کد خبر : 187239 تاریخ : ۱۳۹۸ شنبه ۴ خرداد - 18:30
وزیر تعاون دولت اصلاحات در گفت‌وگو با نوآوران تأکید کرد: اصلاح‌طلبان تجربه تلخ ائتلاف در انتخابات مجلس را تکرار نکنند آرزو قادری / روزنامه نگار

نوآوران آنلاین- اخیراً بحث هایی درخصوص گذر از روحانی مطرح شده است که درحقیقت باید گفت انتقاد اصلاح طلبان از نامزد مورد حمایت شان یعنی دکتر روحانی به معنای گذر آن ها از روحانی نیست، بلکه نقدی دلسوزانه و از روی آگاهی است تا در این راستا نواقص شناسایی شوند و برای رفع شان اقداماتی مجدانه صورت گیرد و نباید چنین انتقادهایی را عبور از روحانی دانست. اخیراً پایگاه اجتماعی اصلاح طلبان نزد مردم بسیار آسیب دیده است و باید همه اعضای این جریان تلاش کنند تا با تحقق وعده ها اعتبار از دست رفته اصلاح طلبان را بازیابی کنند.

در همین خصوص به گفت‌وگو با علی صوفی، وزیر تعاون دولت اصلاحات پرداختیم که مشروح آن تقدیم مخاطبان گرامی می شود.

 

* اخیراً دکتر عارف اعلام کردند که اصلاح طلبان برای انتخابات سال 98 مجلس شورای اسلامی ائتلاف نمی کنند و لیست کاملاً اصلاح طلبانه خواهد بود و علت اصلی ائتلاف با اعتدالگرایان در سال 94 را رد صلاحیت های گسترده افراد این جریان عنوان کردند. شما چطور پیش بینی می کنید؟ فکر می کنید که امسال لیست اصلاح طلبانه تری را برای انتخابات مجلس شورای اسلامی داشته باشیم؟

منطق حکم می کند که اصلاح طلبان یک اشتباه را برای بار دوم تکرار نکنند. آن چه که قبلاً اتفاق افتاد با استراتژی سلبی بود؛ به این معنا که اگر ائتلافی نیز صورت گرفت به این دلیل بوده است که تندروها از مجلس حذف شوند و آن چنان مهم نبود مجلسی که تشکیل می شود لزوماً مجلسی اصلاح طلبانه باشد و به این ترتیب تلفیقی از اصلاح طلبان ناشناخته و اصولگرایان معتدل در مجلس شکل گرفت. به هر حال به هر وجهی آن استراتژی منجر شد تا لیستی حداقلی و خالی از چهره های شاخص اصلاح طلب بسته شود و چهره های مهم این جریان رد صلاحیت شدند و عملاً امکان بستن لیستی کاملاً اصلاح طلبانه از این جریان سلب شده بود. از این رو اصلاح طلبان دو راه بیشتر نداشتند؛ یکی این که صحنه انتخابات را ترک کنند و میدان را به جریان تندرو که در سه دوره قبل مجلس را در اختیار داشتند، واگذار کنند. دوم این که با همان رویکردی که در انتخابات ریاست جمهوری در پیش گرفته بودند، ادامه دهند. اصلاح طلبان در سال 92 با رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی به دکتر روحانی رضایت دادند تا این که دولت از مسیر قبلی اش خارج شود تا مجدد یک جریان وابسته به احمدی نژاد و یا تندروهایی همچون او روی کار نیایند. خوشبختانه اصلاح طلبان موفق شدند تا همچنان که مجلس شورای اسلامی را از تندروها گرفتند، دولت را نیز از اختیار آن ها رها کنند، اما در این زمینه ضعف عمده داشتیم و این بود که کارآیی لیست اصلاح طلبان تحت الشعاع رد صلاحیت ها قرار گرفته بود و به همین دلیل اکنون جامعه ناراضی از رأی به لیست ناراضی است و با بحران های جدی نیز ایجاد شده است که باید مجلس و یا دولت آن بحران ها را برطرف کنند، اما مجلس و دولت هر دو از خود ناکارآمدی نشان دادند که این منطقاً ما را به این نتیجه می رساند که تداوم این مسیر اشتباه است و نه مردم استقبال خواهند کرد و نه اصلاح طلبان. حتی اگر اصلاح طلبان استقبال کنند نیز قادر به تحقق وعده ها به مردم نخواهند بود.

 

* برخی بحث عبور از روحانی را مطرح می کنند به نظر شما گذر از روحانی چه تبعاتی می تواند به دنبال داشته باشد؟

اخیراً حجاریان پیشنهاد استعفا به دکتر روحانی داده است. برخی از اصلاح طلبان نیز با این پیشنهاد موافق هستند، اما جریان رقیب از این فرصت سوء استفاده و فضایی را ایجاد می کند که دکتر روحانی از عرصه اجرا کنار گذاشته شود. تصور من این است که این موضوع به عملکرد دولت بازمی‌گردد. در چنین شرایطی دولت باید تا حدی جدی‌تر وارد مسائل می شد و در راستای رفع آن ها تلاش می کرد و به این ترتیب نشان می داد که در انجام وظایف جدی است و هیچ گونه خللی در اراده دولت برای انجام وظایفش وجود ندارد که متاسفانه این دولت نشان نمی دهد و به همین دلیل چنین بحث هایی مطرح می شود.

 

* این که اعلام می شود زنگ خطر کاهش اعتماد عمومی به اصلاح طلبان به صدا درآمده است را شما قبول دارید؟  

این یک واقعیت است که اصلاح طلبان نیز در شرایط کنونی اعتباری را که نزد مردم داشتند دیگر ندارند. تا سال 96 با عملکرد ضعیف منتخبین جایگاه اصلاح طلبان ضعیف شد. اگر در حال حاضر بخواهیم از مردم برای رأی دادن به اصلاح طلبان دعوت کنیم. مردم به دلیل گسترش نارضایتی ها و افزایش مشکلات معیشتی شان و گرانی های افسارگسیخته ای که حاکم است و هر از گاهی از یک ناحیه بروز و ظهور می یابد دیگر به اصلاح طلبان اعتماد نمی کنند و نمی توان از مردم انتظار داشت که مجدد به ما اعتماد کنند و طبعاً اعتبار جریان اصلاح طلب نسبت به سال 96 به شدت آسیب دیده است.