کد خبر : 213068 تاریخ : ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۲ آبان - 10:04
مشارکت، باطل السحر آلودگي هوا در شهرهای بزرگ‌ کشور است مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار ضمن توصیه های بهداشتی جهت کاهش تردد شهروندان در هوای آلوده روزهای اخیر شهر تهران و استفاده از حمل و نقل عمومی از نقش مشارکت مسئولان و مردم در باطل السحر نمودن آلودگی هوا خبر داد.

نوآوران آنلاین- به گزارش روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، شینا انصاری مديركل این مجموعه با اعلام وضعيت ناسالم كيفيت هوا از ١٥ آبان تاكنون براي گروههاي حساس در شهر تهران گفت: وارونگي دما پديده‌اي است كه تحت‌تاثير كاهش دما در فصل سرد به شكل تشكيل لايه هواي سرد، اجازه صعود هواي گرم و آلوده شهر به بالا را نمي دهد؛ به همين دليل توليد آلاينده‌ها از منابع ثابت و متحرك، با توجه به بارگذاري جمعيت، صنعت و خدمات بيش از ظرفيت اكولوژيك در شهر تهران، به انباشت آنها در سطح زمين مي‌انجامد.
وی در ادامه افزود: در چنين شرايطي راهكارهاي موقت و كوتاه‌مدت براي كاهش انتشار آلاينده‌ها و حفاظت از سلامت مردم به خصوص گروه‌هاي حساس جامعه همچون كودكان و سالمندان از جمله تعطيلي مدارس، محدوديت در تردد خودروها يا توقف فعاليت برخي واحدهاي صنعتي اتخاذ مي‌شود.
شينا انصاري افزود: تعطيلي مدارس براي قرار نگرفتن كودكان به عنوان يكي از گروههاي حساس در معرض هواي آلوده هست در واقع وقتي شاخص كيفيت هوا به وضعيت ناسالم براي گروههاي حساس مي رسد و شرايط پايدار بدليل سرما و وارونگي دما حاكم مي شود؛  تردد خودروها و موتورسيكلت ها، فعاليت صنايع آلاينده و يا حتي سوزاندن پسماند منجر به انباشت بيشتر آلودگي هوا در فضاي بسته شهر مي شود.
وي با اشاره به آنكه بيشترين عامل آلودگي هواي شهر تهران منابع متحرك هستند كه بين 70 تا 80 درصد آلاينده‌ها را به هوا منتشر مي‌كنند گفت: در اين شرايط تردد خودروهاي تك سرنشين مي تواند به تشديد بار آلودگي بينجامد و حضور مردم بخصوص سالمندان، كودكان، زنان باردار و افراد داراي بيماري هاي قلبي و تنفسي در فضاي آزاد باید محدود شود تا مواجهه طولاني مدت با آلاينده ذرات معلق بويژه ذرات كوچكتر از دو و نيم ميكرون به حداقل برسد.
 انصاري راهكار اصلي مديريت آلودگي هوا را حركت در مسير برنامه هاي مدون اين حوزه و منطبق بر قانون هواي پاك برشمرد و تصريح كرد: در چارچوب اين برنامه ها، از رده خارج كردن خودروها و موتورسيكلت هاي فرسوده، ارتقاي تكنولوژي صنايع، بهبود كيفيت سوخت، زيرساخت‌هاي حمل و نقل عمومي، مدهاي حمل و نقل جايگزين، معاينه فني و ساير محورهاي دخيل در كنترل آلودگي هوا ‌بايد دنبال شود.
وی با بيان اينكه «مشاركت» باطل السحر آلودگي هوا در شهرهاي بزرگ كشور است، افزود: همكاري دستگاه‌هاي ذيربط در مسير اجراي برنامه‌هاي كاهش آلودگي هوا و مشاركت و همراهي مردم با دستگاه‌هاي متولي و درك اين واقعيت كه آلودگي هوا بدون عزم جدي و مشاركت واقعي رفع نخواهد شد.
مديركل محيط زيست و توسعه پايدار شهرداري تهران با اشاره به گزارش اخير بانك جهاني درباره پيامدهاي اقتصادي آلودگي هوا گفت: اين گزارش حاكي از خسارتي سالانه معادل۲/۶ميليارد دلار به شهروندان تهراني است كه با احتساب جمعيت۸/۷ميليوني تهران، سهم هر نفر در زيان متاثر از آلودگي هوا، برابر 300 دلار در سال است.
او اظهار داشت: مشاركت مردم در ايفاي مسئوليت شهروندي خود با كاهش استفاده از خودروهاي شخصي، استفاده از وسايط حمل و نقل عمومي، و توجه به كنترل دوره‌اي خودرو و انجام معاينه فني كه هزينه انجام آن در طول يك سال به مراتب پايين‌تر از 300 دلار سهم هر فرد از خسارت آلودگي هواست و همچنين عدم حضور گروههاي حساس جامعه در شرايط هشدار آلودگي در فضاي آزاد، و خودداري از هر گونه اقدامي كه منجر به انتشار بيشتر آلودگي هوا بشود را از اقدامات كنترلي در اين شرايط برشمرد.