کد خبر : 465129 تاریخ : ۱۴۰۱ جمعه ۱۸ شهريور - 19:58
نوآوران بررسی کرد اقتصاد نیاز به اراده جدی مسؤولان دارد نه دستورالعمل و بخشنامه آرزو قادری / روزنامه نگار

نوآوران آنلاین- بر کسی پوشیده نیست در شرایط کنونی کشورمان در وضعیتی به سر می ‌برد که از نظر اقتصادی چندان وضعیت مناسبی برخوردار نیست و روزهای دشواری را مردم سپری می ‌کنند. مشکلات اقتصادی افزایش‌ یافته و به ‌دنبال نا به ‌سامانی ‌ها و مشکلات و اتفاقات تلخی که طی سال‌ های اخیر شاهدش بودیم، معیشت مردم نیز دچار مشکل شده ‌است و به‌ همین ‌جهت باید تلاش شود تا شاهد اقدامات مثبتی از سوی مسؤولان باشیم و اتفاقات تلخی که طی سال ‌های اخیر در معیشت مردم رخ داده تا حدی بهبود یابد و مردم روزهای خوشی را تجربه کنند.

در حال حاضر در کشورمان وضعیت آن‌ چنان ‌که انتظار می‌ رفت مناسب نیست و مردم با وضعیت نامناسبی مواجه هستند؛ به ویژه در حوزه اقتصادی شرایط به‌ گونه ‌ای است که نمی ‌توان از آن دفاع کرد و درواقع کارنامه مسؤولان به ‌ویژه طی سال ‌های اخیر به‌ گونه ‌ای بوده که نشان از نبود اهتمام جدی در رفع مشکلات داشته است.

متأسفانه عدم تلاش برای رفع مشکلات موجب شده تا شرایط سختی حاکم شود و مردم روزهای دشواری را سپری کنند؛ این در حالی است که انتظار می ‌رفت مسؤولانی که با وعده ‌ها و شعارهای زیبا رأی مردم را جلب کردند در راستای افزایش تحقق مطالبات آن ‌ها تلاش هایی داشته باشند.

به ‌طور معمول مسؤولان در کشور ما همواره در قالب شعار مباحثی را مطرح می ‌کنند و وعده‌ هایی را مطرح می کنند که بسیار زیباست و در واقع همان انتظارات و مطالبات مردم است، اما در اصل آن چه حاصل می ‌شود متناسب با وعده‌ ها و شعارهای مسؤولان نیست؛ چراکه شاهد هستیم در دوره‌ های مختلف وعده بهبود معیشت مردم سامان‌دهی وضعیت اشتغال و ایجاد فرصت ‌های شغلی مطرح شده ‌است، اما درنهایت حتی در پایان دوره فعالیت دولت ‌ها نیز شاهد تحقق چنین شعارهایی نبوده ‌ایم و بر عکس وضعیت بسیار سخت و اسفباری را شاهد بوده ‌ایم.

به‌ همین‌ جهت تاکید می‌ شود باید مسؤولان و شعارهایی را مطرح کنند که قادر به رفع آن هستند و می‌ توانند آن را محقق کنند و یا این‌ که اصلاً شعار ندهند؛ چراکه وقتی شعار و وعده مطرح می ‌شود مردم بر اساس آن به مسؤولان اعتماد می ‌کنند و از آن ‌ها انتظار دارند در صورت عدم تحقق این انتظارات نیز متأسفانه بی ‌اعتمادی گسترش پیدا می‌ کند و متناسب با آن ناامیدی در جامعه افزایش می‌ یابد.

این ناامیدی و بی ‌اعتمادی آفت‌ های اقتصادی کشور هستند و متأسفانه سرمایه اجتماعی یعنی همان مردم نسبت ‌به مسؤولان بی ‌اعتماد می‌ شوند و این بدترین اتفاق ممکن است.

شعار دادن و عدم تحقق شعارها و عمل نکردن به آن وعده ‌ها متأسفانه موجی از نا امیدی و بی‌ اعتمادی را در جامعه ما رقم زده ‌است که باید در این راستا مسؤولان تدابیری بیاندیشند و بار سنگین تمام وعده ‌ها و مشکلاتی که در حال حاضر نتیجه عملکرد دولت‌ های قبل است، در حال‌ حاضر بر دوش دولت فعلی است و مسؤولان دولت فعلی از این ‌جهت رسالت بسیار سنگینی را برعهده دارند که باید در این‌ راستا تلاش کنند. متأسفانه در کشور ما همواره شرایط به ‌گونه ‌ای بوده که سیاستگذاری ‌ها به‌ صورت صدور بخشنامه و ابلاغ دستورالعمل بوده است؛ در حالی‌ که در چنین شرایط سخت اقتصادی و تورم قابل توجه، قاعدتاً مسؤولان نمی ‌توانند راه به‌ جایی ببرند و با صدور دستورالعمل و بخشنامه‌ های ابلاغی نمی‌ توانیم مشکلات را حل کنیم.

اقتصاد ایران نیاز به دستورالعمل و بخشنامه و دستور ندارد و نیاز به اهتمام و اراده جدی مسؤولان دارد و باید با اراده جدی و عزمی راسخ قدم در راه رفع مشکلات بگذارند و در این ‌راستا از هیچ تلاشی فروگذار نکنند و منافع ملی و مصالح مردم را مورد توجه قرار دهند.

مسائل اقتصادی نقش بسیار مهمی در اعتماد مردم به کشور دارند و از این ‌جهت تاکید می ‌شود حتماً باید اقتصاد کشور به‌ گونه‌ ای ساماندهی شود که مردم کمترین آسیب و فشار اقتصادی را تحمل کنند و بیشترین رفاه را تجربه نماید. بر همین اساس باید مسؤولان مسائل اقتصادی را در اولویت قرار دهند و به طور ویژه مورد توجه قرار ‌دهند.