کد خبر : 168097 تاریخ : ۱۳۹۷ شنبه ۱۵ ارديبهشت - 19:38
عضو شورای مشورتی اصلاح‌طلبان در گفت‌وگو با نوآوران تأکید کرد: مدیریت اجرایی کشور نیازمند اصلاحات اساسی آرزو قادری / روزنامه نگار

نوآوران آنلاین- بحث تغییر در ساختار تیم اقتصادی دولت و کابینه امری است که مورد تأیید و حتی تأکید بسیاری از صاحبنظران قرار گرفته است. این روزها حتی موافقان دکتر روحانی نیز اعتقاد دارند باید شاهد تغییراتی به‌ویژه در تیم اقتصادی دولت باشیم تا عملکرد کل دولت زیر سؤال نرود؛ چراکه همواره هستند افرادی که از هر فرصتی برای ایجاد ناامیدی در جامعه از رأی به روحانی بهره می‌جویند. از این رو دکتر روحانی باید درصدد ایجاد تغییراتی براساس مصالح ملی در ترکیب کابینه خود باشد تا زمینه سوء استفاده برای چنین افرادی فراهم نشود.

در همین خصوص به گفت‌وگو با عبدالله ناصری، عضو شورای مشورتی اصلاح‌طلبان پرداختیم که مشروح آن تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

 

* یکی از مشکلاتی که در دولت دوازدهم شاهد آن هستیم عدم استفاده از نخبگان و قشر تحصیلکرده جامعه است. به نظر شما تا چه اندازه ضروری است که دولت تدبیر و امید از این شخصیت‌ها در راستای بهبود وضعیت کشور نهایت بهره را ببرد؟

آشفتگی در سیاستگذاری‌های اقتصادی و به عبارت دیگر بی‌برنامگی‌های اقتصادی دولت امری نیست که چندان بتوان آن را انکار کرد و از اوایل دولت یازدهم با ترکیب نیروی انسانی که در حوزه برنامه‌ریزی‌های اقتصادی شاهد بودیم، پیش‌بینی چنین وضعیتی دور از ذهن نبود. در شرایط کنونی نیز باید منتقدان دولت را به دو دسته تقسیم کرد؛ دسته اول کسانی هستند که ناکارآمدی‌های دولت در عرصه اقتصادی را به بوته نقد می‌کشند و در میان این عده منتقدان مشفقی نیز وجود دارند که به روحانی در انتخابات رأی دادند و آگاهانه و دلسوزانه مسائل و مشکلات را بیان می‌کنند. دسته دوم مخالفان جدی دولت هستند که بعد از انتخابات 92 و روی کار آمدن روحانی همواره عَلَم مخالفت را برداشتند. در چنین شرایطی ضروری است که دولت در عرصه‌های مختلف از صاحبنظران استفاده کند؛ یکی از مهم‌ترین این حوزه‌ها عرصه اقتصادی است که به نظر می‌رسد به مهم‌ترین مقوله در دولت روحانی تبدیل شده است.

 

* قاطبه مردم ایران در اردیبهشت ماه سال گذشته با رأی بالا به دکتر روحانی رأی دادند، اما متأسفانه این‌طور که از اوضاع برمی‌آید اکنون این اعتماد کمرنگ‌تر شده است. به نظر شما دولتمردان برای بازیابی این اعتماد باید چه سیاست‌هایی را در پیش گیرند؟

دکتر روحانی نیز خود اخیراً عنوان کردند که برخی از وزرای کابینه بی‌انگیزه و برخی با انگیزه هستند. به اعتقاد من اگر امروز علاوه بر کابینه در حوزه مدیریت‌های ارشد نیز همچون عرصه‌های بانکی، تجاری و حتی استانداران کشور جراحی بزرگ صورت گیرد، بسیاری از مشکلات رفع خواهد شد و می‌توان تاحدودی امید را در جامعه ایجاد و تقویت کرد. ضمن این‌که تأیید و تأکید می‌کنم که در شرایط کنونی کسی بهتر از روحانی برای مدیریت اجرایی کشور نیست، اما تصور می‌کنم اگر امروز انتخاباتی برگزار شود دکتر روحانی رأی قبل را نخواهد داشت و علت آن را می‌توان برنامه‌های خود ایشان و مدیران و وزرای کابینه دانست. از این رو به جرأت می‌توان گفت کابینه و مدیریت اجرایی کشور نیازمند اصلاحاتی اساسی هستند.

 

* متأسفانه در کنار همه مسائلی که مطرح می‌شود، جریان رقیب روحانی چنین می‌پندارد که انتخابات تمام نشده و از این رو رفتارهای بعضاً افراطی و تندروانه را ادامه می‌دهند که موجب ایجاد ناامیدی در جامعه شده است و چنین وانمود می‌کنند که اگر مردم از رأی به اصلاح‌طلبان دلسرد شوند در 1400 به نامزد مورد حمایت اصولگرایان رأی خواهند داد. شما این امر را چطور ارزیابی می‌کنید؟

به نظر من در شرایط کنونی ایجاد ناامیدی و تقویت روحیه بی‌اعتمادی نسبت به دولت تدبیر و امید موجب بی‌اعتمادی مردم به کل نظام خواهد شد و امروز اگر مردم اعتراضی را همچون اتفاقات دی ماه شکل می‌دهند نسبت به کل ساختار حکومت انتقاد دارند نه تنها دولت روحانی. از جریان رقیب روحانی نباید انتظار داشت که خاموش و ساکت باشد؛ چراکه جریان رادیکال و تندرو زمانی که در حوزه‌ای از قدرت نباشد جز تخریب کار دیگری نخواهد داشت. تا روز آخری که روحانی بر سر کار باشد، روند تخریب وی توسط مخالفان تداوم و درواقع سیر صعودی نیز خواهد داشت، از این رو اگر دولتمردان فکر ‌کنند جریان رقیب که در کانون‌های پرنفوذ و اثرگذار قدرت هستند، روزی آرام می‌شوند امری بعید است. امروز جوان نخبه و توانمند در کشور کم نداریم و ضروری است که در جهت رفع مشکلات از ظرفیت آن‌ها استفاده شود تا به این واسطه بسیاری از مشکلات رفع شود. نکته مهم دیگری که دولتمردان باید موردتوجه قرار دهند این است که نباید زمینه فرار مغزها در کشور ایجاد شود از این رو باید دکتر روحانی انتقادات مشفقانه دوستان خود را بشنود و با اراده‌ای راسخ به رفع مشکلات و فراهم کردن زمینه این امر اقدام نماید.