کد خبر : 80651 تاریخ : ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر - 00:02
نوآوران در گفت وگو با کارشناسان بررسی کرد عزم جزم مدیریت شهری تهران برای مبارزه با مصادیق فساد شهردار تهران بارها تأکید کرده است که باید ریشه های فساد را در نظر گرفت و با مظاهر آن نیز مبارزه کرد .

نوآوران آنلاین- به گفته او مبارزه با فساد در هر شکل و مدلی یکی از اولویت ها و برنامه های جدی شهرداری تهران است. نجفی در اولین نشست خبری خود  که روز گذشته برگزار شد، در پاسخ به سوالی در خصوص انتصابات انجام گرفته در مجموعه شهرداری تهران و برخی اظهار نظرها در خصوص انتصاب افرادی که به عنوان احمدی نژادی و قالیبافی خطاب می‌شوند، گفت: می‌خواهم از برخی رسانه‌ها که از نظر سیاسی هم شاید با ما اختلاف داشته باشند گله کنم. امروز همه کسانی که با شهرداری تهران ارتباط داشتند اظهار می‌کنند که دو اقدام اخیر ما برای مبارزه با فساد و آن هم مبارزه ریشه‌ای با فساد در شهرداری تهران که ظرف روزهای اخیر انجام شده است مفید بوده، در حالیکه برخی از این رسانه‌ها هیچ اشاره‌ای به این موضوعات نداشته‌اند.
   مشکلات مالی شهرداری مانع بزرگی است
محمود میرلوحی، عضو شورای شهر تهران با بیان این که مشکلات مالی‌ شهرداری سد بزرگی برای نیل به اهداف مدنظر مجموعه مدیریت شهری پایتخت است،می گوید: مضاف بر این که بدهی ‌های سنگین، شهر را در وضعیت نابسامانی قرار داده است و امروز شهرداری تهران و مؤسسات وابسته به آن در سال حدود 23‌هزار‌میلیارد هزینه می ‌کنند که در کمال تاسف منبع اصلی آن فروش تراکم و دارایی ‌های شهرداری است. او همچنین با بیان این که وضعیت آن قدر نابسامان است که دارایی چندانی باقی نمانده که بتوان از آن برای پرداخت بدهی‌ها استفاده کرد،افزود: آن چه در این فضا کمبود آن احساس می شود؛ عدم شفافیت مالی در مجموعه شهرداری طی سال ‌های اخیر است که باید رفع شود.میرلوحی با اشاره به این که در حوزه‌ های مختلف مدیریتی دسترسی آزاد به اطلاعات و شفافیت اهمیت بسیاری دارد،ادامه داد: این عدم ‌شفافیت موجب آسیب ‌دیدن شدید اعتماد عمومی می شود . در کشور قوانینی در باب شفاف‌سازی وجود دارد، اما اجرای آن متاسفانه از سوی برخی مسؤولان با کم‌ کاری مواجه بوده است. این عضو شورای شهر با بیان این که شهرداری و شورای شهر طبق بند 10 ماده 71 باید به مردم گزارش شش ‌ماهه بدهند یا مزایده و مناقصه‌ ها را به اطلاع عموم برسد،افزود: اما اجرای این ماده سال‌ هاست مورد توجه قرار نمی‌ گیرد. او با اشاره به این که در این راستا رسانه‌ ها باید افکار عمومی را از جوانب امر مطلع کنند تا شهرداری به‌ عنوان نهادی شیشه‌ ای در معرض نظارت شهروندان باشد. مردم باید بدانند به چه منظور به شهرداری مالیات و عوارض می ‌دهند، یا پروژ ه‌های شهرداری چگونه بین پیمانکاران تقسیم می ‌شود.  میرلوحی همچنین با اشاره به این که لیست امید طبق قراری که با مردم داشت، بنای خود را بر شفافیت گذاشته و شخص شهردار هم قول ‌های محکمی در جلسه ارائه برنامه داده و اقدامات مهمی داشته و قرار است مناقصه و مزایده ‌های بالای یک ‌میلیارد در سایت شهرداری اعلام شود،ادامه داد:  جهت تامین خدمات حمل ‌و‌نقل، پاکیزگی و زیبایی شهر و غیره باید با خود شهروندان همکاری کرد و روندی که تاکنون طی شده، قابل دوام نیست.
 شفافیت ملاک کار است
شهربانو امانی دیگر عضو شورای شهر تهران نیز با بیان این که در دور جدید به این دلیل که شهردار در جریان بسیاری از برنامه ‌های شهرداری نبود، طرحی دوفوریتی تصویب شد که براساس آن شهردار طی 100 روز به شورا و مردم گزارش دهد که چه از مدیریت قبلی تحویل گرفته است،می گوید: همچنین بر اساس گزارش شهردار از بودجه و در آمدهای شهرداری، دو بخشنامه در ارتباط با انحراف معیار و فساد نهادینه‌ در شهرداری تحت عنوان هولوگرام ‌ها و املاک که آقای نجفی آن ها را ارائه کرد، تأثیر مثبتی در افکار عمومی داشت.
او همچنین با اشاره به این که نگاه شهردار جدید تهران در انتخاب مدیران نه سیاسی، بلکه مدیریتی است،افزود: احتمال دارد در زمانی گرایش سیاسی مدیران انتخابی او اصلاح ‌طلب نباشد، اما قطعا پاکدستی در انتخاب مدیران را در دستور کار قرار می‌ دهد. البته نگاه دیگری نیز وجود دارد؛ زمانی که عنوان می‌ شود مدیران از میان افرادی انتخاب خواهند شد که تجربه مدیریتی داشته باشند، باید در نظر داشت تعدادی از اصلاح‌ طلبان در بدنه شهرداری فعالیت داشته‌ا ند، اما در 8سال گذشته فرصت حضور پیدا نکرده ‌اند.
 امانی با اشاره به این که از آن جایی که شهردار برخاسته از رأی شوراست، در این چارچوب شورای شهر نیز باید پاسخگوی افکار عمومی باشد،ادامه داد:  بنابراین شهردار باید در انتصابات خود دقت و ظرافت بیشتری به خرج دهد.  این عضو شورای شهر با بیان این که هر کسی در زمان مسؤولیتش باید در چارچوب قانون پاسخگوی عملکردش باشد،ادامه داد:  شهرداری تهران 12 سال است که مدیریت غیر شفافی را در حوزه مالی داشته است از طرفی شورای شهر چهارم نیز موظف بود بیلان کار شهرداری را بگیرد و نهادهای نظارتی آن را تصویب کنند که در عمل این اتفاق نیفتاده است. او همچنین با بیان این که همه تلاش شورای پنجم شفاف ‌سازی مالی و حکمرانی خوب در کلان شهر تهران خواهد بود،افزود: شورای پنجم قرار است در چارچوب قانون مدیریت مالی شهر تهران را به مردم گزارش دهد.