کد خبر : 278015 تاریخ : ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۱ ارديبهشت - 21:26
نوآوران در گفت‌و‌گو با معاون سابق وزارت صنعت بررسی کرد قیمت هایی که عصیان می کنند؛ سفره هایی که کوچک تر می شوند معضل اقتصادی در کشور ما همواره وجود داشته و مردم در هر دوره ای با آن ها دست و پنجه نرم کرده اند.

نوآوران آنلاین- سوال اصلی این است که چرا اقتصاد ایران ساماندهی نمی شود و مردم در دوره های مختلف با شدت و ضعف های متفاوت، به شکل های گوناگونی مشکلات اقتصادی را تجربه کرده اند.

برای پاسخ به این سؤال کافی است نگاهی به نوع مدیریت موجود در کشور بپردازیم.

طبیعتاً وقتی در زمینه مدیریتی با افراد غیرمتخصص و ناکارآمد مواجه هستیم شرایط نیز روز به روز سخت تر می شود و این دشواری در مسائل اقتصادی خود را بیشتر نشان می دهد.

نتیجه همه این عوامل نیز در رفاه و معیشت مردم بروز و ظهور می یابد.

رفاه و رضایت عمومی موضوع بسیار مهمی است؛ چرا که مردم سرمایه های مهم کشور هستند و عدم اعتماد آن ها تهدیدی برای انسجام ملی به شمار می رود. به همین جهت انتظار می رود که سیاستگذاری ها با در نظر داشتن رضایت عمومی صورت گیرد.

در همین خصوص به گفت و گو با محمود دودانگه معاون سابق وزارت صنعت، معدن و تجارت پرداختیم.

دودانگه طی گفت و گویی با خبرنگار نوآوران اظهار داشت: در کنار کرونا یکی دیگر از مشکلاتی به شدت مردم را تحت فشار قرار داده است، گرانی هایی است که به طور فزاینده اتفاق می افتد و مردم را دچار مشکل می کند. متاسفانه مردم ما در حال حاضر در شرایطی زندگی می کنند که مشکلات مالی بسیاری را تحمل می کنند و زندگی خود را سازگار می کنند. امروزه بسیاری از مردمی که جزء قشر متوسط محسوب می شدند و از درآمد مکفی برخوردار بودند به قشر فقیر تبدیل شده اند و درآمدهای شان کفاف زندگی شان را نمی دهد. طبیعی است وقتی حقوق ها ثابت باقی می ماند و هزینه ها سر به فلک می کشد نمی توان انتظار داشت که چرخ زندگی بچرخد.

وی ادامه داد: با نگاهی ساده به هزینه های زندگی در مدت مشابه در سال گذشته به این نتیجه می رسیم که اصلا تورم سال قبل با شرایط کنونی قابل قیاس نیست؛ چرا که همه کالاها افزایش چندین برابری قیمت را تجربه کرده اند و همین افزایش قیمت های متوالی موجب شده تا مردم سفره های شان خالی تر از قبل شود. در حال حاضر میزان دریافتی بسیاری از خانوارها زیر خط فقر است و واقعاً گذران زندگی با هزینه های بالا دشوار شده است.

معاون سابق وزارت صنعت، معدن و تجارت با انتقاد از عملکرد مسؤولان در اداره امور اقتصادی کشور عنوان کرد: مایه تاسف است که اذعان کنیم زندگی مردم در نتیجه اقدامات اشتباه و سیاست های نامناسب مسؤولانی که خود انتخاب کرده اند و اداره امور را به آن ها سپرده اند، این چنین آشفته شده است. به اعتقاد من بسیاری از مشکلات اقتصادی ایجاد شده قابل پیشگیری بودند و اگر سیاست مناسبی در پیش گرفته می شد قطعا اکنون وضعیت مناسبی حاکم بود، اما متاسفانه نبود دلسوزی و تعهد برای انجام رسالت ها توسط مسؤولان موجب شده تا امروز مردم در تنگناهای خاصی گرفتار شده اند.

دودانگه، عامل اصلی وضعیت بحرانی کنونی را نبود سیاستگذاری های مناسب در حوزه اقتصادی دانست و گفت: مسؤولان باید به پاس قدردانی از رأی مردم به آن ها حداقل شرایط رفاهی مناسبی ایجاد می کردند تا افراد تا این حد شرایط سخت را تحمل نمی کردند. این وظیفه مسؤولان است که همه انتظارات و مطالبات مردم را که به حق نیز می باشد تحقق بخشند. تامین نیازهای ضروری مردم، بدیهی ترین رسال مسؤولان است و جای بسی دارد که نسبت به این امر مهم بی تفاوت هستند. حال این سؤال مطرح است که این بی تفاوتی واقعاً تا کجا قرار است تداوم یابد.

وی تأکید کرد: باید دولت جدید پس از استقرار اولین موضوع مهمی که در دستور کار قرار می دهد معیشت مردم و رفع مشکلات اقتصادی داخلی کشور باشد. اگر مشکلات اقتصادی مرتفع گردند خود به خود مشکلات مالی زندگی مردم نیز کاهش می یابد و اوضاع بهتر می شود. از این رو ضروری است که برنامه ریزی دقیق و مدونی برای تحقق این هدف مهم صورت گیرد. همچنین در زمینه اجرای امور نیز باید دولت، افرادی را در جایگاه های مختلف قرار دهد که قادر به رفع مشکلات باشند و از روحیه دلسوزی برای حل مسائل مردم برخودار باشند. افزون بر این باید از تجربه و تعهد و تخصص برای حل مسائل مردم نیز برخوردار باشند تا شاهد تکرار روزهای سخت نباشیم.

دودانگه گفت: امروزه مردم از نظر مالی در فشار هستند و باید دولت جدید باری از دوش آن ها بردارد و اجازه ندهد همچون اکنون تورم روز به روز افزایش یابد و قیمت ها سرکش تر شوند و زندگی مردم تحت این شرایط با سفره های خالی مواجه شود.