بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/02/29
شماره 2470 - تاریخ 1403/02/29
آخرین اخبار
اجرای طرح سراسری ساماندهی آسیب‌های اجتماعی درناحیه٢ منطقه٦
شهردار منطقه۶ میهمان منزل شهدا شد
توافق دوشان‌تپه تصویب شد
برگزاری پویش یکشنبه با ورزش بانوان
۶۰ مصوبه، رهاورد سومین بازدید میدانی شهردار منطقه ۱۵، از ناحیه یک بود
پاکسازی ۱۱۰ متر مربع جداره ها در منطقه ۲۱
نصب ۱۴۴ تابلو قدم شمار در منطقه ٢١
-از کادر آموزشی مدارس استثنایی منطقه۴ تقدیر شد
اهتزاز پرچم رضوی در محوطه برج میلاد
منطقه ١٢ تهران درآستانه میلاد امام رضا (ع) غرق نور و سرور شد
توسعه پارکینگ های منطقه راهکار کاهش مشکلات ترافیکی است
قطعی برق روشنایی داخلی ایستگاه میرزای شیرازی برطرف شد
لایروبی بیش از 10 هزار متر از انهار معابر سطح منطقه 17
اجرای لوله گذاری ۴ کیلومتری فضای سبز بزرگراه شهید خرازی
اجرای طرح مبارزه با حیوانات موذی در منطقه۲۲
یادداشت مدیر روابط عمومی شهرداری منطقه ۳ به مناسبت روز ارتباطات و روابط عمومی
چه فرقی می‌کند پنجشنبه تعطیل باشیم یا شنبه؟
تولید بیش از 56 هزار تن شمش آلومینیوم طی ماه نخست 1403
خشایار راد: سوژه‌های روزمره دمده شده!
دادگاه فرزندان معاون اول سابق قوه‌قضاییه غیرعلنی نیست/ با ناشران اسناد مالی مردم برخورد می‌کنیم
چرا مالیات مشاغل و اصناف ناچیز است؟
خشایار راد: سوژه‌های روزمره دمده شده!
بومی‌سازی جوهرهای نانو آنتی‌باکتریال خودکار در کشور
جبهه مقاومت نیازمند روایت صحیح و هنرمندانه است
بهسازی محورهای مواصلاتی در حریم منطقه ۲۲
رفع آخرین معارض پروژه آزادراه شهید شوشتری در منطقه ۱۵
پایش آسفالت معابر منطقه ٦ تهران زیر ذره بین سازمان بازرسی شهرداری تهران
اتمام عملیات آسفالت و تبدیل انهار به کانیو در معابر خیابان لقمان منطقه 19
عملیات اجرایی آسفالت ریزی بلوار شقایق در منطقه 19آغاز شد
بهسازی مسیر خاکی2 هزار متر مربعی ضلع غربی بلوار یادگار با تخلیه 50 کامیون تراشه آسفالت
122 نقطه از معابر شهری منطقه 19 با پخش 75 تن آسفالت بهسازی شد
اصلاح هندسی نقاط حادثه خیز محور آزادگان در منطقه 19 با تعویض گاردریل و اجرای تک جدول
انهار معابر شهیدان لطیفی و ورامینی در منطقه 19 به کانیو تبدیل شد
افزایش روشنایی پایه چراغ های ۹ متری بلوار میلاد در قالب پروژه های «من شهردارم دو»
۲ هزار دانش آموز دختر منطقه۱۳ تکریم شدند
رصد مدیران شهری از پروژه های ترافیکی شمال شرق شهر
سیر تکامل روابط عمومی و ارتباطات در گذر زمان به تصویر کشیده می شود
پل تندرستی بزرگراه شهید همت درآینده نزدیک آماده بهره برداری می شود
ایستگاه های سیار «آینده شبیه توست» میزبان دختران منطقه2
نصب ابرپرچم‌های امام رضا (ع) در ۲ نقطه از منطقه ۱۶
روشنایی معابر در طرح تحول خدمت تأمین می شود
نمایشگاه و کارگاه هنری ارتباطات و روابط عمومی در منطقه ۴ تهران
آغاز مرحله جدیدی از پروژه ساماندهی حاملان بار با چرخ دستی در بازار تهران
صرف بیش از ١٠٠ هزار متر‌مربع پوشاننده برای پاکسازی و زیباسازی جداره‌ها و نما‌های فرسوده هر ماه
رئیس شعبه مرکزی بانک ایران زمین معرفی شد
رئیس شعبه مرکزی بانک ایران زمین معرفی شد
جمع آوری 12 هزار کیلو پسماند غیرمجاز در منطقه 17
حضور بانک آینده؛ در شصت و سومین نمایشگاه و کنگره دندانپزشکی ایران- اکسیدا
حضور بانک آینده؛ در شصت و سومین نمایشگاه و کنگره دندانپزشکی ایران- اکسیدا
نامگذاری پل محله شهید باقری به نام شهید اکبر ملک‌شاهی
اجرای طرح‌های هوشمندسازی، مکانیزاسیون و مصرف بهینه آب در بوستان جنگلی چیتگر
حوزه حمل و نقل عمومی پایتخت متحول می شود
کد خبر: 121848 | تاریخ : ۱۳۹۶/۹/۲۷ - 12:33
چه کنیم تا پس از خوردن حبوبات نفخ نکنیم؟

چه کنیم تا پس از خوردن حبوبات نفخ نکنیم؟

بایدها و نبایدها یا اما و اگرهای مختلفی درباره مصرف حبوبات وجود دارند که سعی کرده‌ایم به طرح مهم‌ترین موارد آن‌ها بپردازیم.

نوآوران آنلاین-از نخود و لوبیا گرفته تا عدس و ماش، جزو محبوب‌ترین گیاهان پُرمصرف در سراسر جهان محسوب می‌شوند.

 
هرچند که همیشه این گروه از مواد غذایی به دلیل وجود پروتئین و آهن گیاهی در گروه گوشت‌ها قرار می‌گرفتند، اما اخیرا و به دلیل این‌که فاقد هر گونه چربی و کلسترول هستند، از گروه گوشت‌ها خارج شده‌اند و می‌توان مصرف آن‌ها را به‌صورت روزانه در برنامه غذایی گنجاند.
 
این در حالی است که بایدها و نبایدها یا اما و اگرهای مختلفی درباره مصرف حبوبات وجود دارند که سعی کرده‌ایم در ادامه این مطلب به طرح مهم‌ترین موارد آن‌ها بپردازیم.
 
۱. چه افرادی باید در مصرف حبوبات احتیاط کنند؟ انواع حبوبات به دلیل هضم نشدن قندشان در بدن باعث ایجاد نفخ می‌شوند. به همین خاطر هم افراد مبتلا به بیماری‌های گوارشی مانند ریفلاکس و سوءهاضمه یا سالمندان و خانم‌های باردار باید در مصرف حبوبات احتیاط کنند تا دچار مشکلات احتمالی گوارشی نشوند. بهتر است که حبوبات در برنامه غذایی کودکان زیر ۲ سال قرار نگیرد و بعد از آن هم از حبوبات به میزان کم در برنامه غذایی آن‌ها استفاده شود.
 
۲. فواید مصرف حبوبات - حبوبات منبع خوبی برای دریافت فیبر غذایی هستند و مصرف منظم آن‌ها می‌تواند جلوی پُرخوری و افزایش وزن را بگیرد. - فیبر فراوان موجود در حبوبات، احتمال ابتلا به یبوست‌های مزمن را کاهش می‌دهد. - انواع حبوبات، منبع خوبی برای دریافت پروتئین و آهن برای افراد گیاه‌خوار محسوب می‌شوند. - فیبر بالای موجود در حبوبات، با تنظیم فشار و قند خون، می‌تواند از نوسانات ناگهانی فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا و قند خون در افراد مبتلا به بیماری دیابت پیشگیری کند. - حبوبات جزو مواد غذایی بسیار کم‌کالری هستند و می‌توانند به‌راحتی در رژیم غذایی افرادی که رژیم لاغری دارند، جای بگیرند. - انواع لوبیا، نخود و عدس می‌توانند در سالادها یا سوپ‌های مختلف افراد گیاه‌خوار یا آن‌هایی که رژیم لاغری دارند، قرار داشته باشند تا علاوه بر تامین پروتئین، آهن، فولات، منیزیم، منگنز و ویتامین‌های گروه B، جلوی افزایش وزن آن‌ها را هم بگیرند. - فیبرهای محلول موجود در حبوبات باعث کنترل سطح کلسترول خون می‌شوند و به همین دلیل هم مصرف حبوبات به افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی یا افرادی که چربی خون بالایی دارند، توصیه می‌شود.
 
۳. میزان مجاز مصرف حبوبات چه‌قدر است؟ بهتر است بدانید که دستورالعمل کلی برای میزان مجاز مصرف انواع حبوبات وجود ندارد و حتی منع کلی هم برای استفاده از این گروه غذایی تعیین نشده است. به عبارت ساده‌تر، همه افراد حتی افرادی که مشکلات گوارشی دارند، باردار هستند یا در گروه سالمندان جای می‌گیرند هم اگر با مصرف حبوبات دچار مشکلات غیرقابل تحمل نشوند، می‌توانند این گروه غذایی را در برنامه روزانه خود داشته باشند.
 
اگر شما در هر گروه سنی یا جنسی‌ای که قرار دارید، مشکلی با مصرف حبوبات از نظر گوارشی پیدا نکنید، می‌توانید روزانه یک لیوان حبوبات پخته را در برنامه غذایی خودتان داشته باشید. ۴. قدم به قدم برای کاهش نفخ حبوبات برای به حداقل رساندن نفخ ناشی از مصرف حبوبات می‌توانید این چند را ساده را امتحان کنید: - حبوبات را قبل از پختن بین ۸ تا ۴۸ ساعت در آب ولرم خیس کنید. - بهتر است هر ۲ ساعت یک‌بار، آب حبوبات خیش‌شده را عوض کنید. - حبوبات خیس‌شده را قبل از پختن داخل دستمال نخی بریزید و آن‌ها را کمی مالش دهید تا بتوانید پوست‌شان را جدا کنید. جدا کردن پوست حبوبات تا حد زیادی باعث کاهش نفخ آن‌ها می‌شود. - هنگام پخت به حبوبات خود هویج، پیاز، رزماری و کرفس اضافه کنید. - حبوبات را با ادویه‌های دارای طبع گرم و خشک مانند زیره، زنجبیل و دارچین یا با مقداری نعناع خشک سِرو کنید. - حبوبات را حداقل ۸ تا ۱۰ ساعت بجوشانید. - از مصرف هم‌زمان حبوبات با سایر خوراکی‌های نفاخ مانند سیب‌زمینی پخته خودداری کنید. - ۲ تا ۳ ساعت قبل از مصرف حبوبات، از خوردن میوه خودداری کنید، زیرا میوه‌های به‌خودی‌خود باعث ایجاد نفخ می‌شوند و مصرف حبوبات بلافاصله بعد از خوردن میوه‌ها باعث تشدید ایجاد نفخ خواهد شد. ۵. چه کسانی با خوردن حبوبات در معرض خطر قرار می‌گیرند؟ - مصرف حبوبات می‌تواند باعث تشدید یا تحریک میگرن و بیماری‌های آلرژیک شود. از این ‌رو، افراد مبتلا به میگرن یا آلرژی‌های مختلف باید در مورد مصرف حبوبات با پزشک خودشان مشورت کنند. - اگر مبتلا به افسردگی هستید و دوره دارودرمانی را پشت سر می‌گذارید، باید در مورد مصرف حبوبات با پزشک خودتان مشورت کنید، زیرا استفاده هم‌زمان از حبوبات با بعضی از داروهای افسردگی باعث افزایش فشار خون بیمار می‌شود. - افراد مبتلا به نقرس هم ممکن است با مصرف لوبیا، عدس و نخود، دچار حمله‌های نقرس شوند. به همین دلیل هم این بیماران باید در مورد میزان مصرف حبوبات با پزشک خودشان مشورت کنند. - در میان انواع حبوبات، نخود و لوبیا دارای بیشترین نفخ برای بیماران گوارشی هستند.
 
از این‌رو، این بیماران باید در مورد مصرف حبوبات با پزشک خودشان مشورت کنند یا گیاهانی مانند رازیانه و زیره را همراه حبوبات بپزند.
 
 
کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.