بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/02/05
شماره 2455 - تاریخ 1403/02/05
آخرین اخبار
تلاش برای ارتقاء همکاری های حداکثری شرکای اجتماعی حوزه سلامت
طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در منطقه ۶ تهران با قوت ادامه دارد
تلاش برای بهبود وضعیت ترافیک در پهنه مرکزی تهران
رونمایی از تمثال جدید سردار شهید احمد کاظمی در منطقه ۱۹
زیرگذر بزرگراه خلیج فارس به روستای پلایین با اقدامات ترافیکی ایمن سازی شد
ورودی بناهای تجاری غیر مجاز در منطقه 19 با استقرار نیوجرسی مسدود شد
دریاچه بوستان شقایق منطقه 19مجهز به محل تفریحی و فراغتی می شود
به صدا در آمدن زنگ هفته سلامت در مدارس منطقه ۱۶
شمارش معکوس پایان رفع معارضین مسیر آزاد راه شهید شوشتری در منطقه ۱۵
مرمت و تعویض ۴۵ گاردریل‌ در بزرگراه امام رضا (ع)
کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاههای زنجیره‌ای شهروند
احیا آسفالت مدرسه شهید ناظم در ناحیه۶
هم اندیشی و اجرایی نمودن تصمیمات لازم به منظور بهبود وضعیت جمع آوری زباله در ناحیه۷
اجرای ۸۰ هزار متر خط کشی محوری در سال ۱۴۰۳ در منطقه ۲۱
زباله گردی در شهر؛ باید از خودمان شروع کنیم...
زباله گردی در شهر؛ باید از خودمان شروع کنیم...
نشست تخصصی مباحث ترافیکی در شمال شرق شهر
تور گردشگری افراد دارای معلولیت
پاکسازی چهره منطقه ۴ از حضور زباله گردها
جمع‌آوری ۵۰۰ کیلو زباله از محوطه ایستگاه‌ها
پروژه بوستان محله جوادیه از مرز پیشرفت ۹۰٪ عبور کرد
تحقق دو برابری اخذ سند برای املاک فاقد سند در بافت فرسوده نسبت به برنامه چهارم توسعه
توجه ویژه مدیریت شهری به حمل و نقل عمومی
پلمب ٤ مرکز غیرمجاز تفکیک و جمع‌آوری پسماند خشک درمنطقه٢ تهران
محلات طرشت و شریف صاحب خانه محیط زیست شدند
برپایی ایستگاه های حال خوب سلامت در معابر منطقه2
آغاز عملیات نرده‌گذاری رفیوژ میانی شهید محلاتی
برگزاری آیین تجلیل از متولیان ورزش زورخانه ای و پهلوانی در منطقه ۱۲
پایانه‌های حمل و نقل عمومی منطقه ۲۲ تجهیز می شوند
جلب مشارکت حداکثری شهروندان در اجرای برنامه های دوستدار محیط زیست در منطقه22
سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
موشک «فالکون ۹» یک رکورد جدید را ثبت کرد
حق پخش تلویزیونی سرخابی‌ها را به سرانجام می‌رسانیم/ دریافت ۱۱۰ همت مالیات از ابربدهکاران
توقعات آمریکایی‌ها تمامی ندارد/خوب شدن حال کارگر یعنی خوب شدن حال کشور
بررسی نقش مشارکت قانونی در جرایم گروفروشی
بررسی نقش مشارکت قانونی در جرایم گروفروشی
دغدغه و درخواست شهروندان با ۵۶۴ مصوبه بازدید میدانی محلات پیگیری شد
اجرای عملیات طعمه‌گذاری و لانه‌کوبی درنواحی شش‌گانه منطقه٦ تهران
ارتقاء سطح دانش و اشاعه فرهنگ گیاه‌ پروری بین اقشار مختلف
تجهیز و آغاز فعالیت دبیرخانه کانون های اجتماع محور در منطقه ۲۱
برگزاری ششمین جلسه هم اندیشی دبیرخانه تکریم با مسئولین تکریم ارباب رجوع مناطق ۲۲ گانه در منطقه ۲۱
حال خوش شهروندان منطقه ۴ در هفته سلامت
طرح ارزشمند "کوک چهارم"
ترویج فرهنگ آپارتمان نشینی در محلات منطقه 13
معرفی پروژه مرمت و بهسازی ساختمان شهرداری منطقه۱۳ در دومین نشست احیا گران بافت تاریخی تهران
اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از وقوع آتش سوزی در اراضی جنگلی سرخه حصار و خجیر
پاکسازی مستمر زمین های بایر و قطعات خالی سطح ناحیه۳
آماده باش عوامل خدمات شهری در منطقه ۵
در روز جهانی زمین پاک رود دره کن از زباله‌ها پاکسازی شد
افزایش ناوگان حمل و نقل اتوبوسرانی در منطقه ۲۲
کاشت یک صد درختچه در بوستان های منطقه 17
هفته سلامت در منطقه ۱۷
کد خبر: 465024 | تاریخ : ۱۴۰۱/۶/۸ - 20:31
تأثیر محله در انتخاب سارقان منزل

تأثیر محله در انتخاب سارقان منزل

دکتر غلامحسین بیابانی دانشیار گروه کشف جرایم دانشگاه جامع علوم انتظامی امین

نوآوران آنلاین- در این یادداشت این سؤال مطرح است که آیا سارقان منازل  زمانی که می خواهند یک خانه را مورد دستبرد قرار دهند   ویژگی های منازل و محله را مورد بررسی قرار می دهند یا آن ها را با هم ترکیب کرده و اقدام به تصمیم گیری می کنند؟ یا سارقان ترجیح می دهند منازلی را مورد سرقت قرار بدهند که از نظر انبوه منازل در کنار یکدیگر، در سطح پایینی قرار داشته باشند.
سارقان، منازلی را که از منازل دیگر جدا باشد، مثلاً به صورت یک ساختمان واحد باشد و یا توسط افرادی اجاره شده باشد، نسبت به منازل دیگر بیشتر ترجیح می دهند؟
یا همچنین سارقان خانه های مجاور خانه ای را که قبلاً و یا اخیراً مورد سرقت قرار گرفته اند را بیشتر ترجیح می دهند؟
بر این اساس ما بین ویژگی های محله و منازل برای انتخاب شدن به عنوان هدف دزدی، ارتباط هایی را پیدا کردیم؛ زیرا  هم ویژگی های سطوح محله ای و هم ویژگی های سطح  هدف (خانه) تأثیر زیادی بر انتخاب سارق دارد.
بنابراین موقعیت یک سری گزارشات مهم و مطلوب برای هنجارهای واقعی است. در این تحقیق ما آگاهی های درمورد مقابله ای غیر مستقیم از دزدی، که بر ویژگی های خانه، اطلاعات فردی و اجتماعی محیطی مانند سبک زندگی در آن محله و قابلیت دسترسی و میزان رفاه در آن محله را ارائه می دهیم.
به طور خلاصه، آگاهی و اطلاعات موجود دامنه گسترده ای از وضعیت یک محله را مطرح می کنند. در آینده ای نزدیک صاحبان منازل اقلام موجود منازل خود را متناسب با علایق سارقان منازل انتخاب می کنند. اما، آیا سارقان از اطلاعات موجود در مکان چگونه استفاده می کنند؟ و آن هنگام که آن ها  تصمیم  می گیرند کدام خانه را به عنوان هدف سرقت انتخاب کنند آیا بر ویژگی های محیطی و یا مکانی منزل توجه می کنند.
به عبارت دیگر، آیا انتخاب یک هدف برای سرقت فقط به خاطر لحظه ای بودن سرقت صورت می گیرد یا به وضعیت های دیگر نیز توجه می شود؟ به طور کلی سارقان چگونه ارزیابی می کنند و تصمیم می گیرند که کدام منزل را به عنوان هدف انتخاب کنند.
به طور نظری این بحث وجود دارد که سارقان انتخاب های عقلانی را براساس ویژگی های منزل و محیطی انجام می دهند. این ویژگی ها در زمانی که با انتظارات سارق هماهنگ باشند و مفید احساس شوند منزل را به عنوان هدف برای سارق انتخاب می کنند. فهمیدن این مطلب که یک سارق چطور یک هدف را برای دزدی انتخاب می کند، می تواند یک اقدام باشد برای جلوگیری از سرقت.
اگر خطر سارقی بدون تهدید جانی براساس ویژگی های موقعیت یا منزل اقدام به انتخاب هدف بکند، صاحب منزل می تواند به صورت شخصی مسؤولیت این رفتار را بپذیرد؛ اما اگر ویژگی های محیطی باعث این تصمیم گیری سارق بشود، نیاز به کوشش و تلاش تمام افراد محیط و محله است.
بخش عمده تحقیق ما دلایل انتخاب یک هدف( خانه) توسط سارق را جست و جو می کند، در حالی که ویژگی های محیطی مؤثر  می تواند محدود کننده اقدام سارق شود.
به صورت کلی فاصله ای که بین خانه سارق و خانه ای که آن را به عنوان هدف انتخاب کرده است می تواند به صورت جدی بر متغیر های مؤثر که انتخاب شده است تأثیر بگذارد. در این بین اصلی وجود دارد که معتقد است: «سارقانی که ترجیح می دهند از مناطق محروم و سطح پایین دزدی کنند، نشان می دهد خود آن ها در مناطق محروم و سطح پایین زندگی کرده اند».
  ویژگی های یک خانه برای این که مورد هدف سارق قرار گیرد، بسیار مهم است؛ زیرا در این پژوهش برای ارزیابی مناسب به گستردگی محیط (محله) توجه زیادی شده است. در این پژوهش ما به هر دو ویژگی محله و خانه توجه می کنیم و حتی به موقعیت مکانی خانه سارق نیز توجه می شود. با این اقدام ما نقاط قوت تمام پژوهش های سنتی را با هم ترکیب می کنیم و این در حالی است که از محدودیت های که در این پژوهش ها وجود دارد اجتناب می کنیم.

ویژگی های مربوط به محله ها و اقامتگاه ها

در پی افزایش سرقت در آینده، احتمال انتخاب منازل نزدیک به عنوان اهداف سرقت بالاست. در نظریه های گذشته این طور مطرح شده است که این چرخه می تواند باعث یک الگوی مکرر و تکرار برای افراد قربانی شود. به همین ترتیب، نزدیک بودن منزل هدف به منزل سارق ممکن است یک راهبردی مهم از سوی سارق باشد؛ زیرا این راهبرد نشان می دهد که به احتمال زیاد سارقین منطقه را به عنوان هدف بعدی انتخاب می کنند که قبلاً در آن سرقت انجام داده اند.
به طور کلی این ادعا ثابت شده است که مکان هایی که اخیراً مورد سرقت قرار گرفته اند به شدت بر انتخاب های بعدی سارق برای مناطق هدف  دیگر، تأثیر می گذارد.
یکی دیگر از یافته هایی که در تمام مطالعات مشاهده می شود این است که سارقان تمایل دارند خانه ای را به عنوان هدف انتخاب کنند که اطراف خانه خود آن ها باشد.

در مورد ویژگی های عمومی  خانه های مورد سرقت قرار گرفته‌  مستقل از موقعیت خانه های سارقین  مطالعات مختلف تأیید می کنند که سارقین تمایل دارند محله هایی را انتخاب کنند که دارای دسترسی به اهداف آسان تر باشند و از اهداف بالقوه بیشتری برخوردار باشند. البته برخی پژوهش ها نشان می دهد که ناهمگونی قومی و یا میزان بالای خانه های اجاره ای در یک محله می تواند باعث شود که خانه های این منطقه به احتمال بیشتری جزء خانه های هدف قرار گیرند.
علاوه بر این، سارقین تمایل به انتخاب مناطقی دارند که املاک باارزش و مستغلات گران قیمت و نرخ گردش مالی در آن ها بالا است. نتایج نشان می دهد سارقین به احتمال زیاد منزل نزدیك به خانه خود را انتخاب می كنند، خانه های تراس دار را نسبت به خانه های بدون تراس بیشتر ترجیح می دهند، اقامتگاه های بدون گاراژ و اقامتگاه های بدون گرمایش مرکزی یا سیستم های تهویه مطبوع نصب شده را بر دیگر خانه ها بیشتر ترجیح می دهند.
با این حال، شواهدی در مورد اهمیت ویژگی های سطح منزل در توازن هزینه و سود سارق در درجه اول از طریق آزمایش های سارق و مطالعات کمی از داده های مشاهده ای یافت می شود.
یک راهکار ساده برای سارقان این است که در مناطق فقیر نشین به دنبال منازل ثروتمند بگردند و یا در مناطق پول دار به دنبال این منازل بگردند. راهبردی که ممکن است نیاز به برنامه ریزی یا جستجوی بیشتر داشته باشد، می تواند شامل انتخاب اقامتگاه های مرتفع در مناطق مرفه نشین باشد.
گرچه سود مالی ممکن است یکی از اصلی ترین انگیزه های سرقت باشد، تحقیقات قبلی با توجه به اهمیت ویژگی های منزل با توجه به ثروت در انتخاب هدف سارق، یافته های متفاوتی ایجاد کرده است.
پژوهش های تجربی در مورد سرقت نشان می دهد برخی از خصوصیات منازل مانند بخش های مشترک ساختمان یا منزل و اندازه املاک ممکن است به سارقین کمک کند تا بتوانند بازده مورد انتظار را ارزیابی کنند و  منزل ثروتمندتر را از موارد فقیرتر تشخیص دهند.
 برخی از محققان دسترس بودن گسترده سرقت در منازل امروزی را با توجه به مؤلفه محیط زیست مورد بررسی قرار می دهند که احتمالاً میزان غیر ضروری بودن ثروت در منازل را مشخص می کنند. در این زمینه راهبردهای مختلفی برای به حداقل رساندن میزان ثروت های به سرقت رفته ارائه می شود.
یکی از راهبردهای مهم برای کاهش خطر شناسایی و کشف منازل به وسیله سارقان، استفاده از پنهان کردن یا پوشاندن منزل است، در حالی که صاحبان منازل، در خانه نیستند. نبودن صاحب خانه یکی از اصلی ترین مؤلفه هایی است که باعث انتخاب خانه به عنوان هدف دزدی می شود.
پژوهش های آزمایشی نشان می دهد که وجود نشانه هایی به عنوان وجود ساکنان در خانه مانند خودرو پارک شده در خیابان یا چراغ های که در خانه روشن هستند می تواند بر انتخاب منزل به عنوان یک هدف برای سرقت، سارق را منصرف کند. با توجه به جنبه زودگذر حضور صاحب خانه در منزل این شاخص به عنوان یکی از اصلی ترین مؤلفه ها در مطالعات کمی گنجانده شده است.
یکی دیگر از عوامل یا مؤلفه هایی که بر انتخاب شدن خانه به عنوان هدف تاثیر می گذارد این است که همسایگان و رهگذران تا چه اندازه متوجه یک اقدام دزدی در منزل مربوطه می شوند. می توان گفت پوشاندن خانه در عین حال که باعث تأثیر منفی بر انتخاب خانه به عنوان هدف می شود، می تواند از دیدگاه یک سارق یک خانه مسکونی بدون دید که منزوی است و دیگران قادر به مشاهده او نیستند، به عنوان خانه هدف انتخاب شود.
از دیگر راهبردهای مقابله ای بر خطر سرقت در سطح محله ای ایجاد مناطقی است که از سطح مسکونی بالا و تراکم منازل بالا برخوردار باشند.
راهبرد  بهینه سازی هزینه های محافظتی محله می تواند مستلزم به حداقل رساندن خطرات برخورد و تشخیص همزمان در محل اقامت و سطح منطقه باشد.
در آخر سارقان منازل به دنبال کاهش زمان سرقت و کاهش هزینه برای انجام سرقت هستند؛ بنابراین منازل در دسترس را بیشتر ترجیح می دهند. نتایج حاصل از آزمایشات مختلف و پژوهش ها نشان می دهد که سارقین از انتخاب منازلی با ویژگی های محدود کننده مانند نرده و سایر وسایل محافظتی خودداری می کنند.
در مقابل، سارقین سکونت هایی را که دارای نقاط ورودی چندگانه مانند خانه های جدا شده و نیمه جدا شده هستند ترجیح می دهند.
ملاحظات مشابهی در انتخاب مکان سرقت در سطح منطقه در مطالعات کمی مشاهده شده است. سارقان به احتمال زیاد منازلی را به عنوان هدف انتخاب می کنند که در دسترس بودن بیشتری نسبت به منازل دیگر داشته باشد. طرح های پیشرفته تر انتخاب هدف می توانند شامل اولویت بندی دسترسی به هدف در محل اقامت و منطقه باشند.

 

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.