کد خبر : 464856 تاریخ : ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۳ مرداد - 20:37
نوآوران بررسی کرد تضعیف پایه‌های اقتصاد؛ پیامد تصمیمات هیجانی و مقطعی آرزو قادری / روزنامه نگار

نوآوران آنلاین- یکی از مسائل بسیار تلخی که این روزها شاهدش هستیم، بروز مشکلات اقتصادی برای مردم است که به تبع آن ناهنجاری های اجتماعی همچون دزدی، بزهکاری و ... را نیز به دنبال دارد.  

به دنبال سیاست های اقتصادی نامناسبی که طی یک دهه اخیر در پیش گرفته شده است متأسفانه اکنون با وضعیت بحرانی در زمینه اقتصاد مواجه هستیم و نبود سیاستگذاری های منسجم موجب شده تا در زمینه اقتصادی با مشکلاتی مواجه شویم که در کشورمان سابقه نداشته است.

تورمی که اکنون تجربه می کنیم در هیچ دوره ای نبوده است. نمی توان منکر سیاستگذاری های ناصحیح مسؤولان باشیم و باید بپذیریم که هر گونه تصمیم گیری در زمینه اقتصادی باید به گونه ای باشد که منافع مردم در آن در اولویت قرار گیرد و از هر گونه اقدامی که منجر به بروز مشکلات مالی برای مردم شود، جلوگیری شود.

متأسفانه طی سال های اخیر با تصمیمات مقطعی و زودگذر مسؤولان به ویژه در حوزه اقتصادی مواجه بودیم که گاهاً مشکل آفرین بوده اند و شرایط نامطلوبی را رقم زده اند.

منطق اقتصادی حکم می کند که هر گونه تصمیم گیری های اقتصادی به دور از هیجانات باشد و از اصول و قواعد قابل توجیه تبعیت کند تا بتوانیم به نتیجه مطلوب دست یابیم.

در غیر این صورت باید منتظر بروز مشکل در اقتصاد باشیم. کما این که طی یک دهه اخیر نیز مشکلات اقتصادی بسیاری گریبان کشور را گرفت که غالباً نتیجه سوء تدبیر بوده و دودش به چشم مردم رفته است.

مردم، قربانیان اصلی سیاست های ناصحیح اقتصادی هستند و متاسفانه تصمیمات نسنجیده و کارشناسی نشده مسؤولان تا حد زیادی اقتصاد کشور را متزلزل کرده اند.

پایه های اقتصاد کشور تا حد قابل توجهی در حال حاضر تضعیف شده است که علت اصلی آن را می توان در مدیریت ناکارآمد و سوء تدبیرهای دولت های مختلف جُست.

با توجه به این که هر گونه تغییر در اقتصاد می تواند تبعاتی در زندگی و معیشت مردم به دنبال داشته باشد، باید تصمیم سازی ها متناسب با وضعیت اقتصادی مردم باشد.

بی توجهی به شرایط معیشتی موجب شده تا رفاه مردم تا حد قابل توجهی مورد تهدید واقع شود و خبری از سفره های پر رونق مردم نباشد.

رفتارهای هیجانی دولت های مختلف و تصویب و اجرای طرح های نامتناسب با شرایط اقتصادی کشور موجب شده تا مردم ما در باتلاقی از بحران های اقتصادی گرفتار شوند و نتوانند روزهای خوبی را تجربه کنند.

بر همین اساس تاکید می شود که حتماً دولت فعلی از سیاست های اشتباه دولت های قبلی پرهیز کند و مسیر مناسبی را در پیش گیرد.

معیشت مردم تا حد زیادی به سیاست های اقتصادی کشور گره خورده است و این سیاست ها تعیین کننده رفاه جامعه هستند.

آن چه که اکنون در سفره های مردم عیان است، نتیجه تصمیماتی است که دولت ها اتخاذ کرده اند. بر همین اساس توصیه می شود که مسؤولان و مدیران حوزه اقتصادی به نحوی امور را اداره کنند که شاهد روزهای خوش در اقتصاد خانوارها باشیم.

بازارهای اقتصادی طی سال های اخیر تحت تأثیر عوامل روانی و هیجانات موجود روزهای متلاطم و پرنوسانی را تجربه کرده اند و در حال حاضر نیز شاهد تنش در این بازارها هستیم.

برای نمونه می توان به بازار خودرو اشاره کرد که جهش قیمت ها در آن به طور محسوس وجود دارد و بسیاری از افراد به دلیل بالا بودن قیمت ها قادر به تقاضا در این بازار نیستند و نهایتاً تشویش قیمت ها وضعیت ناگواری را رقم زده است.

بازار مسکن نیز از جمله بازارهایی است که تحت تاثیر بسیاری از عوامل این روزها شرایط بغرنجی را تجربه می کند و قیمت ها سر به فلک کشیده اند و روزگار ناخوشی را سپری می کنند.

در مجموع باید اذعان داشت اقتصاد ایران بسیار تحت تاثیر عوامل روانی قرار دارد و هیجانات نقش مهم و تأثیرگذاری در روند تصمیم گیری ها دارند.

معیشت مردم شوخی نیست و باید مسؤولان این نکته بسیار مهم را در نظر داشته باشند که پیش از اجرای طرح های اقتصادی تبعات آن را مورد بررسی قرار دهند تا پس از اجرا مردم با مشکل مواجه نشوند. مدیران اقتصادی کشور باید با برنامه ریزی و به صورت منسجم اقداماتی در راستای بهبود و ساماندهی اقتصاد و وضع معیشتی مردم انجام دهند.