کد خبر : 465162 تاریخ : ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۰ شهريور - 19:25
درآمد خانوارها پاسخگوی هزینه‌ های یک ماه نیست داریوش قنبری / نماینده سابق مجلس

نوآوران آنلاین- طی سال های اخیر در سایه بی توجهی مسؤولان به ویژه مدیران اقتصادی شاهد بروز مشکلات بسیاری در این حوزه شدیم.

درواقع باید اذعان داشت که بهای بی تدبیری مسؤولان را مردم می پردازند و روزهای غیرقابل تحملی را تحمل می کنند.

امیدواریم دولت سیزدهم به فکر مردم باشد و تمهیداتی جهت برون رفت از وضعیت فعلی بیاندیشد.

اوضاع به گونه ای است که خانوارها درآمدشان به پایان ماه نمی رسد و سفره های شان خالی تر از همیشه است.

به جرأت می توان عنوان کرد وضعیت اقتصادی که اکنون ایجاد شده است بی سابقه بوده و در نتیجه اتفاقات تلخی که دولت قبل رقم زده ایجاد شده که اگر دولت جدید بتواند اقدامات مناسبی صورت دهد شاید بتوان امید داشت طی چندین سال قدرت خرید مردم به میزان قبل بازگردد.

البته این امر مشروط بر ایجاد ثبات و آرامش اقتصادی است که اگر انگیزه و همت در مسؤولان وجود داشته باشد چندان دور از انتظار نیست.

بر کسی پوشیده نیست که اقتصاد ایران در حال حاضر در شرایط ناامیدکننده ای قرار دارد و مردم ما در برابر گرانی ها و این مشکلات بسیار آسیب پذیر شده اند.

درواقع باید گفت تصمیمات اشتباهی که اخذ شده است وضعیت را به گونه ای سخت کرده است که خانوارها با مشاهده گرانی ها اقدام به حذف مواد غذایی از سفره های شان می کنند.

هر از چندگاهی شاهد هستیم که یکی از اقلام اساسی و ضروری مصرفی مردم گرانی شدیدی را تجربه می کند.

با بررسی شرایط به این نتیجه می رسیم که قیمت ها از کارخانه افزایش نمی یابند و در مرحله توزیع دستخوش جهش قیمتی غیر قابل قبولی می شوند.

این رویه موجب می شود تا در سطح بازار، کالاهای موردنیاز مصرف با قیمت های بسیار بالا و نجومی عرضه شوند و مردم به عنوان مصرف کننده های نهایی محصولات به شدت از نظر مالی دچار مشکل می شوند.

در بسیاری از خانوارها شاهد هستیم که افراد چندشیفته فعالیت می کنند، اما با این وجود باز هم دخل و خرج شان همخوانی ندارد و ناگزیر به حذف برخی اقلام از سفره های شان هستند.

به این ترتیب طی سال های اخیر به شدت سفره های مردم خالی تر از قبل شده است و رونق قبل را ندارد؛ چرا که قدرت خرید مردم به طرز عجیبی کاهش یافته است.

انتظار مردم این بود که دولت قبل با توجه به شعارهایش در زمینه بهبود وضعیت معیشتی، حداقل تصمیماتی در زمینه ساماندهی معیشت مردم اتخاذ می کرد، اما متاسفانه وضعیت به گونه ای شد که مردم حتی قدرت خرید اندک قبل را نیز اکنون ندارند و شرایط فعلی بسیار ناگوار است.

بروز مشکلات اقتصادی گسترده و رخت بستن رفاه از خانوارها موجب شده تا امروزه با مشکلات روانی بسیاری به دنبال اتفاقات تلخ اقتصادی شاهد باشیم.

طبیعی است در شرایطی که سفره ها نان نداشته باشد و مردم مکرر در هر ثانیه از زندگی شان غم نان داشته باشند، بروز اختلالات روانی در نتیجه افزایش استرس و اضطراب دور از انتظار نخواهد بود.

دولت سیزدهم باید شرایط را به گونه ای تغییر دهد که مردم بتوانند از حداقل های زندگی ساده برخوردار باشند.