کد خبر : 186981 تاریخ : ۱۳۹۸ شنبه ۲۸ ارديبهشت - 15:31
مشاور پارلمانی شهردار تهران در گفت‌وگو با نوآوران تأکید کرد: اصلاح طلبان در چارچوب وحدت درونی حرکت کنند آرزو قادری/ روزنامه نگار

نوآوران آنلاین- یکی از مهم‌ترین اصولی که هر جریان سیاسی باید موردتوجه قرار دهد حفظ انسجام درونی است. البته به این معنا نیست که اعضای یک جریان نباید به انتقاد از عملکرد سایر اعضا بپردازند. بر کسی پوشیده نیست که در حال حاضر عملکرد اصلاح طلبان مورد انتقاد است، اما باید این نکته را نیز در نظر داشت در شرایطی که با مشکلات خارجی بسیاری مواجه هستیم به جای تضعیف دولت و جریان‌های سیاسی، راهکاری برای خروج از بحران ارائه دهیم و بیش از این بر طبل تخریب نکوبیم.

در همین خصوص به گفت و گو با داریوش قنبری، مشاور پارلمانی شهردار تهران و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی پرداختیم که مشروح آن تقدیم مخاطبان گرامی می شود.

 

* متاسفانه اصلاح طلبان در حال حاضر به نظر واحدی برای این که چطور وارد انتخابات شوند نرسیده اند و به نوعی می توان گفت شاهد سستی فعالیت سیاسی در جریان اصلاح طلب هستیم. به نظر شما علت اصلی این سستی چیست؟ آیا می توان محدودیت های اخیر در رد صلاحیت ها را در بروز چنین مشکلی دخیل دانست؟

اصلاح طلبان نمی توانند برنامه ریزی بلندمدت برای حضور در انتخابات داشته باشند و در کل مجبور هستند تا با توجه به شرایطی که بر آن ها تحمیل می شود تصمیم بگیرند. واقعیت این است که در جریان تایید صلاحیت ها مشخص نیست که به چه شکلی عمل و چه سیاستی در پیش گرفته می شود. ما شاهد بودیم که از میان 3 هزار نفر از نامزدهای اصلاح طلبان تنها 30 نفر تایید صلاحیت شدند و درمجموع در بسیاری از حوزه های انتخابی می توان گفت که ما اساساً که نامزد نداشتیم و اصلاح طلبان مجبور بودند یا از مستقلان حمایت کنند یا از اصولگرایان معتدل. درحقیقت به نوعی باید گفت که شرایط انتخابات به گونه ای است که اصلاح طلبان از قبل نمی توانند در این خصوص برنامه ریزی داشته باشند و مشخص کنند که چه تعداد کاندیدا دارند. این موضوع قطعا در عدم فعالیت اصلاح طلبان در زمینه انتخابات تاثیرگذار خواهد بود. به اعتقاد من آن طور نیز نیست که اصلاح طلبان کاملاً بدون برنامه باشند. طی روزهای اخیر شاهد تحرکاتی در شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان بودیم. توجه به این نکته مهم است که اصلاح طلبان در شرایط کنونی باید وحدت درونی و انسجام داخلی خود را حفظ و در همین چارچوب حرکت کنند. طی روزهای گذشته نیز اقدامات خوبی برای وحدت اصلاح طلبان شکل گرفته و در روزهای آینده سازوکار شورای عالی سیاستگذاری مجدد به جریان خواهد افتاد.

 

* به وضوح مشخص است که در شرایط کنونی اعتماد جامعه به اصلاح طلبان به شدت کاهش یافته است. درحقیقت اصلاح طلبان مردم را پای صندوق های رأی آوردند، اما بهره ای نبردند و حتی آسیب بسیار زیادی هم دیدند. شما تصور می کنید با توجه به اوضاع کنونی و وعده های تحقق نیافته بسیاری که با آن مواجه هستیم،‌ میزان مشارکت مردم به چه اندازه خواهد بود؟

به اعتقاد من اصلاح‌طلبان عملکرد مناسبی را با توجه به شرایط کشور و جامعه داشتند. احساس می کنم که بهتر از این هیچ جریانی نمی توانست با توجه به شرایط عمل کند. هدف از حمایت از دکتر روحانی این بود که به نوعی معضل سیاست خارجی را رفع کند و کشور را از شر تحریم‌های ظالمانه خلاص کند. آن چه که اصلاح طلبان در سال 92 فکر می کردند موجودیت کشور بود و الان نیز جزء اولویت های اصلی این جریان است. خواسته ها و انتظارات فراوانی از سوی مردم وجود دارد، اما زمانی که به دسته بندی این مطالبات بپردازیم قطعا حفظ تمامیت ارضی کشور و دفع تهدید خارجی در رأس قرار دارد و طبیعتاً باید این اولویت مورد توجه بیشتری قرار گیرد. اصلاح طلبان نیز به درستی در سال 92 این امر را در اولویت قرار دادند که معضل سیاست خارجی را رفع کنند و با همین هدف به حمایت از دکتر روحانی پرداختند. به نظر من دکتر روحانی و تیم دیپلماسی او سنگ تمام گذاشتند و برجام را به فرجام رساندند، اما اتفاقاتی که در دور دوم ریاست جمهوری دکتر روحانی برای برجام افتاد خارج از کنترل او بود و عامل خارجی مشکل ساز شد که نمی توان این را به حساب عملکرد دولت روحانی گذاشت. در مجموع مخالفت های داخلی و کارشکنی های برخی افراد نیز در بروز وضعیت کنونی دخیل بوده است. اصلاح طلبان اشتباه نکردند و به درستی تصمیماتی اتخاذ کردند که ثمره آن دفع شر از کشور بود. چه بسا اگر دکتر روحانی رئیس جمهور نمی شد و جریان های تند و افراطی اداره کشور را به دست می گرفتند اکنون اوضاع بسیار بدتری را داشتیم. به نظر من با تحلیل عالمانه قابل پیش بینی بود که اصلاح طلبان شر بزرگی را از کشور دفع کردند.