کد خبر : 251199 تاریخ : ۱۳۹۹ شنبه ۲۵ مرداد - 01:59
تأثیر درآمد خانواده ها بر قدرت یادگیری کودکان منبع: مدیکال اکسپرس / ترجمه: روزنامه نوآوران

نوآوران آنلاین- یک مطالعه جدید توسط تیمی از محققان دانشگاه تورنتو از منطقه هیپوکامپ مغز به این نتیجه رسیده است که درآمد کم با کاهش حافظه و توانایی زبان در کودکان مرتبط است.

تحقیقات قبلی نشان داده است كودكان خانواده های كم درآمد به طور متوسط ​​از حافظه و توانایی های زبان كمتر از همسالان با درآمد بالاتر برخوردار هستند.

همچنین مشخص شده است یک ناحیه مغزی که به آن هیپوکامپ گفته می شود نسبت به استرس مزمن که می تواند با وضعیت اقتصادی پایین همراه باشد، حساس است و در کودکان خانواده های کم درآمد از نظر حجم کمتر است.  

"الکساندرا دککر" و همکارانش با تجزیه و تحلیل داده هایی که از 700 کودک، نوجوان و بزرگسال جمع آوری کرده بودند، به این نتیجه رسیدند که فشارهای اقتصادی بر حافظه و هیپوکامپ در لوب تمپور مغز قرار دارد و این ناحیه به عنوان بخشی از سیستم لیمبیک، نقش مهمی در یادگیری و حافظه دارد.   

نتیجه مشخص شده توسط "دککر" و همکارانش بر اساس شواهد در حال رشد حاکی از آن است که هیپوکامپ شامل دو ناحیه مجزای خلفی و قدامی است.

به گفته او این مناطق به طور متفاوتی توسعه می یابند و نقش های متفاوتی در شناخت دارند و برای استرس حساسیت های متفاوتی دارند.

محققان دریافتند وضع اقتصادی اقتصادی پایین تر با كاهش اندازه هیپوكامپ قدامی، اما نه خلفی یا هیپوكامپ خلفی همراه است.

اگرچه داده های به کار رفته در این تحقیق به درآمد خانواده محدود شده است، اما "دککر" و همکارانش عوامل مرتبط با وضعیت اقتصادی را توصیف می کنند که می توانند در تأثیر آن نقش داشته باشند از جمله استرس و در دسترس بودن منابع مادی و غیر مادی.

او می گوید: والدین خانواده هایی که درآمد بالاتری دارند، قادر به گذراندن وقت مرخصی کار هستند و احتمالاً مشاغل متعدد کار نمی کنند. آن ها هم چنین به طور کلی قادر به ثبت نام مداوم در غنی سازی برنامه ها و وعده های غذایی مغذی هستند.

"دککر" افزود: علاوه بر این، کودکان با شرایط اقتصادی نامناسب می توانند طیف وسیعی از عوامل استرس زا را تجربه کنند. به عنوان مثال می توان به استرس ناشی از والدین شان در مورد امکان اجاره، پرداخت قبض و تهیه مواد غذایی اشاره کرد.

 

شنبه ۱۵ آگوست ۲۰۲۰

(برابر با ۲۵ مرداد ۱۳۹۹)