کد خبر : 80900 تاریخ : ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۶ مهر - 00:03
نوآوران در گفت وگو با کارشناسان بررسی می کند وحدت و همدلی داخلی مهم ترین حربه برای مبارزه با چالش خارجی است ازمهمترین سیاست داخلی دولت، انسجام بخشی و وحدت داخلی است.

نوآوران آنلاین- گفته می شود که در حوزه سیاست داخلی نیز باید با تکیه بر منویات رهبری و اقتصاد مقاومتی امور را با هدف بهبود شرایط این حوزه به پیش ببریم. همگرایی و همدلی مسؤولان می تواند باعث پیشرفت و توسعه کشور شود و این در شرایطی که ایران با چالش های بین المللی نظیر اتهام افکنی های ایالات متحده آمریکا دست و پنجه نرم می کند، می تواند آسیب رسان باشد.به گفته کارشناسان با توجه به شرایط منطقه و عرصه بین ‌الملل انسجام و وحدت داخلی باید نمود بیشتری پیدا کند.
    پرهیز از رفتارهای پرآسیب به فرهنگ اجتماعی کشور
کمال الدین پیرمؤذن،نماینده پیشین مجلس با بیان این جناحی خاص در کشور باید اذهان خود را متحول کنند و به نظام مردمسالاری تن بدهند و به‌ طور بنيادی در سياست ‌های خود تجديدنظر کنند،می گوید: حريم اخلاق و سياست نباید در سطح نيروهای خرد مورد تعرض قرار گیرد. او همچنین با بیان این که متاسفانه طرح برخی مسائل از ناحيه معدودی از چهره ‌های جريان مخالف دولت، مسبوق به سابقه است،افزود: طرح برخی از مسائل به معنای زير سوال بردن حق سرنوشت و حقوق شهروندی ملت است و نوعي ظلم به نظام و كيان و ملت و انحراف و بدعت در ادبيات سياسي كشور است.
پیرمؤذن با اشاره به این که اميد است شفافيت سياسي در ايران به حدي برسد كه اظهارات غير واقعي، كه محل مناقشه هم هست، در جامعه از جانب احدي به هر نيتي مطرح نشود،ادامه داد: بي مهري سال‌ هاي اخير قاطبه ملت به لایه ‌های تندرو به جهت كوتاهي آنان در مديريت‌ها، وجود شائبه در استفاده از بيت ‌المال و انحصارگرایي و خودبرتربینی و خودمداري است.
این نماینده پیشین مجلس با بیان این که نمی ‌توان با اظهارات نسنجيده و توهمات و فرافكني این عدم اقبال را به موضوعات دیگر ربط داد،افزود: برخی از رفتارها اثرات منفی و بسیار زيانباری در جامعه مي ‌گذارد و خسارتي كه از اين ناحيه بر پيكره فرهنگ و جامعه و سرمايه اجتماعي آن وارد مي ‌شود، قابل محاسبه و اندازه ‌گيري نيست و جز آسيب به منافع ملك و ملت، چيزي عايد ملت نخواهد شد. پیرمؤذن همچنین اضافه کرد: اميد است همگان با تاسي از بنيانگذار فقيد انقلاب اسلامي ايران به مردمسالاري ديني، مثل امام و ملت، باور پيدا كنند و همواره به ‌جد به آن تن دهند.
       وحدت به نفع تمام جریات سیاسی است
داریوش قنبری، نماینده پیشین مجلس و فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان این که وحدت و انسجام داخلی امری کاملا ضروری است،می گوید:  مسائل و مشکلاتی که در جامعه وجود دارد و تهدیدات خارجی برای فشار بیشتر به کشورمان، ضرورت وحدت ملی را دو چندان می ‌کند. او همچنین با بیان این که رسیدن به وحدت، آرمانی است که همه جریان ‌ها بر آن تاکید دارند، اما وصول عملی به این وحدت با چالش تندروها و افراطیون مواجه است،افزود:  دلواپسان حاضر نیستند رأی، خواسته ‌ها و مطالبات مردم را بپذیرند. قنبری با اشاره به این که دلواپسان نمی‌ خواهند رأی مردم را بپذیرند، دیدگاه مردم برایشان اهمیتی ندارد و منافع آن ها با منافع کلی کشور و جامعه در تضاد است،ادامه داد: از این رو، اجازه ایجاد وحدت را نمی ‌دهند گویا این که وحدت به ‌شکل کامل در میان آحاد مردم برقرار است. فقط عده قلیلی از تندروها قصد دارند غیرعامدانه وحدت جامعه را برهم بزنند. این فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان این که دلواپسان در مسیر تفرقه ‌افکنی به جایی نخواهند رسید و به نفع آن هاست که اگر دنبال جایگاهی در آینده سیاسی هستند، به رأی و نظر مردم تمکین کنند،افزود: این جریان باید در جهت حل مشکلات معیشتی ، اقتصادی و معضل بیکاری به دولت کمک کنند. در واقع، حل این مشکلات با هماهنگی و همدلی و وحدت امکان‌ پذیرتر از حرکت در مسیر تفرقه است. او با اعتقاد بر این که نفع واقعی دلواپسان در این است که به مردم بپیوندند،تصریح کرد: زیرا در این صورت خواهند توانست چهره خود را نیز در جامعه بازسازی کنند. از سوی دیگر، حرکت در مسیر تفرقه به نفع کشور و حتی این جریان‌ ها نیست.
قنبری با تأکید بر این که  وحدت به نفع تمام جریانات سیاسی است،مطرح کرد: اختلاف سلیقه در هر جامعه ‌ای طبیعی است و قطعا اختلاف سلیقه وجود خواهد داشت. در جامعه ایران با 80 میلیون جمعیت کسی نباید انتظار داشته باشد که همه مانند هم فکر کنند. قطعا اختلاف سلیقه نیاز است، اما این اختلاف نباید به سمت تخریب حرکت کند و باید با انتقادات سازنده حل‌ وفصل شود. به گفته او  از سوی دیگر در ارتباط با منافع ملی دیگر اختلاف‌ نظر معنا ندارد. جریان‌ های سیاسی ایران می ‌توانند در راستای تحقق منافع ملی و ارزش‌ های نظام با یکدیگر همگرایی داشته باشند. این خواسته هر ایرانی است که تهدیدات به حداقل ممکن و منافع به حداکثر ممکن برسد.