کد خبر : 189873 تاریخ : ۱۳۹۸ شنبه ۲۶ مرداد - 17:09
وزیر صنعت اعلام کرد: نوین‌سازی نظام بازرگانی و توزیع در دستور کار وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: علیرغم شرایط سختی که دشمن برای ما به وجود آورد، اما خوشبختانه افزایش درخواست سرمایه گذاری برای ورود به تولید داشته ایم که این امر نشانگر جاری بودن روحیه امید، کار و تلاش در کشور و شکست نقشه‌های دشمن است.

نوآوران آنلاین-به گزارش شاتا، رضا رحمانی در جلسه قرارگاه اقتصاد مقاومتی استان همدان با اشاره به سفر خود به این استان و حضور در شهرستان‌های ملایر و تویسرکان بیان کرد: در این استان ظرفیت‌های بسیار خوبی در حوزه مبل و منبت وجود دارد که باید مسئولان برای توسعه صادرات این صنعت اهتمام بیشتری داشته داشته باشند.

او با بیان اینکه دو شهرستان ملایر و تویسرکان از قطب های گردو و انگور کشور هستند، تصریح کرد: باید با نگاه ویژه تری برای صنعتی کردن این محصولات اقدام شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با اشاره به اهم برنامه ها و اولویت های این وزارتخانه در سال رونق تولید، افزود: هفت محور برنامه های وزارت صمت، تدوین و ابلاغ شده است که در راستای این محورها برای توسعه استان می توان قدم های خوبی برداشت.

رحمانی، فعال سازی معادن کوچک مقیاس به خصوص در حوزه فلزات را از دیگر برنامه های امسال این وزارتخانه دانست و گفت: استان همدان از این ظرفیت می تواند به صورت ویژه ای بهره مند شود.

او با بیان اینکه راه نجات اقتصادی توجه به فناوری های نوین و استارت آپ‌ها است، تصریح کرد: خوشبختانه برای اولین بار نمایشگاه توانمندی‌های ساخت داخل و رونق تولید را برگزار کردیم که با دیگر نمایشگاه‌ها متفاوت بوده است و با استقبال خوبی نیز مواجه شد که نشانگر این است که نهضت ساخت داخل با قدرت و قوت در حال شکل گیری است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود نوین سازی نظام بازرگانی و تکمیل سامانه ها از توزیع تا مصرف را از دیگر برنامه های وزارتخانه دانست و بیان کرد: در حال حاضر 538 هزار انبار را شناسایی کردیم که در سامانه جامع انبارها قرار گرفته است، آمار تمام قطعات و اجناس نیز به روز است و کمک می کند تا بتوانیم بهترین تصمیم را برای مدیریت توزیع داشته باشیم.

او با یادآوری شرایط سخت تحمیلی دشمن بر اقتصاد کشور، اضافه کرد: باید این نوید را داد که علیرغم همین شرایط سختی که دشمن برای ما به وجود آورد، اما خوشبختانه افزایش درخواست سرمایه گذاری برای ورود به تولید داشته ایم که این نشانگر جاری بودن روحیه امید، کار و تلاش در کشور و شکست نقشه‌های دشمن است.

وی به موضوع قیمت مرغ اشاره کرد و گفت: تولید مرغ در حوزه جهاد کشاورزی است و قیمت آن در کارگروه تنظیم بازار که بنده ریاست آن را بر عهده دارم، بررسی می‌شود و در آنجا هم دستگاه‌های دیگر نظر می‌دهند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: بحث تولید و قیمت مرغ هم به تولیدکننده، هم جهاد کشاورزی و هم به اتحادیه مرغداران برمی‌گردد و در قالب تفاهم‌نامه کارهایی در این زمینه انجام دادیم که مرغ به وفور و با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار بگیرد.

وی با بیان این‌که جهت‌گیری‌های‌مان را باید تغییر دهیم، عنوان کرد: باید دستگاه‌های دولتی و اداره‌ها در امر رونق تولید متمرکز شوند، یعنی هر کسی در هر جایگاه و مقامی است تمام کوشش خود را برای انجام بهتر آن کار داشته باشد.

رحمانی اعلام کرد: بنا به فرمایش مقام معظم رهبری، راهکار توسعه اقتصادی رونق تولید است. ما ظرفیت‌ها و امکانات بسیاری داریم پس باید به خود و داشته‌های‌مان تکیه کنیم چرا که اگر به توانایی‌های خود ایمان داشته باشیم خواهیم دید که تمام این مشکلات قابل حل است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در سال‌جاری نباید به بیراهه برویم و باید تولیدمان نیز  تولید مولد باشد که هم به رفع نیازهای ضروری مردم و هم به رفع مشکل بیکاری کمک کند و باید این مساله را جدی بگیریم تا کارها به نتیجه برسد و مشکلات حل شود.

رحمانی ادامه داد: تویسرکانی‌ها باید به ساخت کارخانه تولید پوشاک افتخار کنند چرا که پوشاک و نساجی از جمله تولیدات مولدی هستند که باید توسعه پیدا کنند و ما در هر جای کشور به تولید پوشاک و نساجی اهمیت ویژه‌ای داده‌ایم و حتی برای چادر مشکی هم برنامه داریم.

 

اجازه ندادیم حتی یک واحد تولیدی تعطیل شود

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین در حاشیه بازدید از مجموعه شرکت‌های بافتینه و بافتسان ملایر، با بیان این‌که اجازه ندادیم حتی یک واحد تولیدی تعطیل شود، گفت: ما اکنون در جبهه، کار جهادی انجام می‌دهیم و حفظ وضع موجود واحدهای تولیدی و صنعتی برای ما در اولویت است.

رحمانی افزود: برنامه راهبردی ما تحقق منویات و این جمله رهبر معظم انقلاب است که تاکید فرمودند، "وضعیت موجود تولید و اشتغال سرلوحه کار جهادی است".

وی با اشاره به این‌که دشمن فکر می‌کرد اعمال تحریم‌های ظالمانه برای صنعت ایران فلج‌کننده است اما ما اجازه تعطیلی هیچ یک از واحدهای تولیدی و صنعتی را نمی‌دهیم، ادامه داد: جنگ امروز، جنگ اقتصادی است و در کنار این جنگ و تحریم‌های ظالمانه دشمن، جنگ روانی را نیز داریم.

رحمانی ایجاد شرکت‌های مدیریت صادرات را از برنامه های مهم در "اقتصاد مقاومتی" عنوان کرد و با اشاره به اختصاص یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار به اذن رهبر معظم انقلاب برای اشتغال روستایی، اظهار کرد: این مبلغ باید برای ایجاد اشتغال روستایی هزینه شود.

وی ادامه داد: علاوه بر این تسهیلات، با استفاده از تبصره ۱۸، اعتبارات خوبی برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام، سرمایه در گردش و نوسازی صنایع هزینه می‌شود. همچنین می‌توانیم تبصره ۱۸ را در صنعت مبل و منبت ملایر اعمال کنیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این‌که از ابتدای امسال علاوه بر حفظ وضعیت موجود تولید، ظرفیت‌های خالی را نیز باید پر کنیم، گفت: فعال‌سازی ظرفیت توسعه واحدهای تولیدی و صنعتی و فعال‌سازی واحدهای تعطیل شده غیرفعال، از دیگر راهبردها این وزاتخانه محسوب می‌شود.

رحمانی در بخش دیگری از سخنانش به ظرفیت و توان بسیار بالای ملایر در حوزه مبل منبت اشاره کرد و از استاندار همدان، نمایندگان و فرماندار ملایر خواست تا تفاهم‌نامه‌ای برای تشکیل کمیته و کارگروه تخصصی در این رابطه امضاء شود.

وی این اقدام را گامی موثر در راستای توسعه ظرفیت‌های صادراتی ملایر و استان همدان در حوزه مبل منبت دانست و اظهار کرد: علاوه بر مبل منبت، در حوزه کشمش، انگور و مشتقات آن، معادن و دیگر حوزه‌ها، ملایر و استان همدان ظرفیت‌های قابل توجهی دارند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که حضور سرمایه‌گذاران و بخش خصوصی در کنار مسئولان توان ما را در زمینه توسعه تولید و صنعت افزایش می‌دهد، افزود: فعالان اقتصادی، صنعتگران، بخش خصوصی، اصناف و تولیدکنندگان، بسیجیان جبهه اقتصاد مقاومتی هستند.

رحمانی در ادامه با تفویض اختیار به استاندار همدان، از او خواست تا کارگروه ویژه‌ای برای حل مشکلات تولید و صنعت ملایر و استان همدان تشکیل دهد و تصمیمات اساسی در این زمینه بگیرد.

وی با بیان این‌که مبل منبت ملایر قابل رقابت با دنیاست، توسعه صادرات را مستلزم ایجاد شهرک مبل منبت دانست و گفت: با احداث شهرک خصوصی چوب، مبل منبت در ملایر موافق هستم و آن را ضروری می‌دانم.