کد خبر : 115144 تاریخ : ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان - 00:02
نوآوران در گفت وگو با کارشناسان بررسی می کند هراس از نفوذ و قدرت ایران؛ کابوس دنباله دار عربستان برآیند گزارش ‌ها نشان می ‌دهد زمانی که سعد حریری در جلسه هیات دولت لبنان شرکت داشته است پیامی از سوی محمد بن‌ سلمان ولیعهد عربستان برای او ارسال می‌ شود که از او می ‌خواهد سریعاً به عربستان سفر کند.

نوآوران آنلاین-به اعتقاد کارشناسان یک توطئه برای لبنان در نظر گرفته شده است و با توجه به شکست عربستان، آمریکا و رژیم صهیونیستی در سوریه و پاکسازی کامل دیرالزور و البوکمال مشاهده می ‌شود که فاز و طرح جدیدی از سوی مثلث شوم اسرائیل،‌عربستان و امریکا برای ضربه زدن به محور مقاومت فراهم شده است. به نظر می ‌رسد لبنان از سوی اسرائیل، آمریکا و عربستان شاهد یک تحول خطرناک است و ممکن است با شرکت هر سه این کشورها حمله ‌‌ای به لبنان و حزب‌الله صورت گیرد، برای خلع سلاح حزب‌ الله برنامه وسیعی از سوی آمریکا، اسرائیل و عربستان تهیه شده است و مجری این طرح هم مجموعه 14 مارس لبنان است.
  ایران مقصد استراتژی جدید عربستان است
داوود هرمیداس باوند، کارشناس مسائل بین المللی با بیان این که عربستان از طرق مختلف تلاش كرده است تا با نفوذ و حضور ايران در منطقه مقابله کند،می گوید: پادشاهي سعودی تلاش كرده است تا از طريق تطميع و تهديد دولت ‌هاي عربي؛ کشورهایی را كه ايران با آن ها ارتباط دارد، به قطع رابطه با ايران وادار كند. در روزهای اخیر شاهد بودیم که استراتژي عربستان براي جذب و جلب نظر دولت عراق  و لبنان نیز برنامه ریزی شد. او با بیان این که پادشاهي عربستان مي‌ داند كه حزب ‌الله به عنوان يك قدرت در لبنان همسو با ايران در این کشور است،افزود: در مورد حزب ‌الله لبنان، اجماع قوي ميان تل ‌آويو، رياض و واشنگتن وجود دارد. عربستان سعودي، قصد دارد بتواند با استفاده از يك بهانه كوچك يا حادثه ‌اي پيش‌ بيني نشده، هجومي همه‌ جانبه عليه حزب ‌الله به هر طريق ممكن آغاز كند. باوند با بیان این که عربستان طي سه روز گذشته از هر بهانه‌ اي براي حمله لفظي به ايران استفاده كرده است،ادامه داد: حتي پرتاب موشك از سوي يمن به خاك اين كشور را نيز به ايران نسبت داده است. وزارت خارجه جمهوري اسلامي ايران و فرماندهان ارشد نظامي چنين اتهامي را رد كرده است و چنين مساله ‌اي را كاملا بي ‌ربط به ايران اعلام مي‌ كنند. این کارشناس بین المللی با اشاره به این که مقامات جمهوري اسلامي در مساله لبنان بايد تامل و صبر پيشه كنند،افزود: بايد منتظر ماند تا موضع مجموع مقامات بلندپايه لبنان، از جمله رييس ‌جمهور، ميشل عون، رييس مجلس، نبيه بري و فرماندهان ارتش لبنان مشخص شود. به خصوص بايد ديد آيا اين گمان ه‌زني كه ممكن است بخش‌ هايي از نظاميان لبنان به درخواست عربستان سعودي در شرف صحنه ‌سازي عليه حزب‌الله و ايجاد درگيري هستند، درست است يا نه. به اعتقاد او در روزهاي پيش رو متوجه خواهيم شد كه سرنوشت سياسي لبنان به چه سمتي پيش خواهد رفت و به ادعاها و اتهاماتي كه از سوي سعد‌الحريري در بيانيه استعفايش مطرح شد، چه واكنشي نشان خواهند داد.
  عربستان به دنبال دخالت در امور دیگر کشورهاست
جلال میرزایی،نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی با اشاره به استعفای سعد حریری، گفت: این استعفا از نظر قانونی مورد قوبل نیست،چراکه باید سعد حریری نخست وزیر لبنان، روال قانونی استعفای خود را تقدیم رئیس جمهور لبنان کند. این عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با بیان این که این شیوه استعفاء نشان می‌د هد که سعد حریری در شرایطی قرار داشته که با اجبار استعفاء داده و این معنای بدی دارد، افزود: بر خلاف مسائلی که از سوی عربستان و برخی دیگر از کشورها علیه جمهوری اسلامی ایران پیرامون مداخله در امور داخلی سایر کشورها مطرح می ‌شود، استعفای سعد حریری در عربستان نشان می دهد که عربستان در امور داخلی سایر کشورها دخالت می‌ کند. میرزایی با بیان این که نحوه استعفای سعد الحریری نشان می دهد که عربستان به دنبال دیکته سیاست ‌های خود بر لبنان است،ادامه داد: مجموعه وقایع نشان دهنده این است که عامل بی ثباتی در لبنان را باید به طور رسمی عربستان بدانیم. این نماینده مجلس با بیان این که استعفای نخست وزیر یک کشور در کشوری دیگر امری نادر است، مطرح کرد: این شرایط در زمان هایی پیش می ‌آید که اتفاق خاصی رخ داده باشد، اما بازهم مسؤولان در مقابل ملت خود احساس مسؤولیت می‌ کنند. میرزایی با بیان این که این حرکت غیر مسؤولانه شرایط بدی را در لبنان و منطقه ایجاد کرده است، متذکر شد: در لبنان علیرغم مسائل موجود سوریه به خوبی تامین شده و همه گروه ها به خصوص حزب الله و 9 مارس با مسؤولیت پذیری عمل کردند تا امنیت نسبی را در لبنان حفظ کنند.