بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/02/05
شماره 2455 - تاریخ 1403/02/05
آخرین اخبار
تلاش برای ارتقاء همکاری های حداکثری شرکای اجتماعی حوزه سلامت
طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در منطقه ۶ تهران با قوت ادامه دارد
تلاش برای بهبود وضعیت ترافیک در پهنه مرکزی تهران
رونمایی از تمثال جدید سردار شهید احمد کاظمی در منطقه ۱۹
زیرگذر بزرگراه خلیج فارس به روستای پلایین با اقدامات ترافیکی ایمن سازی شد
ورودی بناهای تجاری غیر مجاز در منطقه 19 با استقرار نیوجرسی مسدود شد
دریاچه بوستان شقایق منطقه 19مجهز به محل تفریحی و فراغتی می شود
به صدا در آمدن زنگ هفته سلامت در مدارس منطقه ۱۶
شمارش معکوس پایان رفع معارضین مسیر آزاد راه شهید شوشتری در منطقه ۱۵
مرمت و تعویض ۴۵ گاردریل‌ در بزرگراه امام رضا (ع)
کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاههای زنجیره‌ای شهروند
احیا آسفالت مدرسه شهید ناظم در ناحیه۶
هم اندیشی و اجرایی نمودن تصمیمات لازم به منظور بهبود وضعیت جمع آوری زباله در ناحیه۷
اجرای ۸۰ هزار متر خط کشی محوری در سال ۱۴۰۳ در منطقه ۲۱
زباله گردی در شهر؛ باید از خودمان شروع کنیم...
زباله گردی در شهر؛ باید از خودمان شروع کنیم...
نشست تخصصی مباحث ترافیکی در شمال شرق شهر
تور گردشگری افراد دارای معلولیت
پاکسازی چهره منطقه ۴ از حضور زباله گردها
جمع‌آوری ۵۰۰ کیلو زباله از محوطه ایستگاه‌ها
پروژه بوستان محله جوادیه از مرز پیشرفت ۹۰٪ عبور کرد
تحقق دو برابری اخذ سند برای املاک فاقد سند در بافت فرسوده نسبت به برنامه چهارم توسعه
توجه ویژه مدیریت شهری به حمل و نقل عمومی
پلمب ٤ مرکز غیرمجاز تفکیک و جمع‌آوری پسماند خشک درمنطقه٢ تهران
محلات طرشت و شریف صاحب خانه محیط زیست شدند
برپایی ایستگاه های حال خوب سلامت در معابر منطقه2
آغاز عملیات نرده‌گذاری رفیوژ میانی شهید محلاتی
برگزاری آیین تجلیل از متولیان ورزش زورخانه ای و پهلوانی در منطقه ۱۲
پایانه‌های حمل و نقل عمومی منطقه ۲۲ تجهیز می شوند
جلب مشارکت حداکثری شهروندان در اجرای برنامه های دوستدار محیط زیست در منطقه22
سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
موشک «فالکون ۹» یک رکورد جدید را ثبت کرد
حق پخش تلویزیونی سرخابی‌ها را به سرانجام می‌رسانیم/ دریافت ۱۱۰ همت مالیات از ابربدهکاران
توقعات آمریکایی‌ها تمامی ندارد/خوب شدن حال کارگر یعنی خوب شدن حال کشور
بررسی نقش مشارکت قانونی در جرایم گروفروشی
بررسی نقش مشارکت قانونی در جرایم گروفروشی
دغدغه و درخواست شهروندان با ۵۶۴ مصوبه بازدید میدانی محلات پیگیری شد
اجرای عملیات طعمه‌گذاری و لانه‌کوبی درنواحی شش‌گانه منطقه٦ تهران
ارتقاء سطح دانش و اشاعه فرهنگ گیاه‌ پروری بین اقشار مختلف
تجهیز و آغاز فعالیت دبیرخانه کانون های اجتماع محور در منطقه ۲۱
برگزاری ششمین جلسه هم اندیشی دبیرخانه تکریم با مسئولین تکریم ارباب رجوع مناطق ۲۲ گانه در منطقه ۲۱
حال خوش شهروندان منطقه ۴ در هفته سلامت
طرح ارزشمند "کوک چهارم"
ترویج فرهنگ آپارتمان نشینی در محلات منطقه 13
معرفی پروژه مرمت و بهسازی ساختمان شهرداری منطقه۱۳ در دومین نشست احیا گران بافت تاریخی تهران
اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از وقوع آتش سوزی در اراضی جنگلی سرخه حصار و خجیر
پاکسازی مستمر زمین های بایر و قطعات خالی سطح ناحیه۳
آماده باش عوامل خدمات شهری در منطقه ۵
در روز جهانی زمین پاک رود دره کن از زباله‌ها پاکسازی شد
افزایش ناوگان حمل و نقل اتوبوسرانی در منطقه ۲۲
کاشت یک صد درختچه در بوستان های منطقه 17
هفته سلامت در منطقه ۱۷
کد خبر: 128698 | تاریخ : ۱۳۹۶/۱۰/۲۶ - 19:58
سرطان‌زا شدن شیر در بطری‌های پلاستیکی

سرطان‌زا شدن شیر در بطری‌های پلاستیکی

نظرات و باورهای متفاوتی درباره مصرف شیر وجود دارد که همواره محل نزاع بود‌ه‌اند‌. در این نوشتار قصد داریم با دلایل علمی به رد، اصلاح یا تایید چنین باورهایی بپردازیم.

نوآوران آنلاین-

از این رو توصیه می‌کنیم تنها به خواندن عناوین هر بخش اکتفا نکنید و این نوشتار را به طور کامل بخوانید.

نوشیدن شیر گرم در ساعات پایانی شب

عقیده بر این است نوشیدن شیر گرم در ساعات پایانی شب با بی‌خوابی مقابله و باعث ایجاد آرامش در فرد می‌شود‌.

صحیح است که گرمی و سیری مطلوب ناشی از نوشیدن شیر گرم در اواخر شب و اسیدآمینه تریپتوفان آن به بهبود خواب کمک می‌کند، اما باید در نظر داشت شیر سنگین و هضم آن دشوار و حتی می‌تواند سبب نفخ شود و خواب راحت شبانه را مختل ‌کند‌.

همچنین افرادی که به پروتئین و لاکتوز شیر حساسیت نشان می‌دهند بخصوص در ساعات انتهایی شب که آلرژی‌ها بیشتر بروز می‌کند، می‌تواند مصرف‌کننده را با علائم ناراحت‌کننده‌ای مواجه کند‌.

شیر سرد ملین، شیر گرم یبوست آور

بسیاری از افراد به محض بروز یبوست اقدام به مصرف شیر سرد می‌کنند و در اغلب موارد مشکل شان رفع و دچار لینت مزاج می‌شوند، اما باید بدانید شیر فاقد مواد فیبری است و نمی‌توان خصوصیت ملین بودن را به آن نسبت داد‌.

آن دسته از افرادی که با مصرف شیر به دفعات دچار اسهال یا لینت مزاج می‌شوند باید بدانند بدن‌شان به دلیل کمبود آنزیم لاکتاز توانایی هضم قند لاکتوز موجود در شیر را ندارد و به همین دلیل با خوردن شیر دچار علائم ناشی از حساسیت به لاکتوز شیر می‌شوند که یکی از آنها بیرون روی‌ مکرر یا اسهال است.

برخی افراد بر این باورند شیر گرم سبب یبوست می‌شود که این موضوع به تفاوت‌های فردی و بیولوژیکی بدن افراد مربوط می‌شود و نمی‌توان گفت شیر روی همه افراد چنین تاثیری دارد.

شیر لاغر می‌کند

تحقیقات علمی نشان داده است کلسیم موجود در شیر،سوخت و ساز سلول‌های چربی را افزایش می‌دهد و مانع ذخیره چربی در بدن بویژه اطراف شکم و کمر می‌شود و از تبدیل کربوهیدرات‌ها به چربی جلوگیری می‌کند‌ البته این به آن معنا نیست که با خوردن شیر لاغر می‌شوید‌.

از شیر کم‌چرب می‌توان به عنوان یک نوشیدنی پرخاصیت در رژیم‌های لاغری همراه با دیگر پرهیزات غذایی استفاده کرد.

دیابتی‌ها شیر نخورند

قند شیر از نوع لاکتوز و دیرهضم است و به عنوان وعده غذایی یا میان‌وعده یا نوشیدنی هیچ‌گونه ضرری برای مبتلایان به دیابت ندارد اما شیرهای کم یا بدون لاکتوز که قند آن به واسطه افزودن آنزیم لاکتاز به قندهای ساده‌تر یعنی گلوکز و گالاکتوز تبدیل می‌شود بهتر است توسط دیابتی‌ها کمتر مصرف و قند آن مد نظر قرار گیرد.

شیر را می‌توان منجمد کرد

انجماد شیر تاثیری بر ارزش غذایی آن ندارد. اما خروج از انجماد باید در یخچال و بتدریج صورت پذیرد، چون در غیر این صورت ممکن است ترکیبات شیر حالت دو فاز پیدا کنند.

شیر تاریخ گذشته مسمومیت‌زاست

تاریخ انقضا حداقل زمان برای مصرف محصولات مختلف است‌. پس از این تاریخ چنانچه شیر پاستوریزه سالم باشد مصرف آن مشکلی ایجاد نمی‌کند.

در مورد شیر استریل نیز پس از انقضای تاریخ مصرف، ارزش غذایی آن کاهش می‌یابد ولی مضر و مسمومیت‌زا نیست. برخی افراد شیری را که پس از جوشاندن می‌برد با افزودن مایه پنیر‌ به پنیر تبدیل می‌کنند و بر این عقیده‌اند که تاکنون مشکلی برای شان رخ نداده است.

معمولا بر اثر مصرف پنیر حاصل از شیرهای ترش شده یا شیرهای پاستوریزه، اما بریده شده مسمومیت ایجاد نمی‌شود، اما اگر شیر فله‌ای بریده باشد باید لزوما آن را دور ریخت و توصیه می‌شود محصولات پاستوریزه نیز پس از تاریخ انقضاء با احتیاط مصرف شوند .

سرطان‌زا شدن شیر در بطری‌های پلاستیکی

ظروف بسته‌بندی در کارخانجات شیر همواره باید مجوز مصرف داشته باشند. در مورد شیرهای پاستوریزه که ماندگاری کمی دارند، ترکیبات موجود در بسته‌بندی‌های پلاستیکی در طول مدت زمان مجاز مصرف شیر و حتی چند روز پس از آن، اثری بر محصول ندارد و توصیه بر این است پس از استفاده اولیه مجدد از این ظروف مصرف نشود. در مورد شیرهای مدت دار استریلیزه نیز پاکت بسته بندی از شش لایه تشکیل شده که لایه داخلی آن محافظ شیر است و بر کیفیت محصول تاثیری ندارد.

فقط شیر هموژنیزه بهداشتی است

هموژنیزه کردن بر خلاف پاستوریزه یا استریلیزه کردن، یک روش برای میکروب‌زدایی شیر نیست و ربطی به بهداشت شیر ندارد. از مزایای شیر هموژنیزه کمک به بهبود طعم و ظاهر شیر است و افرادی که از یک بطری شیر استفاده می‌کنند به دلیل توزیع یکسان چربی در شیر آن را با کیفیت و ارزش غذایی مساوی دریافت می‌کنند‌.

با هموژنیزه کردن، خاصیت شیر از بین نمی‌رود‌. اگر شیرهای بسته بندی شده بدرستی هموژنیزه نشوند چربی به طور یکنواخت در شیر پخش نمی‌شود و قطرات روغن در آن ملاحظه می‌شود و گاهی سطح شیر خامه می‌بندد.

شیر گاو بیشترین چربی و املاح را دارد

شیر گاومیش با 8 درصد چربی، بیشترین و شیر مادیان با کمتر از یک درصد، کمترین میزان چربی را دارند. پس از گاومیش به ترتیب شیر گوسفند (6درصد)، انسان (4.4 درصد)، بز (4.2 درصد) و گاو (با 3.5 درصد) از نظر میزان چربی درجه بندی شده‌اند.

از نظر پروتئین و املاح معدنی، شیر گوسفند و گاومیش بیشترین و شیر انسان کمترین میزان را دارد. شیر انسان تقریبا مشابه شیر مادیان است.

ارزش غذایی شیر استریلیزه کمتر از پاستوریزه

ارزش غذایی شیر استریلیزه مشابه شیر پاستوریزه است با این تفاوت که برای تولید شیر استریلیزه از شیرخام ممتاز و درجه یک با بهترین کیفیت استفاده می‌شود که بتواند ماندگاری شش ماهه خارج از یخچال داشته باشد.

شیرهای استریل از کیفیت ایمنی بسیار بالایی برخوردارند و یادآوری می‌شود در این نوع شیرها هرگز از مواد نگهدارنده استفاده نمی‌شود.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.