کد خبر : 278029 تاریخ : ۱۴۰۰ چهارشنبه ۲۲ ارديبهشت - 15:45
داروهای درمان بی خوابی، کیفیت خواب را بالا نمی برد منبع: یورو نیوز / ترجمه: روزنامه نوآوران

نوآوران آنلاین- به نظر می رسد استفاده طولانی مدت از داروهای تجویز شده برای بی خوابی خواب آشفته در زنان میانسال را بهبود نمی بخشد، تحقیقات منتشر شده در مجله آنلاین BMJ Open نشان می دهد.

یافته ها نشان می دهد هیچ تفاوتی در کیفیت خواب یا مدت زمان بین افرادی که 1 تا 2 سال از این داروها استفاده کرده اند و استفاده نکرده اند وجود ندارد.

تخمین زده شده است که 9 میلیون بزرگسال تنها در ایالات متحده می گویند که برای آزمایش و خواب راحت از داروهای تجویزی استفاده می کنند.

خواب بی کیفیت با سلامتی همراه است از جمله دیابت، فشار خون بالا، درد و افسردگی و داروهای مختلفی برای القای چشم بسته تجویز می شود.

این داروها شامل بنزودیازپین ها، داروهای Z شامل زولپیدم، زالپلون و ازوپیکلون و همچنین سایر عواملی است که عمدتا برای سایر موارد (استفاده از برچسب) مانند از بین بردن اضطراب و افسردگی در نظر گرفته شده اند.

محققان می گویند: داده های آزمایش بالینی نشان می دهد که بسیاری از این داروها در کوتاه مدت (تا 6 ماه) کار می کنند، اما بی خوابی می تواند مزمن باشد و بسیاری از افراد این داروها را برای مدت طولانی تری مصرف می کنند.

بنابراین آنها می خواستند اثربخشی داروهایی را که برای مقابله با بی خوابی در طولانی مدت در میان گروه های متنوعی از زنان میانسال که به اختلالات خواب مبتلا شده اند ، ارزیابی کنند.

همه این زنان بخشی از مطالعه سلامت زنان در سراسر کشور (SWAN) بودند ، یک مطالعه چندمرکز طولانی مدت که تغییرات بیولوژیکی و روانی - اجتماعی ناشی از یائسگی را بررسی می کند. میانگین سنی زنان 49.5 سال و حدود نیمی از آنها سفید بود.

اختلالات خواب به عنوان مشکل خوابیدن ، بیدار شدن مکرر ، و بیدار شدن زود هنگام و در مقیاس 5 درجه ای تعیین شده است ، از سختی هر شب (1) تا مشکل در 5 شب یا بیشتر هفته (5) گزارش شده است طی میانگین 21 سال نظارت.

اختلالات خواب همانطور که در مقیاس رتبه بندی اندازه گیری شد ، در مقایسه با افرادی که برای بهبود خواب خود بعد از 1 و 2 سال از داروهای تجویز شده استفاده نکرده اند و مقایسه نشده اند مقایسه شد.

حدود 238 زن که شروع به استفاده از دارو برای مقابله با بی خوابی در طول دوره نظارت کردند با 447 زن که این داروها را مصرف نکردند همسان شدند.

هر دو گروه از زنان گزارش کردند که از هر 3 شب 1 بار در خواب، مرتبا در 2 از 3 شب بیدار می شوند و هر 3 شب هفته 1 زود بیدار می شوند. بیش از 70 درصد زنان هر دو گروه حداقل 3 بار در هفته خواب آشفته را گزارش کرده اند.

برای شروع، امتیازات اختلال خواب بین دو گروه از زنان مشابه بود. کسانی که برای مشکلات خواب خود از داروهای تجویزی استفاده می کردند به طور متوسط ​​نمره ای برای مشکل خوابیدن ، بیدار شدن مداوم و بیدار شدن به ترتیب از 2.7 ، 3.8 و 2.8 داشتند.

این مقایسه با امتیازات معادل 2.6 ، 3.7 و 2.7 به ترتیب برای کسانی که برای داشتن خواب خوب شبانه از داروهای تجویزی استفاده نمی کنند.

بعد از 1 سال، میانگین امتیازات در بین افرادی که مدال دریافت می کنند به ترتیب 2.6 ، 3.6 و 2.8 بوده است. میانگین نمرات معادل در میان افرادی که برای مشکلات خواب خود از داروهای تجویزی استفاده نمی کنند ، به ترتیب 2.3 ، 3.5 و 2.5 بود.

هیچ یک از تغییرات 1 ساله از نظر آماری معنی دار نبوده و هیچ تفاوتی بین دو گروه نداشته است. و بعد از 2 سال هیچ کاهش قابل توجهی در اختلالات خواب در بین افرادی که داروهای تجویزی مصرف می کردند در مقایسه با افرادی که این داروها را مصرف نکرده بودند ، مشاهده نشد.

این یک مطالعه مشاهده ای است و به همین دلیل نمی تواند علت را تعیین کند، بلکه فقط همبستگی است. علاوه بر این تقریباً نیمی از زنان سیگاری فعلی یا سابق بودند و از هر 5 نفر 1 نفر مشروب متوسط ​​تا شدید بودند که هر دو ممکن است بر کیفیت خواب تأثیر بگذارند.

محققان می گویند: اطلاعات جمع آوری شده در مورد داروهای تجویزی نیز فقط در ویزیت های مطالعه سالانه یا دوسالانه جمع آوری می شود و ممکن است بین ویزیت ها به صورت مقطعی یا بدون استفاده وجود داشته باشد. همچنین هیچ اندازه گیری عینی از کیفیت خواب انجام نشده است.

با این وجود، محققان نتیجه گیری کردند: اختلالات خواب شایع است و شیوع آن افزایش می یابد. استفاده از داروهای خواب رشد کرده است و اغلب آنها به مدت طولانی استفاده می شوند علیرغم عدم وجود شواهد نسبی از [آزمایشات کنترل شده تصادفی].

این داروها ممکن است در برخی از افراد با اختلالات خواب بیش از چندین سال به خوبی کار کنند، اما یافته های این مطالعه می تواند برای پزشکان تجویز شده و بیمارانی که به فکر مصرف داروهای تجویز شده برای اختلالات خواب در میانسالی هستند، متوقف شود.

 

چهارشنبه ۱۲ می ۲۰۲۱        

(برابر با ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰)