کد خبر : 249103 تاریخ : ۱۳۹۹ شنبه ۱۰ خرداد - 19:25
مشاور رئیس دولت اصلاحات در گفت و گو با نوآوران تأکید کرد: ضرورت حفظ رفاقت میان قوا و پرهیز از دوقطبی کردن فضای کشور آرزو قادری/ روزنامه نگار

نوآوران آنلاین- مجلس یازدهم این روزها رسماً فعالیتش را آغاز کرده و صحن سبز بهارستان با آرایش سیاسی جدیدی از وکلای مردم مواجه است.

بدون شک موفقیت جریان اصولگرا در کسب کرسی های مجلس یازدهم رسالت سنگینی بر دوش شان نهاده است؛ به ویژه این که در حال حاضر کشور ما در وضعیت حساسی در زمینه مقابله با کرونا قرار دارد و مشکلات بسیاری از رهگذر ورود این ویروس به کشورمان ایجاد شده است.

پرواضح است که در شرایط کنونی همه مردم انتظار دارند وکلای شان در خانه ملت، بهبود وضعیت اقتصادی کشور را در اولویت قرار دهند.

اگر نمایندگان مجلس یازدهم بتوانند شرایط اقتصادی با ثبات و آرامی را رقم بزنند می توان امید داشت تا حدی اعتماد عمومی از دست رفته بازیابی شود.

از این رو باید تأکید کرد که مجلس یازدهم رسالت بسیار مهم و سنگینی را بر عهده دارد و در این مسیر نیز باید سایر مسؤولان یاری کننده وکلای مردم باشند و تریبون های عمومی را محلی برای تخریب یک دیگر قرار ندهند. 

در همین خصوص به گفت و گو با حجت الاسلام مصطفی درایتی، مشاور رئیس دولت اصلاحات و همچنین فعال سیاسی اصلاح طلب پرداختیم که از نظر می گذرد.

 

* به نظر شما تا چه اندازه ضروری است که قوای مقننه و مجریه همسو با یک دیگر و با فراموش کردن اختلافات سیاسی و جناحی شان کشور را اداره کنند؟

در حال حاضر ترکیب مجلس یازدهم مشخص شده است و مردم نمایندگان شان را برای تصدی امور مربوط به حوزه قانون گذاری کشور برای 4 سال آینده مشخص و راهی مجلس شورای اسلامی کرده اند. قطعاً در مجلس دهم کاستی ها و ضعف هایی وجود داشته است، اما نباید نمایندگان فعلی، همه مشکلات را بر گردن نمایندگان دوره دهم مجلس بیاندازند و خود اقدامی در راستای رفع مسائل نکنند. در حال حاضر نمایندگان مردم بر اساس جایگاهی که به واسطه رأی مردم یافته اند ملزم به حل مشکلات جامعه هستند. در حال حاضر در زمینه اقتصادی بیش از سایر حوزه ها نیازمند تدبیر و درایت خانه ملتی ها هستیم. باید از نخستین روزهای فعالیت مجلس یازدهم شاهد تغییر وضعیت و بهبود معیشت مردم جامعه باشیم. نمایندگان مردم باید در برابر مسائل جامعه مسؤولیت پذیر باشند و اجازه ندهند که حواشی سیاسی آن ها را چنان سرگرم کند که از پرداختن به مشکلات جامعه غافل شوند. وقت و انرژی نمایندگان مجلس باید صرف امور کلان و تصویب لوایح و طرح هایی متناسب با شرایط روز جامعه و به نفع مردم شود. در حال حاضر ترکیب مجلس و دولت از دو جریان سیاسی مختلف است و در برخی موارد اختلاف دیدگاه درخصوص مسائل مختلف ایجاد خواهد شد، اما در حد تفاوت دیدگاه باید باقی بماند نه این که عمیق تر و تبدیل به تنش میان این دو قوه مهم کشور شود. در این صورت قطعاً اتفاقات ناگوار و تلخی را در سطح جامعه شاهد خواهیم بود. هر گونه تشویش در وضعیت فعلی همچون سمّی کشنده است و باید تا حد امکان تلاش کنیم تا آرامش و ثبات را در کشور برقرار کنیم. اکنون زمان دامن زدن به اختلافات سیاسی و جناحی نیست و هیچ جریان و جناحی نباید برای افزایش محبوبیت خود در میان مردم اقدامی هر چند کوچک در زمینه تخریب جریان سیاسی رقیب خود صورت دهد. در حال حاضر اگر مردم نسبت شاهد اختلافات و تنش میان جریان های سیاسی مختلف باشند، قطعاً ناامید خواهند شد. تمام اقداماتی که از سوی مسؤولان دو قوه مجریه و مقننه صورت می گیرد باید تأمین کننده آرامش مردم باشد و از این مسیر خروج نکنند که در این صورت باید خود را آماده مشاهده جامعه ای ناامید و مردمی بی اعتماد نسبت به مسؤولان کنیم؛ از این رو ضروری است که سران قوا به دور از حواشی و تنش ها فقط سرنوشت آینده کشور را مورد توجه قرار دهند و بدون در نظر داشتن جناح سیاسی شان بکوشند رفاه مردم را تأمین کنند.

 

* انتقادهای بسیاری به عملکرد مجلس دهم مطرح شده است. شما کارنامه مجلس دهم را چطور ارزیابی می کنید؟

طبیعتاً در هر دوره ای نقاط خاکستری در کارنامه مسؤولان کشور دیده می شود و نباید خیلی در تلاش برای برجسته کردن این نقص عملکردها باشیم؛ چراکه در این صورت پشتوانه مردمی مان را از دست می دهیم. قطعاً مجلس دهم نیز همچون سایر دوره ها در برخی موارد با محدودیت ها و موانعی مواجه بوده و نتواسته آن طور که باید اقداماتی را انجام دهد. نمایندگان مجلس یازدهم باید بدون توجه به عملکرد مجلس قبل، اراده شان را بهبود وضعیت رفاهی مردم تقویت کنند. در شرایط کنونی همه دستگاه ها باید با همراهی و تعامل با یک دیگر امور را به گونه ای پیش ببرند که مردم احساس کمبود نکنند. متاسفانه مردم ایران سال هاست که گرفتار مشکلات مالی گسترده ای شده اند و اکنون شیوع کرونا بر شدت آن ها افزوده است. در حال حاضر باید به فکر ساختن آینده کشور و حرکت در مسیر رشد و توسعه باشیم که این امر مستلزم داشتن نگاه رو به جلوست و با ارزیابی عملکرد مسؤولان دوره های قبل در تضاد است. در حال حاضر باید قوای سه گانه در عین وجود تفاوت های مختلف اما هم چنان رفاقت شان را حفظ کنند و از هر گونه رفتار سیاسی و یا اظهار نظری که به دوقطبی شدن فضا منجر شود مجدانه پرهیز کنند.