کد خبر : 252874 تاریخ : ۱۳۹۹ دوشنبه ۵ آبان - 19:40
پلاسمای خون افراد بهبود یافته از کرونا احتمال مرگ را کاهش نمی دهد منبع: هلث دی نیوز / ترجمه: روزنامه نوآوران

نوآوران آنلاین- تحقیقات جدید نشان داده است که پلاسما از خون افرادی که از کووید 19 بهبود یافته اند و به افراد مبتلا به این بیماری داده می شود، احتمال بیماری جدی یا مرگ آنها را کاهش نمی دهد.

یافته ها از اولین آزمایشات بالینی گزارش دهنده اثرات پلاسمای بهبودی است که در کشورهایی از جمله هند و ایالات متحده تأیید اضطراری شده است.

به عنوان یک درمان بالقوه برای بیماران با کووید 19 به ویژه در مکان هایی که ظرفیت آزمایشگاه محدود است، مطالعه ای که در سراسر هند انجام شد و در مجله پزشکی BMJ منتشر شد، این نتیجه حاصل شد که پلاسمای بهبودی اثربخشی محدودی نشان داد، اما محققان گفتند که مطالعات آینده می تواند فقط با استفاده از پلاسما با مقادیر بالای آنتی بادی خنثی کننده بررسی کند که آیا این ممکن است مؤثرتر باشد یا خیر.

با چند روش درمانی مفید و فاقد هرگونه درمان و واکسن، کشورها در تلاش اند تا راه هایی برای کاهش شدت ویروس کرونا جدید پیدا کنند.

یک ایده این بوده است که آنتی بادی های بهبود یافته بیماران را که در پلاسما شناور هستند ماده مایع خون و سپس آن را در خون فردی که با عفونت مبارزه می کند، تزریق کند.

این روش برای اولین بار در برابر دیفتری آزمایش شد و نشان داده شد که به سرعت بهبودی از ابولا و SARS کمک می کند که توسط همان خانواده پاتوژن ویروس کرونا ایجاد می شود.

مطالعات مشاهده ای اخیراً انجام شده حاکی از آن است که پلاسمای بهبودی می تواند مفید باشد، اما در یک کارآزمایی بالینی تصادفی در ده ها بیمارستان دولتی و خصوصی در سراسر هند، محققان دریافتند که این دارو در کاهش مرگ و میر یا توقف پیشرفت به کووید 19 شدید در بیماران متوسط ​​ناکام ماند. در این مطالعه که توسط بودجه شورای تحقیقات پزشکی هند تأمین شد، 464 بیمار بزرگسال با میانگین سنی 52 سال از آوریل تا ژوئیه شرکت کردند و آنها را به طور تصادفی به دو گروه تقسیم کردند.

به یک گروه کنترل 229 نفر، بهترین استاندارد مراقبت از بیمارستان در نظر گرفته شد؛ در حالی که 235 نفر دو انتقال پلاسمای بهبودی را دریافت کردند و سپس بهترین استاندارد مراقبت از بیمارستان را دریافت کردند.

پس از 28 روز، 44 (19 درصد) از شرکت کنندگان در گروه پلاسما و 41 (18 درصد) از گروه کنترل به بیماری شدید پیش رفتند یا به هر علتی درگذشتند.

نویسندگان گفتند: هنگامی که آنها مقایسه را برای بیمارانی که با سطح قابل تشخیص آنتی بادی های پلاسما دریافت کردند محدود کردند ، نتایج یکسان بود.

با این وجود آنها دریافتند که به نظر می رسد استفاده از پلاسمای بهبودی باعث بهبود وضع نفس تنگی نفس و خستگی می شود و منجر به تبدیل بالاتر به نتیجه منفی ویروس می شود - نشانه خنثی شدن آن توسط آنتی بادی ها - بعد از 7 روز.

"الیزابت پاتاک" سخنگوی سرویس بهداشت ملی انگلیس که در مرحله انجام آزمایشات کنترل تصادفی بزرگ و بزرگ پلاسمای بهبودی نیز هست با احتیاط مورد استقبال قرار گرفت.

سخنگوی بخش خون و پیوند NHS گفت که در آزمایش هندی از اهدا با مقادیر آنتی بادی حدود شش تا 10 برابر کمتر از انگلیس استفاده شده است. شواهد امیدوار کننده دیگری وجود دارد که انتقال پلاسمای نقاهت با سطح آنتی بادی بالا می تواند نتایج بیمار را بهبود بخشد. نتایج آزمایشات با این میزان بالاتر آنتی بادی باید پاسخ های روشنی ارائه دهد.

 

سه شنبه ۲۷ اکتبر ۲۰۲۰

(برابر با ۶ آبان ۱۳۹۹)