کد خبر : 250315 تاریخ : ۱۳۹۹ پنج شنبه ۱۹ تير - 16:58
آیا ممکن است طاعون دو باره شایع شود؟ مقام های مسؤول در چین به خاطر پیدا شدن یک مورد طاعون خیارکی در یکی از شهرهای منطقه خودمختار مغولستان داخلی، تدابیر پیشگیرانه را جدی‌تر کردند.

نوآوران آنلاین- آن طور که در گزارش های رسمی آمده است، شخص بیمار از دامداران شهر “بایانور” است و پس از قطعی شدن بیماری، تحت قرنطینه قرار گرفته است. ظاهراً یک مورد مشکوک دیگر نیز پیدا شده که مسؤولان گفته‌اند مشغول بررسی آن هستند.
طاعون خیارکی روزگاری ترسناک ترین بیماری جهان بود، اما این روزها به سادگی درمان می‌شود.
اولین مورد مشکوک به این بیماری شنبه ۴ ژوئیه (۱۵ خرداد) در بیمارستانی در شهر بایانور گزارش شد. هنوز مشخص نیست این فرد چرا و چگونه به این بیماری مبتلا شده بود.
مورد دوم، آن طور که در توییتر ‘گلوبال تایمز” چین آمده است، نوجوان ۱۵ ساله‌ای است که به یک مارموت (نوعی سنجاب) که یک سگ شکار کرده بوده، دست زده بود.
در واکنش به پیدا شدن این دو مورد، مقام های مسؤول وضعیت اضطراری درجه ۳ اعلام کردندکه شکار و خوردن جانورانی را که می‌توانند ناقل طاعون باشند تا پایان سال ممنوع می‌کند. در این دوره، مردم موظفند موارد مشکوک را گزارش کنند.

طاعون خیارکی چیست؟
طاعون خیارکی از بیماری‌های عفونی باکتریایی است که شیوع آن در قرن ۱۴ میلادی جان حدود ۵۰ میلیون نفر را در اروپا و آسیا و آفریقا گرفت و به "طاعون سیاه" معروف شد.
این بیماری یک بار هم در نیمه دوم قرن ۱۷ میلادی در بریتانیا شایع شد و حدود یک پنجم جمعیت لندن را کشت. در قرن ۱۹ میلادی نیز چندین بار در چین و هند شایع شد که در مجموع جان حدود ۱۲ میلیون نفر را گرفت.
طاعون خیارکی بالقوه بیماری بسیار مرگباری است که عموماً از حیوانات به انسان منتقل می‌شود و اگر درمان نشود، بین ۳۰ تا ۶۰ درصد مبتلایان را می‌کشد. البته در دوران معاصر این بیماری به سادگی با آنتی بیوتیک قابل درمان است.
از نشانه‌های طاعون می‌توان به تب شدید، لرز، حالت تهوع، ضعف عمومی، و تورم غدد لنفاوی به‌خصوص در گردن و زیربغل و کشاله ران اشاره کرد.

آیا ممکن است طاعون دو باره شایع شود؟
در سال‌های اخیر، موارد طاعون نادر بوده‌اند. اما گه گاه در مناطقی به طور مقطعی اوج گرفته‌اند. مثلاً در سال ۲۰۱۷ میلادی، ۳۰۹ نفر در ماداگاسکار مبتلا شدند. اما ۳۰ نفر بیش تر جان نباختند.
بهار پارسال دو نفر در مغولستان بر اثر طاعون مردند. علت بیماری، خوردن گوشت خام مارموت بود. به نظر می‌رسد دومین مظنون ابتلاء در روزهای گذشته هم به خاطر تماس با همین جانور باشد.
با این همه بسیار بعید است که این موارد پراکنده به یک همه گیری منجر شود.
به قول دکتر “شانتی کاپاگودا” از متخصصان بیماری‌های عفونی در استنفورد: «دیگر قرن ۱۴ میلادی نیست که ندانیم این بیماری چطور سرایت می‌کند. می‌دانیم چطور جلویش را بگیریم. اگر هم کسی مبتلا شود، می‌توانیم با آنتی بیوتیک درمانش کنیم».