کد خبر : 175169 تاریخ : ۱۳۹۷ جمعه ۲۷ مهر - 16:26
آلبرت بغزیان در گفت و گو با نوآوران آنلاین: تاثیر مخرب افزایش دستمزد در اقتصاد/ منابع بانکی صرف هزینه های جاری می شود طی سال های اخیر یکی از عوامل اصلی قفل شدن منابع بانک ها، دولت می باشد. براساس بدهی دولت به بانک ها و موسسات اعتباری غیربانکی رشد پیدا کرده و به 2107.6 هزار میلیارد ریال رسیده است. در این میان برخی کارشناسان معتقدند باقی ماندن موضوع بدهی بانک ها به بانک مرکزی باعث افت پویایی در نظام بانکی شده است.

نوآوران آنلاین- در همین ارتباط آلبرت بغزیان کارشناس اقتصادی در گفت و گو با نوآوران آنلاین، منابع بانکی صرف هزینه های جاری می شود  گفت: دولت در برهه‌ای از سال برداشت‌هایی را به صورت موقت از بانک‌ها انجام داده. اما متاسفانه در موعد مقرر نتوانسته بدهی‌های خود را به بانک‌ها پرداخت کند و هر سال بر این میزان افزوده شده است.

بغزیان یاد آور شد: در سوی دیگر ماجرا نحوه هزینه کرد دولت در روند برداشت از بانک‌ها هم  در اقتصاد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است  یعنی در صورتی که این بدهی‌ها صرف هزینه‌های جاری نظیر حقوق و دستمزد کارمندان شود تأثیر منفی را بر اقتصاد کشور  تحمیل خواهد کرد.

وی در ادامه با بیان این که بدهی‌های دولت کماکان بر اقتصاد ایران اثر می‌گذارد و بر مشکلات می‌افزاید ادامه داد: واقعیت این است که دولت در برهه‌ای از سال برداشت‌هایی را به صورت موقت از بانک‌ها انجام داده. اما متاسفانه در موعد مقرر نتوانسته بدهی‌های خود را به بانک‌ها پرداخت کند و هر سال بر این میزان افزوده شده تا انبوهی از بدهکاری به وجود آید.

آلبرت بغزیان در ادامه با بیان این که بانک مرکزی با اعلام میزان بدهی‌ها قصد دارد دولت را ترغیب به پرداخت آن‌ها کند افزود: در حال حاضر نکته دیگر این که  بانک مرکزی در حالی نسبت به اعلام آمار میزان بدهی‌های دولت اقدام کرده که فضای شفافی میان سیستم بین بانکی و دولت حاکم شده است.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد دلایل افزایش بدهی دولت به بانک‌ها با وجود اصرار و تعهدش به عدم برداشت مجدد است . ماجرا از این قرار است که در سه سال گذشته دولت تعهداتی را برای خود و هزینه‌هایی که تا کنون انجام داده ایجاد کرده است بنابراین در یک سالی که گذشت ناچار شد از منابع بانکی برداشت کند و به همین دلیل میزان بدهکاری‌هایش ظرف یک سال سیر صعودی پیدا کرد.

وی یاد آور شد: اگر صرف هزینه‌های عمرانی در اقتصاد شده باشد موجب رشد و آبادانی و به تبع آن افزایش نرخ رشد اقتصادی خواهد شد.

بغزیان افزود: با توجه به این که در یک سال اخیر دولت هیچ گونه تسهیلاتی به بخش خصوصی و تولید پرداخت نکرده  نمی‌توان به بازتاب مثبت برداشت از بانک‌ها امیدوار بود چون دولت عملاً  رقیب بخش خصوصی در کشور محسوب می‌شود در نتیجه دلیلی برای کمک به رقیب نمی‌بیند.