کد خبر : 264636 تاریخ : ۱۳۹۹ سه شنبه ۹ دي - 18:38
هادی حق شناس در گفت و گو با نوآوران: بقای اقتصاد، منوط به احیای کسب و کارهاست پرواضح است یکی از ملزومات ایجاد رونق اقتصادی در کشور، بهبود وضعیت کسب و کارهاست. هر چه اصناف و کسبه در زمینه کسب درآمد موفق تر باشند اقتصاد رونق بیشتری خواهد داشت و چرخه اقتصادی می چرخد و از رکود دور خواهد بود، اما برعکس اگر توجهی به اصناف نشود و همچون شرایط کنونی گرفتار مشکلات مالی بسیای باشند که ناشی از سوء تدبیرهاست نمی توان انتظار رونق اقتصادی داشت و چنین تصور کرد که روزهای خوبی برای اقتصاد در پیش خواهد بود.

نوآوران آنلاین- در حال حاضر کسب و کارها نیاز ویژه ای به حمایت دارند و باید برای تداوم چرخه اقتصادی تلاش هایی صورت گیرد و اصناف مورد حمایت خاص قرار گیرند؛ به ویژه اکنون که کرونا نیز تبعاتی برای کسبه ایجاد کرده است، دولت باید نقش حمایتگر خود را نشان دهد.

در همین خصوص به گفت و گو با هادی حق شناس، استاندار گلستان، نماینده سابق مجلس، استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل اقتصادی پرداختیم.

حق شناس طی گفت و گویی با خبرنگار نوآوران اظهار داشت: یکی از مهم ترین بخش های اقتصاد در کشور ما کسب و کارهای مختلف هستند. بنگاه های اقتصادی کوچک و خرد نقش بسیار مهمی در اقتصاد دارند، اما این روزها به روزگار بسیار بدی دچار شده اند و توان ادامه فعالیت ندارند. بسیاری از این بخش ها در حال حاضر عطای کسب درآمد را به لقایش بخشیدند و فعالیت شان را متوقف کردند و عده بسیاری نیز بیکار شدند.

وی ادامه داد: مشکلات اقتصادی به اندازه کافی طی سال های اخیر مردم را تهدید می کرد، اما اکنون کرونا نیز بر این درد افزوده است و شرایط بسیار سخت شده است. از یک سو گرانی ها تاب مقاومت مردم را کاهش داده است و از سوی دیگر اقدامات نسنجیده مسؤولان موجب شده تا وضعیت اقتصادی کشور واقعاً بحرانی شود. این که تحت عنوان بحران اقتصادی از آن یاد می کنیم اغراق نیست و با نگاهی ساده به وضعیت موجود به خوبی به این موضوع پی می بریم که نبود مدیریت صحیح چنین وضعیتی را رقم زده است.

نماینده سابق مجلس با تأکید بر این که اقتصاد کشور نیاز به رسیدگی و مدیریت صحیح دارد، گفت: در زمینه قانونی ما با خلأ مواجه نیستیم، اما در زمینه اجرا شاهد کاستی ها و نواقصی هستیم که کشور اکنون گرفتارش است. در بسیاری از بخش ها اقدامات به گونه ای ناصحیح اجرا شده اند و همین امر موجب شد تا اتفاقات ناگواری در زمینه اقتصاد داخلی صورت گیرد. به اعتقاد من باید در وضعیت کنونی که کشور شرایط نابه‌سامانی را تجربه می کند تمام تلاش ها به کار گرفته شود تا معیشت مردم آسیب نبیند.

حق شناس با اشاره به کسب و کارهایی که در نتیجه شیوع کرونا دچار مشکلات اقتصادی شده اند، مطرح کرد: معیشت خانوارهایی که سرپرستان شان در بخش های اقتصادی خصوصی شاغل بودند و همچنین کسبه زحمت کشی که تلاش زیادی برای تامین رفاه خانواده شان می کنند اکنون واقعا اسفبار است و چراغ کسب و کارها به معنای واقعی کلمه خاموش شده است. کشور از نظر اقتصادی دوران نگران کننده ای را طی می کند و تورم بالا و گرانی های افسارگسیخته نیز بر شدت بحران می افزایند.

وی همچنین به بودجه سال آینده اشاره کرد و گفت: باید اصلاحاتی در این لایحه صورت گیرد؛ چرا که تصویب آن بر مشکلات اقتصادی کشور می افزاید؛ به ویژه در حال حاضر که در داخل مشکلات بسیاری حوزه اقتصادی را تهدید می کند، باید از هر گونه اقدام کارشناسی نشده و نسنجیده دوری کرد.

این نماینده سابق مجلس با تأکید بر این که باید درآمدهای مالیاتی متناسب با شرایط کنونی مشاغل باشد، افزود: طی ماه های اخیر که کرونا در کشور ما جولان داده است حوزه اقتصادی بسیار آسیب دیده است و کسبه دیگر توان مالی قبل را ندارند. به این ترتیب باید چاره ای برای کمک به آن ها اندیشیده شود که به نظر من در حال حاضر یکی از این حمایت ها می تواند متعادل ساختن مالیات ها با میزان درآمدشان باشد. دولت باید مجدانه اقداماتی در زمینه احیای کسب و کارهای تعطیل شده و از بین رفته صورت دهد، اما گویا این مهم به فراموشی سپرده شده است.

حق شناس افزود: در این خصوص باید تاکید کرد که بقای اقتصاد منوط به سر پا ماندن مشاغل مختلف است و اگر شرایط برای فعالیت آن ها سخت شود قطعاً وضعیت اقتصاد آشفته تر می شود و مردم گرفتارتر از قبل. از این رو ضروری است که دولت نسبت به موضوع مالیات ها بی تفاوت نباشد و به گونه ای ان امر را ساماندهی کند که اقتصاد سر پا بماند.