کد خبر : 167639 تاریخ : ۱۳۹۷ يکشنبه ۲۶ فروردين - 19:56
در گفت‌وگوی تاجرنیا با نوآوران درخصوص فشارها به دولت تأکید شد ضرورت در پیش گرفتن استراتژی همراهی نقادانه با دولت آرزو قادری / روزنامه نگار

نوآوران آنلاین- بعد از کلیدداری پاستور توسط دکتر روحانی موجی از انتقادات از سوی جریان اصولگرا علیه انتخاب اکثریت مردم شکل گرفت و به شکل‌های مختلف برخی در تلاش بودند تا به تخریب دولت بپردازند. آن‌ها تخریب دولت را با هدف کاهش محبوبیت رئیس دولت تدبیر و امید و مأیوس کردن مردم از رأی به جریان اصلاح‌طلب دنبال می‌کردند. این در حالی است که تضعیف دولت، کل نظام را زیر سؤال می‌برد و در صورت بی‌اعتمادی و دلسردی مردم همه جناح‌ها ضرر می کنند و تفاوتی میان جریان‌های سیاسی کشور وجود نخواهد داشت. از این رو ضروری است که دولتمردان و اصلاح‌طلبان در راستای جامه عمل پوشاندن به وعده‌های انتخاباتی و مطالبات مردم گام بردارند تا مجالی برای سوء استفاده برخی افراد و هجمه به دولت فراهم نشود.

در همین خصوص به گفت‌وگو با علی تاجرنیا، نماینده مجلس ششم و فعال سیاسی اصلاح‌طلب پرداختیم که مشروح آن تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

 

* اصلاح‌طلبان باید در برابر انتقادهای مغرضانه روند عقلانی در پیش گیرند چراکه لازمه حل و فصل مشکلات کشور به‌ویژه در شرایط فعلی همبستگی ملی است. با وجود این‌که برخی مسائل جای نقد دارند، اما برخی از این رویه استفاده کرده و با ایجاد جو روانی علیه دولت، فشار به کابینه را بیشتر می‌کنند. به نظر شما در شرایط کنونی تا چه اندازه ضروری است که اصلاح‌طلبان در عین حفظ حفظ وحدت درون‌جناحی، رفتار عاقلانه در برابر فشارهای جناح مخالف داشته باشند؟

باید تفکیک قائل شویم میان نقدهایی که در راستای بهبود روند صورت فعلی می‌گیرد و جریان‌سازی‌هایی که عمدتاً از سوی جریان رقیب و با هدف تضعیف رابطه اصلاح‌طلبان با دولت اتفاق می‌افتد و به نوعی از هم گسیختگی در مجموعه اصلاح‌طلبان را به دنبال خواهد داشت. به اعتقاد من حمایت اصلاح‌طلبان از دولت، استراتژیک است و شرایطی که موجب این حمایت شده همچنان باقی است. از این رو اصلاح‌طلبان طبیعتاً در مورد حمایت از دولت متفق‌القول هستند و برخی افراد نیز مسائلی را مطرح می‌کنند که به نظر من در مجموعه جریان اصلاح‌طلبی از وزن چندانی برخوردار نیستند، اما نکته مهم این است که از یک سو به حمایت از دولت و برنامه‌هایش بپردازیم و از سوی دیگر سرمایه اجتماعی را که به ‌واسطه مجموعه عملکردهای اصلاح‌طلبان در زمان دولت اصلاحات شکل گرفته حفظ کنیم. اصلاح‌طلبان حامی اصلی روحانی هستند و مردم نیز به پشتوانه این جریان به روحانی رأی دادند و به این ترتیب انتظار دارند که اوضاع کشور بهبود یابد. لذا چنین تصور می‌کنم که باید استراتژی همراهی نقادانه با دولت تداوم یابد؛ به این معنا که در عین این‌که در کلیات حتماً از روحانی حمایت و در راستای تقویت دولت تلاش کنیم، همچنین باید نقدها به دولت را برای بهبود وضعیت تقویت کنیم. من با موافقت بی قید و شرط و حمایت دربست از دولت مخالفم؛ چراکه درواقع ما را از طرفداران‌مان و سرمایه اجتماعی دور می‌کند. از سوی دیگر باید از نقدهای دلسردکننده نیز اجتناب شود؛ چراکه بسیاری از انتقادات تندی که این روزها مطرح می‌شود، بیشتر منفعل‌کننده است و به ایجاد یأس و ناامیدی در مردم دامن می‌زند. باتوجه به این‌که دولت و اصلاح‌طلبان بیش از همیشه به حمایت و حضور فعال مردم احتیاج دارند، انتقادات مغرضانه را می‌توان همچون آفتی برای شرایط امروز کشور دانست.

 

* پس شما نیز اعتقاد دارید باید همبستگی و انسجام باشد و تفاوت میان نقد آگاهانه و سناریوسازی علیه دولت قائل شویم. در برخی موارد انتقاد به دولت وارد است، اما بسیاری تلاش دارند که مردم را از رأی به روحانی دلسرد کنند. قطعاً نقش دولت در این میان بسیار مهم خواهد بود؛ چراکه به پشتوانه اصلاح‌طلبان سبد رأی روحانی پُر شد و باید اوضاع به نحوی بهبود یابد که در انتخابات 1400 مردم مجدد به جریان اصلاحات اعتماد کنند. شما تا چه اندازه نقش دولت را در این بین مهم می‌دانید؟

از ابتدا نیز چنین تحلیل کرده‌ام که اگر روحانی در دولت دوم تدبیر و امید برای دلخوشی جریان مقابل از حضور برخی چهره‌های شاخص و کسانی که معتقد به جریان اصلاح‌طلبی هستند، چشم‌پوشی کند طبیعتاً آن جناح دست از تضعیف دولت برنخواهند داشت. درحقیقت همراهی کردن‌های دولت موجب این نمی‌شود که جریان مقابل از شدت فشارها بکاهد، اما این اتفاق درواقع به نوعی صورت گرفت. من اعتقاد دارم دولت باید به مردم پیام دهد که در راستای برنامه‌های انتخاباتی و حفظ و صیانت از حقوق مردم کاملاً ایستادگی می‌کند که این مهم به نظر من با اصلاح و ترمیم دولت و حضور افراد با انگیزه انجام خواهد شد و بخش عمده دیگر آن نیز به فعال‌تر شدن و پویایی دولت مربوط است؛ چراکه مردم مشکلات دولت را درک می‌کنند و می‌دانند که بسیاری از بحران‌سازی‌ها در بخش اقتصادی ناشی از عواملی خارج از عهده و دسترس دولت است، اما اگر احساس کنند که دولت انگیزه جدی برای رفع آن‌‌ها دارد، قطعاً مردم نیز همکاری خواهند کرد. این پیام مهم دولت در قالب جلسات مکرر و حضور فعال‌تر و نمودهای عینی و عملی‌تر فعالیت‌های دولت می‌تواند خود را نشان دهد. از این رو به اعتقاد من دولت وظیفه دارد با فعالیت و تلاش بیشتر بتواند اعتمادسازی بهتری در میان مردم داشته باشد.