کد خبر : 252346 تاریخ : ۱۳۹۹ سه شنبه ۸ مهر - 00:13
بی خوابی خطر ابتلاء به اختلال شناختی را افزایش می دهد منبع: اسپوتنیک / ترجمه: روزنامه نوآوران

نوآوران آنلاین- بر اساس مطالعه محققان کالج پزشکی "پن ایالت"، بزرگسالان میانسال که علائم بی خوابی را گزارش می کنند و کمتر از شش ساعت در شب می خوابند، ممکن است در معرض خطر ابتلاء به اختلال شناختی باشند.

نتایج ممکن است به متخصصان مراقبت های بهداشتی کمک کند تا بفهمند کدام بیمارانی که بی خوابی را گزارش می کنند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به زوال عقل هستند.

مشخصه های بی خوابی در مورد دشواری خوابیدن، دشواری در خواب ماندن یا زود بیدار شدن و عدم توانایی دوباره خوابیدن است. وقتی این علائم حداقل سه شب در هفته و حداقل به مدت سه ماه رخ دهد، این یک اختلال مزمن محسوب می شود.

محققان دریافتند بزرگسالانی که بی خوابی گزارش کرده و کمتر از شش ساعت خواب اندازه گیری شده در آزمایشگاه داشته اند در مقایسه با افرادی که شکایت بی خوابی مشابهی دارند که شش ساعت یا بیشتر در آزمایشگاه می خوابند، احتمال نقص شناختی دو برابر بیشتر است.

به گفته "خولیو فرناندز مندوزا" دانشیار روانپزشکی و بهداشت رفتاری و متخصص خواب در مرکز تحقیقات و درمان خواب سلامت "پن پن ایالتی"، حدود 25 درصد از جمعیت عمومی بزرگسالان علائم بی خوابی را گزارش می دهند و 10 درصد دیگر از بی خوابی مزمن رنج می برند. وی گفت: تشخیص این كه كدام یك از این افراد در معرض خطر بیماری های نامطلوب بعدی هستند بسیار حیاتی است.

"فرناندز مندوزا" گفت: این مطالعه نیاز به اندازه گیری عینی خواب بزرگسالانی که از بی خوابی شکایت دارند را تقویت می کند. در تحقیقات قبلی، این تیم دریافت که بزرگسالان مبتلا به بی خوابی که کمتر از شش ساعت خواب داشته اند، در معرض بیماری های مختلف قلب از جمله فشار خون بالا، دیابت، بیماری قلبی یا سکته مغزی و مشکلات روحی، مانند افسردگی هستند.

"فرناندز مندوزا" گفت: این نتایج جدید نشان می دهد که این بزرگسالان میانسال همچنین خطر نقص شناختی را افزایش می دهند، که می تواند شاخص اولیه زوال عقل در آینده در بخش قابل توجهی از آن ها باشد.

محققان داده های "پن ایالت" بزرگسالان را بررسی کردند. یک نمونه مبتنی بر جمعیت به طور تصادفی انتخاب شده از 1741 بزرگسال که یک شب خواب اندازه گیری شده داشتند، قبل از اندازه گیری خواب در یک اتاق کنترل شده با صدا، نور و دما، شرکت کنندگان برای شناسایی اختلالات خواب گزارش شده از خود شرایط سلامت جسمی، مشکلات بهداشت روانی و مصرف مواد، سابقه بالینی، معاینه فیزیکی و پرسشنامه را تکمیل کردند.

آن ها هم چنین قبل از خواب در آزمایشگاه از نظر اختلال شناختی مورد ارزیابی قرار گرفتند. از جمله دریافت تست هایی که توجه، حافظه، زبان و سایر اقدامات را ارزیابی می کردند.

"فرناندز مندوزا" و همکارانش دریافتند بزرگسالانی که علائم بی خوابی یا بی خوابی مزمن را گزارش کرده و کمتر از شش ساعت در آزمایشگاه می خوابند در مقایسه با افراد خوب خواب دو برابر بیشتر دچار نقص شناختی می شوند.

آن ها هم چنین دریافتند که این ارتباط به ویژه برای بزرگسالان دارای شرایط کاردیومتابولیک همزمان و اختلال شناختی که ممکن است شاخصی از اختلال شناختی عروقی باشد، بسیار قوی است یعنی دقیقاً وضعیتی که در آن سلامت قلبی عروقی منجر به اختلال در عملکرد مغز می شود.

بزرگسالانی که بی خوابی گزارش کرده اند و کم تر از شش ساعت می خوابند در مقایسه با افرادی که خواب خوب را تجربه می کنند در معرض نقص شناختی هستند.

محققان اختلافات احتمالی را در عوامل اجتماعی ـ جمعیتی شامل سن، جنس، نژاد، قومیت، تحصیلات و وجود مشکلات جسمی و روحی از جمله آپنه خواب و همچنین مصرف مواد مانند سیگار کشیدن و مصرف الکل را مورد بررسی قرار دادند.

"فرناندز مندوزا" گفت: فقط داشتن یک شب خواب اندازه گیری شده نتیجه مطالعه را به مطالعات خواب آزمایشگاهی محدود می کند و هشدار داد که این داده ها علیت را ثابت نمی کنند.

با این وجود آن ها هم چنین نشان می دهند که بی خوابی، اختلال در شناخت و بیماری های قلبی مانند فشار خون بالا، دیابت و بیماری های قلبی، اغلب در بزرگسالانی که کمتر از شش ساعت در آزمایشگاه می خوابند اما در کسانی که می توانند بخوابند، همزمان اتفاق می افتد.

"مایکل تووری" مدیر مرکز ملی تحقیقات اختلالات خواب گفت: این مطالعه از آن جهت مهم است که اولین مطالعه آینده نگر بزرگ، آمریكا است كه بی خوابی را با خطر شناختی مرتبط می داند.

پیشرفت های علمی اخیر نشان می دهد که مغز به خواب بستگی دارد. درک ارتباط بین کمبود خواب و کاهش شناختی اولیه می تواند منجر به بهبود درمان های بی خوابی شود.

 

سه شنبه ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۰

(برابر با ۸ مهر ۱۳۹۹)