کد خبر : 465036 تاریخ : ۱۴۰۱ جمعه ۱۱ شهريور - 18:56
نوآوران بررسی کرد تداوم بی‌رمقی معاملات مسکن با وجود نوسانات جزئی قیمت‌ها آرزو قادری / روزنامه نگار

نوآوران آنلاین- طی یک‌ ماه اخیر با توجه به این‌ که مذاکرات هسته‌ ای در حال انجام بود و شاهد کاهش نرخ ارز به‌ دنبال انجام مذاکرات و تاثیر آن‌ ها بودیم، بازار مسکن تا حدودی آرام گرفت و از نظر قیمتی همچون ماه‌ های گذشته شاهد افزایش قیمت شدید و قابل‌ توجه نبودیم و نوسانات جزئی را شاهد بودیم که می‌ توان آن را تاثیر مذاکرات بر بازار ارز و تاثیر ارز بر بازار مسکن دانست.

 در حال‌ حاضر قیمت‌ ها با وجود این‌ که تفاوت چندانی نداشته و طی یک‌ ماه اخیر آن‌ چنان افزایش نیافته، اما همچنان میزان معاملات پایین است و با کاهش معاملات مواجه هستیم که علت این امر کاملاً مشخص است و به نبود شرایط اقتصادی مناسب در مردم بازمی‌گردد.

متأسفانه جیب‌ های خالی مردم توان تامین هزینه خرید مسکن را ندارد و بسیاری از خانوارها همچنان اجاره‌ نشین هستند و نمی‌ توانند مسکن مناسب تهیه کنند.

طی یک‌ ماه اخیر نوسانات بازار ارز بسیار جزئی بود، ولی انتظار می‌ رود که طی ماه‌ های پیش رو شاهد افزایش قیمت محسوس در بازار مسکن باشیم؛ چراکه نرخ تولید مسکن در کشورمان بالاست و علت این امر به افزایش قیمت مصالح ساختمانی بازمی‌گردد.

همان‌ طور که پیش‌ تر نیز آمارها حاکی از سقوط تولید مسکن در سال جاری در کشورمان بود می‌ توان به بالا بودن هزینه تامین مصالح ساختمانی برای تولید مسکن اشاره کرد که موجب شده طی ماه‌ های اخیر هزینه ساخت مسکن افزایش قابل‌ توجهی داشته باشد.

طبیعتاً به‌ دنبال این اتفاق شاهد بالا رفتن قیمت‌ ها در بازار مسکن نیز خواهیم بود. بر همین اساس پیش‌ بینی می‌ شود طی ماه‌ های پیش رو شاهد قیمت‌ های بالا در بازار مسکن باشیم و رشد چندین برابری قیمت را تجربه کنیم و روزهای ملتهبی را در بازار مسکن سپری کنیم.

به‌ همین دلیل گفته می‌ شود که باید حتما مسؤولان اقدام به سیاست‌ گذاری‌ های مناسبی در این راستا کنند تا با قیمت‌ های بالا و بازار مشوش و ملتهب در حوزه مسکن مواجه نشویم؛ چراکه مسکن از جمله نیازهای ضروری همه خانوارها است و نمی‌ توان بدون مسکن ماند.

در شرایط کنونی قیمت‌ ها در بازار مسکن همچنان بالاست. با وجود این‌ که طی یک الی دو ماه اخیر افزایش قیمت چندانی در بازار مسکن اتفاق نیفتاده، اما همچنان قیمت‌ ها بالاست و افراد قادر به خرید مسکن نیستند و به‌ همین دلیل شاهد افت معاملات خرید و فروش در حوزه مسکن هستیم.

در حوزه اجاره‌ بها نیز وضعیت چندان تعریفی ندارد و شرایط به‌ مراتب سخت‌ تر و بدتر از بازار خرید و فروش است؛ چراکه بسیاری از مستأجران قادر به پرداخت هزینه‌ های بالای اجاره‌ بها و ودیعه‌ های سنگین مسکن نیستند و به‌ ناچار به حاشیه شهرها رانده می‌ شوند که این اتفاق ناخوشایندی است و با توجه به وضعیت فعلی اقتصادی خانوارها چاره‌ ای جز حاشیه‌ نشینی ندارند و این اتفاق تلخ متأسفانه طی سال‌ های اخیر تا حد قابل‌ توجهی افزایش‌ یافته و شاهد افزایش آمار حاشیه‌ نشینی هستیم که نتیجه کاهش قدرت خرید مردم است.

بنابراین باید چنین عنوان کنیم در بازار اجاره شرایط سختی حاکم است و مشخص نیست این شرایط سخت تا چه زمانی باقی خواهد ماند و این‌ که طی ماه‌ های پیش رو چه وضعیتی ایجاد خواهد شد، اما با توجه به این‌ که همواره قیمت‌ ها رو به‌ افزایش بوده و هیچ‌ گاه شاهد کاهش قیمت‌ ها در حوزه مسکن نبوده‌ ایم و شاید بروز گرانی‌ های بیشتر چندان غیر قابل‌ پیش‌ بینی نباشد و باید خود را آماده افزایش قیمت‌ ها کنیم.

متأسفانه قیمت ‌ها مکرر در حال افزایش هستند و در بازارهای مختلف اقتصادی با التهاب و تشویش مواجه هستیم و نمی‌ توان انتظار داشت که در چنین شرایطی مردم بتوانند تقاضای شان را در بازار به ‌نحوی مطلوب داشته باشند و شاهد افزایش تقاضا و رونق بازار باشیم.

یکی از دلایل اصلی بی‌ رونقی بازار مسکن نیز به نبود شرایط اقتصادی مناسب مردم باز می‌گردد که بهتر است در شرایط کنونی برای جلوگیری از بروز مشکلات بیشتر مسؤولان سیاست‌ هایی در راستای افزایش قدرت خرید مردم داشته باشند و شاهد رونق بازار مسکن باشیم و بی ‌رونقی بخش ‌های مختلف اقتصادی چندان اتفاق خوشایندی نیست و به گسترش رکود در کل اقتصاد دامن می‌ زند.

بر همین اساس باید اقداماتی در راستای رفع مشکل رکود از طریق بالا بردن قدرت خرید مردم صورت گیرد تا شاهد خروج از این وضعیت و رسیدن به شرایط مطلوب باشیم.

بازار مسکن در شرایطی رونق می‌ گیرد که مردم از قدرت خرید مناسبی برخوردار باشند، اما متأسفانه در حال حاضر در کشور ما حتی در بازار اجاره نیز افراد قادر به اجاره نیستند و اجاره ‌های سرسام ‌آور که سر به فلک کشیده ‌اند مستأجران را تحت فشار قرار داده ‌اند.