بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/02/19
شماره 2464 - تاریخ 1403/02/19
آخرین اخبار
تحقیقات دانشگاه می‌سی‌سی‌پی در مورد رفتارهای نژادپرستانه
تصویب قانون «مالکیت فکری» جهاد دانشگاهی در آینده‌ای نزدیک/ متخصصان جهاد دانشگاهی پای کار آمدند
بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش افتتاح شد
اعضای کابینه سیزدهم در حاشیه جلسه دولت چه گفتند؟
رئیس‌جمهور: دختران امروز آینده‌سازان و نقش‌آفرینان کشور هستند
«پنجاه به دَر» قزوینی‌ها چگونه مدارس را تعطیل کرد؟
انرژی و کارگر را با دلار ۱۵هزار تومانی دریافت میکنند اما ارز را میخواهند ۶۰هزار تومان بفروشند
بیش از ۸۷ هزار زائر خانه خدا از ۲۱ فرودگاه کشور اعزام می‌شوند
قوانین سختگیرانه هنگام خروج حاجی‌ها + ویدئو
ماموریت ۱۰ پارک فناوری برای رسوخ فناوری به صنایع سنتی/ورود پارک‌ها به ایجاد زنجیره ارزش
اجرای 36 برنامه سلامت محور در طرح سه‌شنبه‌هاي مساجد منطقه 19
برپایی جشنواره سرآشپزهای کوچولو در بوستان بانوان منطقه 19
تحلیل رئیس‌جمهور از علت روبرو نشدن قهرمانان ایرانی با ورزشکاران رژیم صهیونیستی
فرصت ثبت‌نام نمایندگان نامزدها در سامانه «داوطلب» چهارشنبه به پایان می‌رسد
آبگیری دو مخزن آب استراتژیک هلدینگ پترو پالایش اصفهان تا پایان خردادماه
آبگیری دو مخزن آب استراتژیک هلدینگ پترو پالایش اصفهان تا پایان خردادماه
۱۳۰ نفر از مدرسان هلدینگ پتروپالایش اصفهان در چهارمین همایش سالانه مدرسان تجلیل شدند/انتخاب ۳۵مربي با شاخص ۱۰۰ ساعت تدریس به عنوان مدرس برتر
۱۳۰ نفر از مدرسان هلدینگ پتروپالایش اصفهان در چهارمین همایش سالانه مدرسان تجلیل شدند/انتخاب ۳۵مربي با شاخص ۱۰۰ ساعت تدریس به عنوان مدرس برتر
در سال گذشته بیش از ۴میلیارد تومان از پایان نامه های دانشجویی مرتبط با پترو پالایش اصفهان حمایت شد
در سال گذشته بیش از ۴میلیارد تومان از پایان نامه های دانشجویی مرتبط با پترو پالایش اصفهان حمایت شد
استقبال 32 هزار دانش آموزان مدارس مناطق 22 گانه از خدمات بوستان بانوان منطقه 19
بوستان بزرگ ولایت مزین به سه سبد گل می شود
آزادسازی ۵۰ هزار متر مربع از اراضی در حریم منطقه 19
شهرداری منطقه۶ تهران روزانه ۶ بار بر مدار ۳۶۰ درجه می‌چرخد
برگزاری کارگاه تغذیه ورزشی در دبیرستان آیین تربیت
نشست هم اندیشی رابطین تکریم ارباب رجوع و آراستگی محیط کار منطقه ۵ برگزار شد
۶۳ مصوبه حاصل بازدید میدانی محلات ناحیه ۴، منطقه ۱۵
زیباسازی و امحای آلودگی بصری منظر شهری در طرح تحول خدمت
توسعه فضای سبز در پهناورترین منطقه پایتخت
زنده گیری ۵۰ قلاده سگ بلاصاحب در منطقه ۲۱
توسعه و تحول در5 محور منتخب منطقه دو پایتخت با اجرای طرح الگوی خدمت
قطع درختان و ساخت و ساز در سرخه حصار صحت ندارد
اجرای شبکه توزیع آب مکانیزه درفضا‌های سبز منطقه١٢
همراهی مدیریت شهری منطقه ۱۲ با احیاگران خانه های تاریخی محله امامزاده یحیی(ع)
اجرای روکش آسفالت در بیش از 5 هزار متر مربع از معابر منطقه ۱۷
اتمام عملیات احداث دیوارحائل در خیابان یازدهم سروآزاد
مرمت جداول معابر ناحیه یک منطقه۲۲
بررسی مویرگی طرح تحولی بیست‌گانه درپهنه مرکزی پایتخت
اعلام برنده های دومین مرحله از قرعه کشی جوایز جشنواره پذیرنده ملی
اعلام برنده های دومین مرحله از قرعه کشی جوایز جشنواره پذیرنده ملی
تضمین تعهدات بیش از 204 هزار پرونده «کشاورزی قراردادی» با عاملیت بانک کشاورزی
تضمین تعهدات بیش از 204 هزار پرونده «کشاورزی قراردادی» با عاملیت بانک کشاورزی
طرح نهضت ملی مسکن از اولویت های بانک مسکن در سیاست های اعتباری سال جاری است
طرح نهضت ملی مسکن از اولویت های بانک مسکن در سیاست های اعتباری سال جاری است
پرداخت بیش از ۳۴ هزار فقره تسهیلات اشتغالزایی به معرفی شدگان نهادهای حمایتی
پرداخت بیش از ۳۴ هزار فقره تسهیلات اشتغالزایی به معرفی شدگان نهادهای حمایتی
حضور فعال بانک شهر در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی
حضور فعال بانک شهر در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی
امضای تفاهم‌نامه همکاری بین بانک قرض‌الحسنه مهر ایران و دانشگاه علوم پزشکی اراک
امضای تفاهم‌نامه همکاری بین بانک قرض‌الحسنه مهر ایران و دانشگاه علوم پزشکی اراک
"لامرد" مستعد ایجاد پارک های شیمی معدنی است
نقش آفرینی روابط عمومی ها در ارتقای جایگاه معدن در میان عموم جامعه
ایمیدرو زیرساخت های توسعه صادرات را فراهم کرده است
هماهنگی برای اجرای طرح توسعه مبتنی بر حمل و نقل همگانی در منطقه 13
اجرای طرح شهردار مدرسه تا برگزاری جشن های روز کارگر و معلم در محلات
مسئولیت شهرداران مدارس تا شعاع ۵۰۰ متری مدرسه
مانور های آموزشی ایمنی مدارس در مقابل زلزله در منطقه ۱۵، آغاز شد
اجرای طرح نوماند در مدارس منطقه ۱۵
برگزاری کلاس آموزشی ۱۳۷ پلاس برای شهروندان در سرای محله سازمان برنامه شمالی
کد خبر: 128698 | تاریخ : ۱۳۹۶/۱۰/۲۶ - 19:58
سرطان‌زا شدن شیر در بطری‌های پلاستیکی

سرطان‌زا شدن شیر در بطری‌های پلاستیکی

نظرات و باورهای متفاوتی درباره مصرف شیر وجود دارد که همواره محل نزاع بود‌ه‌اند‌. در این نوشتار قصد داریم با دلایل علمی به رد، اصلاح یا تایید چنین باورهایی بپردازیم.

نوآوران آنلاین-

از این رو توصیه می‌کنیم تنها به خواندن عناوین هر بخش اکتفا نکنید و این نوشتار را به طور کامل بخوانید.

نوشیدن شیر گرم در ساعات پایانی شب

عقیده بر این است نوشیدن شیر گرم در ساعات پایانی شب با بی‌خوابی مقابله و باعث ایجاد آرامش در فرد می‌شود‌.

صحیح است که گرمی و سیری مطلوب ناشی از نوشیدن شیر گرم در اواخر شب و اسیدآمینه تریپتوفان آن به بهبود خواب کمک می‌کند، اما باید در نظر داشت شیر سنگین و هضم آن دشوار و حتی می‌تواند سبب نفخ شود و خواب راحت شبانه را مختل ‌کند‌.

همچنین افرادی که به پروتئین و لاکتوز شیر حساسیت نشان می‌دهند بخصوص در ساعات انتهایی شب که آلرژی‌ها بیشتر بروز می‌کند، می‌تواند مصرف‌کننده را با علائم ناراحت‌کننده‌ای مواجه کند‌.

شیر سرد ملین، شیر گرم یبوست آور

بسیاری از افراد به محض بروز یبوست اقدام به مصرف شیر سرد می‌کنند و در اغلب موارد مشکل شان رفع و دچار لینت مزاج می‌شوند، اما باید بدانید شیر فاقد مواد فیبری است و نمی‌توان خصوصیت ملین بودن را به آن نسبت داد‌.

آن دسته از افرادی که با مصرف شیر به دفعات دچار اسهال یا لینت مزاج می‌شوند باید بدانند بدن‌شان به دلیل کمبود آنزیم لاکتاز توانایی هضم قند لاکتوز موجود در شیر را ندارد و به همین دلیل با خوردن شیر دچار علائم ناشی از حساسیت به لاکتوز شیر می‌شوند که یکی از آنها بیرون روی‌ مکرر یا اسهال است.

برخی افراد بر این باورند شیر گرم سبب یبوست می‌شود که این موضوع به تفاوت‌های فردی و بیولوژیکی بدن افراد مربوط می‌شود و نمی‌توان گفت شیر روی همه افراد چنین تاثیری دارد.

شیر لاغر می‌کند

تحقیقات علمی نشان داده است کلسیم موجود در شیر،سوخت و ساز سلول‌های چربی را افزایش می‌دهد و مانع ذخیره چربی در بدن بویژه اطراف شکم و کمر می‌شود و از تبدیل کربوهیدرات‌ها به چربی جلوگیری می‌کند‌ البته این به آن معنا نیست که با خوردن شیر لاغر می‌شوید‌.

از شیر کم‌چرب می‌توان به عنوان یک نوشیدنی پرخاصیت در رژیم‌های لاغری همراه با دیگر پرهیزات غذایی استفاده کرد.

دیابتی‌ها شیر نخورند

قند شیر از نوع لاکتوز و دیرهضم است و به عنوان وعده غذایی یا میان‌وعده یا نوشیدنی هیچ‌گونه ضرری برای مبتلایان به دیابت ندارد اما شیرهای کم یا بدون لاکتوز که قند آن به واسطه افزودن آنزیم لاکتاز به قندهای ساده‌تر یعنی گلوکز و گالاکتوز تبدیل می‌شود بهتر است توسط دیابتی‌ها کمتر مصرف و قند آن مد نظر قرار گیرد.

شیر را می‌توان منجمد کرد

انجماد شیر تاثیری بر ارزش غذایی آن ندارد. اما خروج از انجماد باید در یخچال و بتدریج صورت پذیرد، چون در غیر این صورت ممکن است ترکیبات شیر حالت دو فاز پیدا کنند.

شیر تاریخ گذشته مسمومیت‌زاست

تاریخ انقضا حداقل زمان برای مصرف محصولات مختلف است‌. پس از این تاریخ چنانچه شیر پاستوریزه سالم باشد مصرف آن مشکلی ایجاد نمی‌کند.

در مورد شیر استریل نیز پس از انقضای تاریخ مصرف، ارزش غذایی آن کاهش می‌یابد ولی مضر و مسمومیت‌زا نیست. برخی افراد شیری را که پس از جوشاندن می‌برد با افزودن مایه پنیر‌ به پنیر تبدیل می‌کنند و بر این عقیده‌اند که تاکنون مشکلی برای شان رخ نداده است.

معمولا بر اثر مصرف پنیر حاصل از شیرهای ترش شده یا شیرهای پاستوریزه، اما بریده شده مسمومیت ایجاد نمی‌شود، اما اگر شیر فله‌ای بریده باشد باید لزوما آن را دور ریخت و توصیه می‌شود محصولات پاستوریزه نیز پس از تاریخ انقضاء با احتیاط مصرف شوند .

سرطان‌زا شدن شیر در بطری‌های پلاستیکی

ظروف بسته‌بندی در کارخانجات شیر همواره باید مجوز مصرف داشته باشند. در مورد شیرهای پاستوریزه که ماندگاری کمی دارند، ترکیبات موجود در بسته‌بندی‌های پلاستیکی در طول مدت زمان مجاز مصرف شیر و حتی چند روز پس از آن، اثری بر محصول ندارد و توصیه بر این است پس از استفاده اولیه مجدد از این ظروف مصرف نشود. در مورد شیرهای مدت دار استریلیزه نیز پاکت بسته بندی از شش لایه تشکیل شده که لایه داخلی آن محافظ شیر است و بر کیفیت محصول تاثیری ندارد.

فقط شیر هموژنیزه بهداشتی است

هموژنیزه کردن بر خلاف پاستوریزه یا استریلیزه کردن، یک روش برای میکروب‌زدایی شیر نیست و ربطی به بهداشت شیر ندارد. از مزایای شیر هموژنیزه کمک به بهبود طعم و ظاهر شیر است و افرادی که از یک بطری شیر استفاده می‌کنند به دلیل توزیع یکسان چربی در شیر آن را با کیفیت و ارزش غذایی مساوی دریافت می‌کنند‌.

با هموژنیزه کردن، خاصیت شیر از بین نمی‌رود‌. اگر شیرهای بسته بندی شده بدرستی هموژنیزه نشوند چربی به طور یکنواخت در شیر پخش نمی‌شود و قطرات روغن در آن ملاحظه می‌شود و گاهی سطح شیر خامه می‌بندد.

شیر گاو بیشترین چربی و املاح را دارد

شیر گاومیش با 8 درصد چربی، بیشترین و شیر مادیان با کمتر از یک درصد، کمترین میزان چربی را دارند. پس از گاومیش به ترتیب شیر گوسفند (6درصد)، انسان (4.4 درصد)، بز (4.2 درصد) و گاو (با 3.5 درصد) از نظر میزان چربی درجه بندی شده‌اند.

از نظر پروتئین و املاح معدنی، شیر گوسفند و گاومیش بیشترین و شیر انسان کمترین میزان را دارد. شیر انسان تقریبا مشابه شیر مادیان است.

ارزش غذایی شیر استریلیزه کمتر از پاستوریزه

ارزش غذایی شیر استریلیزه مشابه شیر پاستوریزه است با این تفاوت که برای تولید شیر استریلیزه از شیرخام ممتاز و درجه یک با بهترین کیفیت استفاده می‌شود که بتواند ماندگاری شش ماهه خارج از یخچال داشته باشد.

شیرهای استریل از کیفیت ایمنی بسیار بالایی برخوردارند و یادآوری می‌شود در این نوع شیرها هرگز از مواد نگهدارنده استفاده نمی‌شود.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.