بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/02/10
شماره 2458 - تاریخ 1403/02/10
آخرین اخبار
پوستر نوزدهمین دوره اعطای مدرک به حافظان قرآن کریم رونمایی شد
بازپیرایی فضای سبز و کاشت بیش از 500 اصله درخت در 5 محور منطقه 19
محور شریانی بزرگراه آزادگان در محدوده منطقه 19جان تازه ای گرفت
اجرای طرح «کوچه به کوچه خدمت» در محلات منطقه ۱۹
نظارت های ستادی نواحی منطقه ۱۹ در سال جدید با بازدید از محور ویژه در ناحیه ۲ آغاز شد
اجرای طرح آراستگی"خونه به خونه" درمحدوده نواحی شش‌گانه منطقه ٦ تهران
پاتک شهرداری منطقه٦ تهران برای جلوگیری از حمله سفیدبالک‌ها
پروژه بوستان محله جوادیه از مرز پیشرفت ۹۰٪ عبور کرد
بهره‌گیری از ظرفیت شوراهای در تحقق شعار سال
هوای پاک،مسئول پاسخگو، شهروند مسئول
پاکسازی ۷۰ هزار متر مربع زمین های بایر در منطقه ۲۱
اجرای ۶ هزار و ۲۵۰ مترطول عملیات آبرسانی در منطقه ۲۱
برگزاری همایش پیاده‌روی خانوادگی و رویداد مثبت ۱۰۰ در بوستان بزرگ ولایت
واردات ۱.۸ میلیارد دلاری طلا برای رفع تعهدات ارزی
سیدصالحی: نکونام کار بزرگی کرد/ تیمی موفق می‌شود که میانه زمین را تصاحب کند
ارائه حوزه های چهارگانه همکاری های معدنی ایران و آفریقا
رشد 16.3 درصدی تولید فولاد خام ایران
حیات در فلات مرکزی با اجرای خط یک پروژه انتقال آب خلیج فارس
امکان مشارکت سودآور مردم در بخش معدن فراهم می شود
افتتاح خانه بهداشت کارگری در محل طرح فولاد سازی قروه
رعایت الزامات حوزه HSE همگام با روند توسعه، در اولویت ایمیدرو قرار گیرد
پوستر نوزدهمین دوره اعطای مدرک به حافظان قرآن کریم رونمایی شد
هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر پیش‌بینی می‌کند
هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر پیش‌بینی می‌کند
اظهارات ضد و نقیض درباره یک مهمان‌ ویژه
آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان
کدام کشورها بیشترین حاجی را دارند؟
قالیباف: مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی فقط یک درصد از افراد جامعه را شامل می‌شود
عملکرد سه ماهه ۱۲ صندوق بخشی فعال در بازار سرمایه با صدرنشینی "سمان"
عملکرد سه ماهه ۱۲ صندوق بخشی فعال در بازار سرمایه با صدرنشینی "سمان"
پذیره نویسی ۲۰۰ میلیارد تومانی اوراق مرابحه "سیرنگ" با نرخ سود ۲۳ درصدی
پذیره نویسی ۲۰۰ میلیارد تومانی اوراق مرابحه "سیرنگ" با نرخ سود ۲۳ درصدی
بزرگداشت شهدای مدافع سلامت در قطعه 50 گلزار شهدای بهشت زهرا (س)
جلب مشارکت مردمی در پشتیبانی و مراقبت از طرح ساماندهی آسیب های اجتماعی
سیمای شبانه 7 بوستان منطقه 19 با اصلاح و تعمیر ۱۷۷ شعله از ابتدای سال روشن تر شد
نصب سازه پرتابل فرهنگی درجوار اماکن مذهبی وکانون تجمعات مردمی
ارزیابی امکانات، تجهیزات و ملزومات نگهداشت فضای سبز منطقه ٦ تهران
جمع آوری تابلوهای غیرمجاز از سطح منطقه۵
از ساماندهی کیوسک‌های مطبوعاتی تا اصناف و مشاغل مزاحم
اهمیت فرهنگ‌سازی در ارتقای مسئولیت اجتماعی حفظ محیط زیست
برگزاری همایش "پیاده روی خانوادگی " در بوستان جنگلی سرخه حصار
افتتاح اولین دبیرخانه کانون نوجوانان منطقه 13
تحکیم بستر آسفالت بزرگراه آزادگان و تعریض و ایمن‌سازی کندروی شرقی این بزرگراه در تقاطع با بزرگراه شهید لشگری
ایمن سازی و زیباسازی ۵۲ دستگاه پل عابر پیاده در منطقه ۲۱
بازرسی کارشناسان اداره HSE از سطح نواحی
اجرای عملیات رنگ آمیزی المان های بوستانی - عمرانی و ترافیکی در بوستان جنگلی یاس فاطمی
بازدید وزیر کشور از پروژه های سازمان نوسازی شهر تهران
با همکاری شهرداری تهران بسته‌های ویژه نوسازی بافت فرسوده تدوین می شود
برگزاری آیین افتتاحیه زورخانه ده ونک با حضور مسئولان شهری پایتخت و پیشکسوتان ورزش باستانی
از احداث بیمارستان جدید در منطقه تا منتقل شدن خط راه آهن تهران-اهواز
اجرای طرح همیاران آرامش در منطقه۲۲
آغاز بکار نخستین خانه خلاقیت و نوآوری در منطقه ۲۲ تهران
کد خبر: 170844 | تاریخ : ۱۳۹۷/۴/۲۷ - 11:02
نان سبوس‌دار نخورید

نان سبوس‌دار نخورید

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به استفاده نانوایی‌ها از سبوس در پخت نان گفت: استفاده سبوس در نانوایی‌ها مورد تائید وزارت بهداشت نیست.

نوآوران آنلاین- دکتر وحید مفید بعدازظهر سه‌شنبه در نشست خبری به تشریح برنامه‌ها و اهداف سازمان غذا و دارو در حوزه فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی پرداخت و اظهار داشت: تدوین سند ملی ایمنی غذا از جمله برنامه‌هایی است که در دستور کار داریم و امیدواریم تا روز جهانی غذا بتوانیم از آن رونمایی کنیم.

وی افزود: با تدوین سند ملی ایمنی غذا، یک نهاد ملی نیز برای سیاستگذاری‌ها در حوزه غذا تعریف خواهد شد که می‌تواند این نهاد در یک وزارتخانه یا شامل چند مجموعه نظارتی و سیاستگذاری باشد.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در رابطه با قاچاق محصولات غذایی به کشور گفت: موضوع ساماندهی ورود محصولات غذایی با کنترل مجوزها و صدور برچسب اصالت تا حدودی نظارت ما بر محصولات غذایی را شدت بخشیده، اما کنترل سطح عرضه، کار سخت و دشواری است؛ از همین رو ما به دنبال سرنخ‌های قاچاق هستیم که بتوانیم ازورود محصولات غذایی قاچاق به کشور جلوگیری کنیم.

مفید درباره موضوع باقی‌مانده سموم در محصولات کشاورزی اظهار داشت: در گام اول شناسنامه‌دار کردن مزرعه و باغات در دستور کار قرار دارد که قرار است وزارت جهاد کشاورزی طی چند ماه آینده اولین گروه از این مزارع و باغات را که شناسنامه‌دار شده‌اند، اعلام کند.

وی در عین حال از انجام نمونه‌برداری از محصولات کشاورزی در سطح کشور خبر داد و تصریح کرد: در سال جاری ۲۴ محصول از جهت بررسی باقی‌مانده سموم و همچنین ۱۵ محصول از جهت میزان نیترات و فلزات سنگین مورد بررسی و نمونه‌برداری قرار می‌گیرند.

به گفته مفید، در سال گذشته ۱۵ نوع محصول کشاورزی از لحاظ باقی‌مانده سموم و ۱۰ نوع محصول کشاورزی نیز به لحاظ وجود نیترات و فلزات سنگین نمونه‌برداری شده‌اند.

وی در رابطه با وضعیت سلامت برنج‌های وارداتی نیز گفت: نظارت بر سلامت برنج‌های وارداتی از سال ۹۳ با بررسی باقی‌مانده سموم و فلزات سنگین آغاز شد که وزارت بهداشت بر اساس استاندارد تعریف شده عدد PP نسبت به صدور مجوز برای واردات برنج اقدام می‌کند.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با عنوان این مطلب که استاندارد بین‌المللی مواد غذایی برای برنج عدد ۲۰۰PP است، گفت: این عدد در اتحادیه اروپا ۱۶۰ و در ایران مبنای ۱۵۰ است اما وزارت بهداشت عدد ۱۲۰PP را مبنای واردات برنج قرار داده، زیرا میزان سرانه مصرف برنج در کشورمان بالاست.

به گفته وی، این سختگیری وزارت بهداشت باعث شد در سال جاری حداقل سه تا چهار محموله برنج وارداتی رد شده و مرجوع شود.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در رابطه با استفاده نانوایی‌ها از سبوس ادامه داد: افزودن سبوس در نانوایی‌ها به هیچ عنوان مورد تائید وزارت بهداشت نیست زیرا این کار نه تنها مزیت ندارد، بلکه مشکلاتی نیز برای سلامت مصرف‌کنندگان به وجود می‌آورد.

مفید توضیح داد: با توجه به اجرای برنامه غنی‌سازی آرد با اسید فولیک که در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد، استفاده از سبوس خام در نانوایی‌ها باعث می‌شود مشکلاتی برای جذب آهن در مصرف‌کننده ایجاد شود؛ ضمن اینکه بسیاری از سبوس‌هایی که در نانوایی‌ها استفاده می‌شود، منشأ آلودگی هستند و مصارف دامی دارند.

وی تأکید کرد: با نانوایی‌هایی که از سبوس در پخت نان استفاده کنند، برخورد می‌شود و مردم این قبیل موارد را گزارش بدهند تا پیگیری شود.

مفید در رابطه با موضوع واردات ماهی تیلاپیا که بعضاً ممنوع می‌شود، افزود: مطالعات نشان داده مصرف این ماهی مضر نیست، بلکه اخباری که بعضاً پیرامون ممنوعیت این نوع ماهی منتشر می‌شود، ناشی از اختلافات سازمان محیط‌زیست و جهاد کشاورزی است.

وی درباره وضعیت سلامت محصولات لبنی گفت: آنچه در لبنیات به سلامت مردم صدمه می‌زند، وجود ماست‌بندی‌ها و لبنیات سنتی است که هر روز در حال زیاد شدن هستند.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو افزود: این نوع فروشگاه‌ها که به اصطلاح لبنیات سنتی تهیه می‌کنند، انواع آلودگی‌های میکروبی را از طریق محصولات خود انتقال می‌دهند و آنچه به عنوان محصولات سالم تبلیغ می‌کنند، کاملاً دروغ است.

وی در ادامه به موضوع کمبود ویتامینD و تبلیغاتی که برخی محصولات در این خصوص صورت می‌دهند، اشاره کرد و گفت: متأسفانه درصد کمبود ویتامین D در اقشار مختلف مردم به شدت بالاست؛ بنابراین تصمیم گرفته شد کارهایی برای رفع این کمبود صورت بگیرد که در ابتدا طرح مکمل‌یاری ویتامین D در مدارس اجرا شد و امسال نیز در وزارت بهداشت سه محصول که شامل شیر، روغن و آرد است، برای استفاده از ویتامینD مورد بررسی قرار گرفتند که در نهایت تصمیم گرفته شد در یکی از این محصولات استفاده از ویتامین D اجباری شود.

مفید اظهار داشت: با توجه به اینکه سرانه مصرف شیر در کشور پایین است و همچنین بیش‌خوری روغن نیز در کشور وجود ندارد، تصمیم گرفته شد غنی‌سازی آرد با ویتامین D در دستور کار قرار گیرد که در یکی از استان‌ها به صورت پایلوت اجرا می‌شود.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: اگر یک شرکت غذایی از ما مجوز گرفته و ادعا می‌کند در محصولات خود ویتامین D استفاده می‌کند، مطابق ضابطه‌های سازمان غذا و دارو، در محصولات آنها نظارت و کنترل می‌شود.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.