید کافه به اداره بیمه رفتم و تشکیل پرونده دادم تا بررسی شود که آیا بچه‌های مبتلا به سندرم داون یا اوتیسم شامل حال بیمه تأمین اجتماعی می‌شوند یا نه؟ چراکه بیمار اوتیسم نمی‌تواند بیمه تأمین اجتماعی شود اماهم اکنون در حال بررسی هستند.

وی افزود: از روزی که اینجا آمدم (محل جدید کافه در چیتگر) برای تشکیل پرونده بیمه‌ای اقدام کردم و اگر این مساله محقق نشود حداقل اعلام می‌کنم که این کار محقق نشد.

به گزارش ایسنا، هر چند ابتدا ایده راه‌اندازی کافه دانتیسم، با هدف مشارکت اجتماعی مبتلایان به سندرم داون و همچنین اوتیسم، نوآورانه و جالب به نظر می‌رسید اما معاون سازمان بهزیستی در مورد شائبه‌های استفاده از برند «کافه دانتیسم» و اعتراض فعالان و خانواده‌ها پیش از این گفته بود: «این طرح در قالب گروهی و تشکلی به سازمان بهزیستی ارائه نشد بلکه مؤسس این کافه به شکل فردی از تسهیلات سازمان بهزیستی بهره مند شد؛ سازمان بهزیستی نیز با هدف حمایت معنوی از افرادی که مبتلایان به سندروم داون و اوتیسم بودند، این تسهیلات را در اختیار صاحب ایده این کافه قرار داد. سازمان بهزیستی از ابتدا از این طرح که تعدادی از کودکان مبتلا به سندروم داون و اوتیسم را وارد فضای کار و اشتغال کرده بود، حمایت کرد این درحالیست که مدتی بعد از راه‌اندازی کافه دانتیسم، گردانندگان آن با خود خانواده کودکانی که در این محل شاغل بودند دچار مشکل و چالش شدند. این افراد فکر می‌کردند با راه اندازی این کافه صاحب یک «برند» شده‌اند و این «برند» قابل فروش است. به دنبال این اختلافات ابتدا سازمان بهزیستی بنا داشت تا میانجی‌گر این اختلاف باشد. در نهایت نیز با میانجیگری برخی سازمان‌های مردم نهاد، مشکل تا حدی برطرف شد».

این در حالیست که آگاهی، مؤسس کافه پس از گذشت مدتی از افتتاح کافه همواره از عدم حمایت‌های کافی بهزیستی گلایه‌مند بود به طوری که در ادامه این گفت‌وگو به ایسنا گفت: سازمان بهزیستی قرار بود ۴۰ میلیون تومان برای کمک و به عنوان تسهیلات به این کافه پرداخت کند، اما تاکنون محقق نشده است.

حسین نحوی‌نژاد نیز در پاسخ به این امر به ایسنا گفت: تاکنون کمک‌های بهزیستی به این کافه موردی بوده است و ارائه کامل تسهیلات به آنها منوط به کسب مجوزهای مربوطه از این سازمان است. پرداخت این تسهیلات و یارانه‌ها منوط به ثبت این کسب و کار و دریافت مجوزهای لازم از سازمان بهزیستی است. بهزیستی حق بیمه افراد معلول و تحت پوشش این سازمان را پرداخت می‌کند. همچنین اگر کارفرما بر اساس قانون کار به این افراد حقوق پرداخت کند، بین ۳۰ تا ۵۰ درصد حقوق این افراد را برای جبران عدم کارایی کامل، دولت پرداخت می‌کند.

وی ادامه داد: این کمک‌ها در راستای حمایت از تفکر اشتغالزایی برای کودکان مبتلا به سندروم داون و اوتیسم و به شکل موردی بوده است. اگرچه این سازمان باز هم آمادگی برای کمک به این گروه را داشت اما به دنبال اختلافات ایجاد شده بین کارآفرینان و افراد شاغل در این کافه، امکان این کار وجود نداشت. در حال حاضر نیز هر کدام از آنها بر اساس شرایط سازمان مجوزی در حوزه کارآفرینی یا اشتغال بگیرد یا حداقل یک شغل ثابت شده در اداره کار یا سازمان تأمین اجتماعی را ایجاد کند، ما هم همه حمایت‌های قانونی را از آنها انجام می‌دهیم.

معاون بهزیستی با بیان اینکه در حال حاضر این کافه مجوز صنفی دارد اما این مجوز از سوی بهزیستی نیست، تصریح کرد: برای استفاده از حمایت سازمان دو راه دارد که فرد باید یا باید کارگاه یا کسب و کاری را ترتیب دهند و یارانه بگیرد یا شغل ثابت شده‌ای در محلی پیدا کند و فرد کارفرما برای دریافت تسهیلات بهزیستی به این سازمان مراجعه کند، اما در مورد کافه دانتیسم تاکنون هیچ مدرکی به این منظور که این کودکان بیمه شده باشند، به دست ما نرسیده است.

آیلین آگاهی نیز در واکنش به این موضوع گفت: مجوز این واحد صنفی از اتحادیه آب میوه و بستنی اخذ شده است. بهزیستی نیز از سال ۹۵ یک برگه داده است که تأیید کرده می‌توانم برای بچه‌های سندروم داون یک کافه تأسیس کنم.

وی درباره نحوه پرداخت و میزان حقوق افراد شاغل در کافه نیز توضیح داد: بچه‌ها ساعتی ۵ هزار تومان حقوق دریافت می‌کنند. با این حال ممکن است یک کودک یک ساعت بتواند کار کند و یک کودک دیگر تمام روز هم توانایی داشته باشد. با توجه به اینکه از ۹ ماه زمان فعالیت کافه دو ماه در تعطیلی به سر برده، امکان انجام این کارها به سرعت امکان پذیر نبود اما الان برای آموزش کافه‌داری کودکان، «مربی باریستا» استخدام کردیم. جالب اینجاست که اداره مالیات برای ما مالیات تعیین کرده است. حتی جریمه شدیم که چرا مالیات پرداخت نکردیم. نمی دانم من باید این را پرداخت کنم یا از بچه‌ها بگیرم؟ در حالی که کف مالیات مغازه هفت هشت میلیون تومان است.

به گفته وی، این کافه در حال حاضر روزانه ۲ تا ۳ مشتری دارد.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.