کد خبر : 80899 تاریخ : ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۶ مهر - 00:02
حسن رسولی در گفت‌وگو با نوآوران تأکید کرد: تریبونی شدن اختلاف سران قوا کارآمدی نظام را زیر سؤال می‌برد براساس قانون جمهوری اسلامی ایران هر یک از قوای سه‌گانه مطابق وظیفه ذاتی خود عهده‌دار مسؤولیت‌هایی اما در عین حال مستقل و منفک از هم هستند.

نوآوران آنلاین- بروز اختلاف در میان هر یک از این قوای سه‌گانه علاوه بر این‌که کل نظام را دچار مشکل می‌کند، ناامیدی و دلسردی مردم را نیز به دنبال خواهد داشت. تداوم این اختلافات که البته ناشی از تفاوت دیدگاه‌ها و اختلافات عمیق است، موجب می‌شود دشمنان جمهوری اسلامی ایران از فرصت پیش آمده نهایت بهره را ببرند. از این رو ضروری است که سران قوا اختلاف‌نظرات‌شان را در جلسات خصوصی رفع نمایند و مشکلات را رسانه‌ای نکنند.
در همین خصوص حسن رسولی که عضو شورای شهر تهران و همچنین از اعضای هیأت‌مدیره بنیاد امید ایرانیان و بنیاد باران است به خبرنگار نوآوران گفت: قوای سه گانه کشور یعنی مجلس، دولت و قوه قضائیه براساس اصل تفکیک قوا مستقل از یکدیگر فعالیت می‌کنند و هرکدام دارای وظایف و مأموریت‌های خاص خود هستند. مجلس قانون‌گذار و ناظر بر اداره امور کشور، قوه مجریه، مجری و پیش‌برنده برنامه‌های نظام است و قوه قضائیه به عنوان عدلیه علاوه بر این‌که وظیفه رسیدگی به دعاوی آحاد مردم را داراست، ناظر بر حسن اجرای قوانین و مقررات نیز می‌باشد.
وی به اصل 57 قانون اساسی اشاره کرد و افزود: پیش از سال 1368 و بازنگری در قانون اساسی، انجام هماهنگی میان قوای سه‌گانه از وظایف رئیس‌جمهور بود و بعد از بازنگری این هماهنگی از سوی رهبر معظم انقلاب صورت گرفت. متن اصل 57 قانون اساسی و تایید مرجع هماهنگ‌کننده از یک سو و ذات تقسیم کار از سوی دیگر بروز و ظهور اختلاف‌نظر و حتی تنش میان قوای سه‌گانه را درحقیقت محتمل می‌داند.
این عضو شورای شهر تهران ایجاد هماهنگی میان قوا را به منزله هم‌راستاسازی انجام مأموریت‌های قوای سه گانه در عین به رسمیت شناختن استقلال‌شان در یک مسیر منسجم، همگرا و واحد دانست؛ به‌گونه‌ای که ناظران اعم از مردم و سایر متولیان به عینه شاهد رفتار همگرا و هماهنگ قوای سه گانه باشند.
رسولی با بیان این‌که آحاد ملت نظام جمهوری اسلامی ایران را همانند سایر رژیم‌های حکومتی یک سیستم کل به هم پیوسته می‌داند، تأکید کرد: باتوجه به این امر، مردم بروز و ظهور هر نوع واگرایی غیر از قوای سه‌گانه را به حساب کلیت نظام می‌گذارند. بر این اساس به نظر من به هر میزانی که سران قوا کلیت مسائل طبیعی اختلافی فی‌مابین را از طریق گفت‌و‌گوهای دوستانه حل‌و‌فصل نمایند و کمتر شرایطی را فراهم کنند که در فضای عمومی این اختلاف‌نظرات بازتاب منفی یابد بیشتر در راستای حفظ انسجام ملی و اعتبار و کارآمدی نظام گام برمی‌دارند و به هر میزانی که از این اصل مهم غفلت کنند نسبت به انجام این وظیفه فرابخشی خود کوتاهی کرده‌اند.
وی افزود: متأسفانه این اصل بدیهی مدیریتی برای سران قوا که هر سه بالاترین رده‌های مدیریتی را بر عهده دارند گاهی مورد غفلت قرار می‌گیرد.
عضو هیات مدیره بنیاد امید ایرانیان با انتقاد از رسانه‌ای شدن اختلاف‌نظرات میان سران قوا اظهار داشت: به هر میزانی که اختلاف‌نظرات سران قوا به سطح عمومی کشیده شود، آسیب‌پذیری انسجام ملی و مدیریتی کشور افزایش می‌یابد و موجبات دلسردی مردم را ایجاد می‌کند.
رسولی همچنین به بیان تجربه‌ای از زمان استانداری‌اش بر استان خراسان پرداخت و گفت: طی سال‌های فعالیتم در رده‌های مختلف مدیریتی مسؤولیت‌های مختلفی بر عهده داشته‌ام. از سال 1380 تا 1384 در دولت اصلاحات مسؤولیت استانداری خراسان به عنوان یکی از بزرگترین و مهم‌ترین استان‌های کشور را بر عهده داشتم. مرحوم آیت‌الله طبسی نیز نماینده ولی‌فقیه در خراسان بودند و علاوه بر آن تولیت بزرگترین نهاد مذهبی، معنوی، دینی، فرهنگی، اقتصادی و اجرایی غیردولتی کشور یعنی آستان قدس رضوی را نیز عهده‌دار بودند. به طور طبیعی همواره در برخورد با امورات گوناگون خراسانات میان من و مرحوم طبسی اختلاف‌نظراتی وجود داشت. درواقع ذات کار مدیریتی به‌گونه‌ای است که بروز ناهماهنگی اجتناب‌ناپذیر است. اما براساس توافق دو نفره‌ای که با مرحوم آیت‌الله طبسی که از پیشکسوتان انقلاب بودند، داشتیم بنا را بر این گذاشتیم که تحت هیچ شرایطی اختلاف‌نظرات فی‌مابین را که کم نیز نبود، در تریبون‌های عمومی مطرح نکنیم. هر هفته بلااستثنا در جلسات مشترکی که داشتیم، به بررسی موضوعات می‌پرداختیم و در کمال صراحت اختلافات با یکدیگر را در جلسات خصوصی مطرح می‌کردیم و همین گفت‌وگوهای بی‌واسطه موجب رفع سوء‌تفاهم‌ها می‌شد و تفاوت دیدگاه‌ها در قالب این گفت‌و‌گوها و مبادله اطلاعات بی‌واسطه از میان می‌رفت و درمورد آن دسته از مسائلی که باقی می‌ماند با مذاکره اقناعی به توافق می‌رسیدیم.
وی ادامه داد: طی چهار سالی که استانداری خراسان را بر عهده داشتم، تمام اختلافات را در جلسات خصوصی مطرح و رفع ‌کردیم و حتی یک مورد از اختلافات‌مان نیز به عرصه رسانه‌ها کشیده نشد. البته اختلاف‌نظر در امور مختلف وجود داشت اما به عرصه رسانه‌ها کشیده نمی‌شد و از تریبون‌های رسمی به مردم گفته نمی‌شد چراکه اعتقاد داشتیم که نظام یک کل به هم پیوسته است و باید در اداره امور مربوط به هر دو بخش کاملاً یار و همراه یکدیگر باشیم و مشکلات را رسانه‌ای نکنیم.
این عضو شورای شهر تهران با تأکید بر ایجاد هماهنگی میان قوا در عین فعالیت مستقل‌شان از یکدیگر عنوان کرد: بی‌شک هماهنگی میان قوا امری مهم است و از آن‌جا که در مثل مناقشه نیست به عنوان یک دلسوز کشور که دستی در حوزه مدیریتی داشته‌ام انتظار دارم که رؤسای قوا براساس این شیوه عمل نمایند و از کشانده شدن اختلافات در سطح افکار عمومی و جامعه که موجب ایجاد نگرانی و دلسردی مردم می‌شود اجتناب کنند و با توسعه روابط غیررسمی و توسعه روابط سه جانبه مسائل مختلف را به نحو بهتری حل‌و‌فصل نمایند چراکه در شرایط کنونی حفظ انسجام و وحدت ملی ضرورتی انکارناپذیر است و تداوم این اختلافات، نارضایتی مردم را به دنبال خواهد داشت و رسانه‌ای شدن تفاوت دیدگاه‌ها مردم ناامید و دلسرد می‌شوند.

 

خبرنگار: آرزو قادری