کد خبر : 167835 تاریخ : ۱۳۹۷ دوشنبه ۳ ارديبهشت - 12:00
مشاور رئیس دولت اصلاحات در گفت‌وگو با نوآوران تأکید کرد: انتقادات سازنده؛ تذکری برای چابک‌سازی دولت نه ابراز پشیمانی آرزو قادری / روزنامه نگار

نوآوران آنلاین- پرواضح است که دولت تدبیر و امید وارث بسیاری از مشکلاتی است که رفع آن‌ها سال‌ها زمان ‌می‌برد.

بسیاری از اصلاح‌طلبان نیز اعتقاد دارند ضمن همه نقدهایی که به دولت وارد است، اما همچنان از رأی به روحانی پشیمان نیستند. با نگاهی به عملکرد همه دولت‌ها به این نتیجه می‌رسیم که مشکلات در همه دوره‌ها وجود داشته. از این رو نمی‌توان از دولت روحانی انتظار داشت که همه مشکلات را آن هم با وجود موانعی که وجود دارد رفع کند. چراکه این امر مستلزم صرف زمانی طولانی و تقویت زیرساخت‌های کشور است. دکتر روحانی همواره بر این امر تأکید داشته که باید در راستای افزایش فرصت‌های شغلی و رفع مشکلات معیشتی مردم گام‌های استواری برداشته شود که در این مسیر ضروری است اعضای کابینه با انگیزه بیشتر و عزمی راسخ تلاش کنند.

در همین خصوص به گفت‌وگو با حجت‌الاسلام مصطفی درایتی، مشاور رئیس دولت اصلاحات پرداختیم که مشروح آن تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

 

* در شرایط کنونی انتقاد از دولت به امری طبیعی بدل گشته که جریان رقیب از هر زمینه‌ای برای نقد عملکرد تدبیر و امید بهره می‌جوید. در این مسیر نیز گاهی شاهد طرح انتقادات ناعادلانه برای زیر سؤال بردن عملکرد دولت هستیم. به نظر شما این حد از انتقادات نسبت به دولت امری پذیرفته و قابل قبول است؟

طبیعتاً نوعی انتقاد از سوی مردم نسبت به دولت را به صورت ملموس دریافت می‌کنیم، اما باید در این زمینه به مردم حق دهیم؛ چراکه از دولتی حمایت کردند که نسبت به تحقق وعده‌ها و برنامه‌هایش امید داشتند. البته باید این نکته را نیز مورد توجه قرار دهیم که دولت نیز در این راستا با مشکلاتی مواجه است و در این مسیر ناخواسته و خارج از برنامه برخی مسائل به دولت تحمیل شد که باید به مرور اصلاح می‌شد. به اعتقاد من دولتمردان باید تمام تلاش خود را به کار گیرند تا در زمان باقی مانده برنامه‌های انتخاباتی به‌ویژه در راستای بهبود وضعیت معیشت مردم را محقق کنند. برخی مشکلات برای مردم توجیه‌پذیر نیست و این حجم بالا نیازمند دولت چابک‌تر، فعال‌تر و سرزنده‌تر است. به نظر می‌رسد مجموعه‌ای که در دولت اکنون فعالیت می‌کنند توانمندی مورد نظر مردم برای رفع مشکلات سنگین را ندارند. برخی افراد کابینه در عین باتجربه بودن اما اهل ریسک کردن نیستند و چندان تحرک لازم را از برخی اعضای کابینه نمی‌بینیم. طی چند سالی نیز که روحانی روی کار بوده خود به تنهایی برخی چالش‌ها و مشکلات را رفع کرده و به طور مستقیم وارد موضوع شده است و به جز دکتر روحانی اقدام خاصی از سوی کابینه شاهد نبودیم که در تنگناها بروز و ظهوری داشته و برای مردم امیدبخش باشند، البته قبول داریم که اقداماتی در حال انجام می‌باشد و کشور در بن‌بست قرار نگرفته است؛ اما به نظر من به‌ویژه در کابینه دوم دکتر روحانی اگر نگاه جدی نسبت به رفع مشکلات بیشتر بود و زمینه و بستر برای افرادی که از روحیه ریسک‌پذیری برخوردارند، فراهم بود قطعاً با مشکلات کمتری مواجه بودیم.

باید در دولت از تجربه چهره‌های سیاسی استفاده می‌شد که زیرساخت‌های حرکت کشور به سوی توسعه را فراهم کنند. توصیه‌هایی را نیز دکتر روحانی روز گذشته در راستای خواست‌ها و مطالبات مردم مطرح کردند که می‌توان آن‌ها را مقدمه استفاده افرادی دانست که با ورود جدی خود تحرکاتی ایجاد کنند. با وجود همه مشکلاتی که وجود دارد، اما همچنان اصلاح‌طلبان از روحانی حمایت می‌کنند. البته به طور معمول به عنوان کنشگر سیاسی نسبت به برخی اقدامات دولت انتقاد داریم و این انتقاد به معنای تضعیف دولت نیست، بلکه تذکری برای چابک‌سازی و کارآمدی بیشتر دولت است که روحانی با توجه به سنگینی کاری که دارد، باید ریسک و افرادی را انتخاب کند که اجمالاً بتوانند در فراز و فرودهای سنگین در عرصه‌های عمومی کمک حال روحانی باشند تا زمینه لازم برای کارکرد وزرا فراهم شود.

 

* پس شما اعتقاد دارید انتقادات جریان اصلاحات به روحانی به معنای عدم حمایت از او و پشیمانی از رأی به روحانی نیست. به نظر شما اگر وزرا بتوانند در فرصت باقی مانده زمینه بهبود وضعیت معیشت مردم را فراهم کنند، مردم در 1400 چه اتفاقی را رقم می‌زنند؟

در شرایط کنونی ابداً نمی‌توانیم از حمایت روحانی پشیمان باشیم؛ چراکه او بهترین گزینه‌ای بود که پیش روی اصلاح‌طلبان قرار داشت. از این رو باید این نکته را نیز ضمن انتقاد از دولت در نظر داشته باشیم که انتظارات زیادی از دولت با توجه به محدودیت‌ها نداشته باشیم. طبیعی است که موفقیت دولت تا سال‌های باقی مانده تا 1400 در ایجاد امیدبخشی به مردم و استقرار این جهت‌دهی نقش جدی خواهد داشت. دولت نیز باید در جامه عمل پوشاندن به برنامه‌هایش اقدام کند تا مردم از رأی به تدبیر و امید ناامید و دلسرد نشوند و در دور بعد نیز به نامزد مورد حمایت اصلاح‌طلبان اعتماد کنند و سرنوشت کشور را به آن بسپرند و این را احساس کنند که دولت تمام توان خود را در راستای مرتفع کردن مشکلات به کار گرفته است. اگر این حس به جامعه القا شود و حتی دولت نیز در بهبود امور موفق نشود، اما مردم اقدامات دولت را غیرمنصفانه نقد نمی‌کنند و نکته مهم القای چنین حسی است که باید ایجاد شود. مردم نباید احساس کنند دولتی سرکار است که مشکلات کشور برایش اهمیت ندارد. از این رو امیدواریم روند بهبود امور به‌گونه‌ای پیش رود که اعتماد مردم به روحانی حفظ شود.