کد خبر : 465023 تاریخ : ۱۴۰۱ سه شنبه ۸ شهريور - 20:21
معاون سابق وزارت صمت در گفت‌وگو با نوآوران عنوان کرد: افزایش شکاف طبقاتی به دنبال رشد فزاینده نقدینگی مردم نیلوفر طهرانی اصل / روزنامه نگار

نوآوران آنلاین- شکاف طبقاتی از جمله مسائل بسیار مهمی است که در کشورمان در حال حاضر شاهدش هستیم. درواقع می ‌توان گفت شکاف طبقاتی یکی از مهم‌ ترین آسیب ‌ها در جوامع بشری است که از دیرباز وجود داشته، ولی در شرایط کنونی به ‌دنبال تغییرات بسیار زیادی که در جوامع و به ‌ویژه در جامعه خودمان شاهدش هستیم، تا حد زیادی این شکاف عمیق‌ تر شده است.

می ‌توان در این راستا به توزیع نابرابر درآمدها و فرصت ‌های اقتصادی و زمینه‌ های اشتغال اشاره کرد که منجر شده تا شکاف گسترده ‌ای از جهت اقتصادی و درآمدی بین خانواده‌ ها و طبقات مختلف جامعه ایجاد شود و این شکاف روز به ‌روز عمیق ‌تر می ‌شود؛ چراکه برخی از افراد که قشر متوسط و ضعیف جامعه هستند، شرایط شان از نظر معیشتی بدتر ‌شده است و برخی از افراد که از نظر معیشتی در شرایط و جایگاه مناسب و بهتری قرار دارند، نیز راه‌های بهبود وضعیت شان از نظر مالی و اقتصادی را یافته ‌اند و در این‌ راستا تلاش می ‌کنند.

در همین خصوص محمود دودانگه، معاون سابق وزارت صمت طی گفت و گویی با خبرنگار نوآوران اظهار داشت: در شرایط کنونی در بسیاری از بخش ‌ها با توزیع نابرابر فرصت‌ های اقتصادی مواجه هستیم که این امر به گسترش شکاف درآمدی و شکاف طبقاتی دامن زده ‌است و در حال‌ حاضر شرایط اقتصادی گویای عملکرد مسئولان است و می ‌توان به‌ خوبی دریافت که کارنامه اجرایی مسئولان چگونه است.

وی ادامه داد: در حال حاضر باید مسئولان این نکته را مورد توجه قرار دهند که افزایش حقوق و دستمزدها به ‌تنهایی کفایت نمی ‌کند و برای رفع تبعیض و برقراری عدالت باید تلاش ‌های بیشتری در زمینه ‌های مختلف صورت گیرد و شرایط برابر و عادلانه ‌ای برای افراد ایجاد شود. بالا بردن حقوق‌ ها امکان افزایش قدرت خرید مردم را فراهم نمی ‌کند؛ چراکه همان‌ طور که شاهد هستیم در حال حاضر که بیشترین رقم افزایش حقوق را در سال جاری شاهد بودیم، اما قدرت خرید مردم تا حد زیادی کاهش ‌یافته و حتی توان مالی سال قبل خود را برای تامین مایحتاج شان ندارند و بسیاری از خانواده ‌ها گله دارند که نتوانسته ‌اند حتی کیفیت زندگی همچون سال گذشته را برای خود و خانواده ‌شان فراهم کنند و به‌ همین‌ جهت باید تاکید کنیم بالا رفتن حقوق و دستمزدها نمی ‌تواند به ‌تنهایی باعث بالا بردن شرایط رفاهی مردم و ارتقای سطح کیفی و معیشتی شان باشد.

این معاون سابق وزارت صمت عنوان کرد: متأسفانه چنین تصور شده که اگر نقدینگی دست مردم افزایش یابد، آن ‌ها وضعیت مالی خوبی را تجربه خواهند کرد؛ در حالی ‌که چنین نیست چراکه این نقدینگی در دست مردم می ‌تواند تبعات بسیار بدی به دنبال داشته باشد. کما این که در حال‌ حاضر شاهد هستیم افزایش نقدینگی مردم در قالب حقوق و دستمزد و همچنین پرداخت یارانه ‌های نقدی به خانوارها موجب شده تا گرانی‌ ها بیش ‌از هر زمان دیگری بروز یابند و در حال حاضر با افزایش قیمت ‌های بی ‌سابقه ‌ای مواجه هستیم که در هیچ دوره ‌ای شاهدش نبودیم، ولی اکنون افراد گرفتار آن هستند و با آن دست ‌و پنجه نرم می ‌کنند.

دودانگه تأکید کرد: بالا رفتن قدرت خرید مردم و برقراری عدالت و دوری از تبعیض باید در عمل و از طریق سیاست ‌های مناسب ایجاد شود. همه مردم بایستی به شرایط رفاهی خوب دست یابند و وضعیت اقتصادی مناسب باید برای همه افراد وجود داشته باشد که این اتفاق در واقع پس ‌از اصلاح زیرساخت‌ ها و رفع مشکلات و ساماندهی شرایط اقتصادی کشور اتفاق می ‌افتد، اما باید این را بدانیم که راه اصلی ترمیم قدرت خرید مردم، بالا بردن نقدینگی آن ‌ها نیست؛ چراکه این اتفاق منجر به افزایش تورم و جهش قیمت‌ ها می شود.

وی افزود: باید سیاست‌ های اساسی و جدی و مناسبی در راستای رفع مشکلات مردم به‌ کار گرفته شود تا شاهد اتفاقات تلخ در زندگی مردم نباشیم. رفع فقر و تبعیض و نابرابری و شکاف طبقاتی تنها از مسیر اتخاذ سیاست ‌های صحیح و اصولی و متناسب با شرایط اقتصادی کشور می‌ گذرد و بالابردن حقوق و دستمزدها و نقدینگی مردم تنها راه رفع شکاف طبقاتی نیست؛ چراکه تورمی که به دنبال دارد، درنهایت منجر به بروز شکاف طبقاتی عمیق ‌تر می ‌شود.