کد خبر : 185609 تاریخ : ۱۳۹۸ جمعه ۲۳ فروردين - 15:49
مدیر پردیس سینمایی آزادی مطرح کرد: دغدغه‌های شغلی که در سینما درآمدزا نیست مدیر پردیس سینمایی «آزادی» با تاکید بر اینکه سینماداری یک شغل درآمدزا نیست، گفت: از بین ۲۴۵ سینمایی که در سطح کشور فعالیت می‌کنند، ۴۰ سینما، ۷۷ درصد از سهم فروش و جذب مخاطب را به خود اختصاص داده‌اند و بقیه تنها ۲۳ درصد از سهم فروش را به خود اختصاص می‌دهند.

نوآوران آنلاین- رضا سعیدی‌پور در گفت‌وگویی با ایسنا درباره افزایش هزینه‌های نگهداری از سینماها و همچنین مشکلات سینماداران بیان کرد: سینماداری در کشور ما یک شغل درآمدزا نیست و فردی را می‌خواهد که عاشق این شغل باشد و آن را دوست داشته باشد تا برود ملکی را بخرد و به جای اینکه آن را تجاری کند به صورت فرهنگی هنری در بیاورند و در آن سالن سینما احداث کند.

او ادامه داد: هزینه‌هایی که برای سرپا ماندن یک سینما باید خرج کرد بسیار زیاد است، از پرداخت قبوض آب، برق، گاز و تلفن که خود به تنهایی کمرشکن هستند تا پرداخت حقوق و مزایای پرسنلی که همه تابع قوانین وزارت کار هستند و هر ساله حقوقشان حداقل بین ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش پیدا می‌کند باتوجه به درآمد سینماها بسیار زیاد است. این در حالی است که بها بلیت سینماها به آن شکل اضافه نشده است و فقط پنجشنبه، جمعه‌ها ۵ هزار تومان به قیمت بلیت اضافه شده است.

این سینمادار اضافه کرد: برای نگهداری سینماها و همچنین تجهیز و تعمیر سیستم‌های پخش فیلم دولامپی که در دستگاه وجود دارد باید هر دو ماه و نیم یک بار تعویض شود که حدود ۲۵ میلیون تومان باید برای آن هزینه کنیم یا اینکه خود پروژکتورها بعد از مدتی مستهلک می‌شوند و تقریباً بعد از دو سال تا دو سال و نیم باید به طور کلی ویدئو پروژکتور جدید تهیه کنیم. من برای سینمای آزادی همین امسال یکی از دستگاه‌ها را عوض کردم، ۳۷۰ میلیون تومان هزینه یک سیستم شد.

سعیدی‌پور با بیان اینکه "تمام هزینه‌ها بر دوش صاحب سینما است" افزود: مؤسسه سینماشهر و آقای مهندس مسچی ردیف بودجه‌ای برای کمک به سینماها اختصاص داده‌اند ولی آن تمام هزینه‌های سینماها را در بر نمی‌گیرد در واقع بعد از دادن فاکتور هزینه‌های انجام شده، ۵۰ درصد به عنوان کمک از مؤسسه سینماشهر دریافت می‌کند. بنابر این خرج ابتدایی را خود سینمادار برعهده می‌گیرد و بعد از ارائه فاکتورها نیمی از آن پرداخت می‌شود.

مدیر پردیس سینمایی آزادی اظهار کرد: بر اساس اطلاعاتی که مؤسسه سینماشهر در پنل سامانه فروش سینمای ایران منتشر کرده است ۲۴۵ سینما در ایران وجود دارد، ۱۰ سینمای پرمخاطب ۴۳ درصد از سهم فروش را به خود اختصاص می‌دهند، ۲۰ سینمای پرمخاطب، ۲۰ درصد از سهم فروش را دارند و ۴۰ سینمای ابتدایی همین جدول حدود ۷۷ درصد از سهم فروش کل سینماهای کشور را به خود اختصاص می‌دهند. به تعبیری دیگر ۲۰۵ سینما در کشور سهمشان از فروش تنها ۲۳ درصد است.