کد خبر : 139282 تاریخ : ۱۳۹۶ جمعه ۲۹ دي - 19:20
الهام فخاری: فرصت‌های جبران‌ناپذیری در تهران از بین رفته است عضو شورای شهر تهران درباره سرنوشت ساماندهی دستفروشان تهران از تدوین یک برنامه عملیاتی خبر دارد.

نوآوران آنلاین-

الهام فخاری در واکنش به گزارش هفته گذشته شهردار تهران در صحن شورا به اقتصاد آنلاین گفت: فرصت‌های جبران‌ناپذیری در تهران از بین رفته است اما نمی‌توانیم به عقب برگردیم، پس بهترین کار این است که  قایق تهران را که در بعضی از شاخص‌ها در لبه پرتگاه قرار داد با انتخاب موقعیت درست نجات دهیم. این به معنی ناامیدی از بهبود نیست در واقع وقتی مختصات مان را درست تشخیص بدهیم می‌توانیم انتظار بهبود داشته باشیم.

وی ادامه داد: برای مثال اگر در حوزه آلودگی هوا،منابع انسانی و غیره تنها چند اقدام کوچک انجام دهیم می‌توان شاخص را از پرتگاه دور و به سمت رشد وبالندگی هدایت کنیم. مردم در این دوره از شورا درباره ظرفیت زیستی و ساخت و ساز تهران احساس خطر کردند و حالا انتظار تغییر دارند.

به گفته فخاری، تهران از نظر سرمایه‌های مختلف، بسیار موقعیت ویژه‌ای دارد که ما می‌توانیم به وسیله آن شبکه تعاملی میان شهرداری و کل شهر تهران شکل بدهیم؛  شبکه تعاملی بین نیروهای متخصص سرمایه‌گذار، نظارت و ارزیابی و نیروی مجری یعنی مدیریت. با توجه به وضعیت فعلی شهر تهران و وجود مشکلات متعدد بهترین اقدام تعامل موثر بین نهادهای مختلف است.

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران اضافه کرد: گام بعدی ما این است که در سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی دقیق راست و درست، آن چیزی که شهر را به سمت بهبود می‌تواند حرکت بدهد انجام دهیم و نه حتی لزوما  آرمان ها، آرزوها یا پروژه‌هایی که بیشتر مورد توجه خودمان است، اولویت قرار بگیرد.  

فخاری در پاسخ به این سوال که ساماندهی دستفروشان مترو به کجا رسید؟ گفت: دستفروشی به حوزه اقتصادی مربوط است تا اجتماعی. به‌هم ریختگی‌ الگوهای زیستی در سطح کشور یعنی مهاجرت‌ از دیگر شهرها به تهران برای کار در پی شرایط سخت اقتصادی باعث به وجود آمدن پدیده دستفروشی در تهران و مترو شده است.  اگر مسوولان در شهرهای کوچک هم شغل ایجاد کنند، قطعا هیچ کس جلوی مردم التماس نمی‌کند تا چیزی بخرند.  

به گفته فخاری در ژاپن و کره این پدیده وجود دارد و فقط مسئله ما نیست. در روزهای کاری، دستفروشی در مترو غیرقانونی است اما در روزهای تعطیل مترو تبدیل به یک بازارچه متحرک می‌شود. این پدیده ممکن است در بعضی از کشورها کم رنگ تر یا  پررنگ‌تر باشد از جمله متروی تهران.

او تاکید کرد: ما باید درباره دستفروشان به یک حد تعادل دست پیدا کنیم که هم  ایجاد مزاحمت توسط آن‌‌ها را به حداقل برسانیم و هم شهروند را مجاب کنیم که این موضوع مسئله‌ای نیست که یک دفعه با قیچی آن را ببریم.

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران  با اشاره به اینکه باید با مذاکره و گفت‌وگو این مشکل را حل کرد، ادامه داد: دستفروشان یک طبقه اجتماعی با شرایط خاص هستند که ممکن است رفتار و واکنش ناگهانی از آن‌ها ببینیم که باعث تشنج شده و هزینه امنیتی برای کشور داشته باشد. باید با مذاکره فضای اشغال شده به‌وسیله آن‌ها را آزاد کنیم.

فخاری در واکنش به این سوال که آیا واقعا این اهداف عملیاتی است و یا در حد آرزو باقی خواهند ماند، نیز گفت: این اهداف آرزو نیست. من نهاد مجری نیستم، من شورا هستم. طرح اجرایی برای این موضوع می نویسیم ولی مجری شورا نیست، شهرداری است، در طرحی که در حال تدوین ان هستیم دستفروشان را به طبقات و گروه‌های مختلف تقسیم کرده‌ایم و برای ساماندهی هرکدام از آن‌ها راهکارهایی پیشنهاد داده‌ایم.