بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/02/05
شماره 2455 - تاریخ 1403/02/05
آخرین اخبار
تلاش برای ارتقاء همکاری های حداکثری شرکای اجتماعی حوزه سلامت
طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در منطقه ۶ تهران با قوت ادامه دارد
تلاش برای بهبود وضعیت ترافیک در پهنه مرکزی تهران
رونمایی از تمثال جدید سردار شهید احمد کاظمی در منطقه ۱۹
زیرگذر بزرگراه خلیج فارس به روستای پلایین با اقدامات ترافیکی ایمن سازی شد
ورودی بناهای تجاری غیر مجاز در منطقه 19 با استقرار نیوجرسی مسدود شد
دریاچه بوستان شقایق منطقه 19مجهز به محل تفریحی و فراغتی می شود
به صدا در آمدن زنگ هفته سلامت در مدارس منطقه ۱۶
شمارش معکوس پایان رفع معارضین مسیر آزاد راه شهید شوشتری در منطقه ۱۵
مرمت و تعویض ۴۵ گاردریل‌ در بزرگراه امام رضا (ع)
کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاههای زنجیره‌ای شهروند
احیا آسفالت مدرسه شهید ناظم در ناحیه۶
هم اندیشی و اجرایی نمودن تصمیمات لازم به منظور بهبود وضعیت جمع آوری زباله در ناحیه۷
اجرای ۸۰ هزار متر خط کشی محوری در سال ۱۴۰۳ در منطقه ۲۱
زباله گردی در شهر؛ باید از خودمان شروع کنیم...
زباله گردی در شهر؛ باید از خودمان شروع کنیم...
نشست تخصصی مباحث ترافیکی در شمال شرق شهر
تور گردشگری افراد دارای معلولیت
پاکسازی چهره منطقه ۴ از حضور زباله گردها
جمع‌آوری ۵۰۰ کیلو زباله از محوطه ایستگاه‌ها
پروژه بوستان محله جوادیه از مرز پیشرفت ۹۰٪ عبور کرد
تحقق دو برابری اخذ سند برای املاک فاقد سند در بافت فرسوده نسبت به برنامه چهارم توسعه
توجه ویژه مدیریت شهری به حمل و نقل عمومی
پلمب ٤ مرکز غیرمجاز تفکیک و جمع‌آوری پسماند خشک درمنطقه٢ تهران
محلات طرشت و شریف صاحب خانه محیط زیست شدند
برپایی ایستگاه های حال خوب سلامت در معابر منطقه2
آغاز عملیات نرده‌گذاری رفیوژ میانی شهید محلاتی
برگزاری آیین تجلیل از متولیان ورزش زورخانه ای و پهلوانی در منطقه ۱۲
پایانه‌های حمل و نقل عمومی منطقه ۲۲ تجهیز می شوند
جلب مشارکت حداکثری شهروندان در اجرای برنامه های دوستدار محیط زیست در منطقه22
سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
موشک «فالکون ۹» یک رکورد جدید را ثبت کرد
حق پخش تلویزیونی سرخابی‌ها را به سرانجام می‌رسانیم/ دریافت ۱۱۰ همت مالیات از ابربدهکاران
توقعات آمریکایی‌ها تمامی ندارد/خوب شدن حال کارگر یعنی خوب شدن حال کشور
بررسی نقش مشارکت قانونی در جرایم گروفروشی
بررسی نقش مشارکت قانونی در جرایم گروفروشی
دغدغه و درخواست شهروندان با ۵۶۴ مصوبه بازدید میدانی محلات پیگیری شد
اجرای عملیات طعمه‌گذاری و لانه‌کوبی درنواحی شش‌گانه منطقه٦ تهران
ارتقاء سطح دانش و اشاعه فرهنگ گیاه‌ پروری بین اقشار مختلف
تجهیز و آغاز فعالیت دبیرخانه کانون های اجتماع محور در منطقه ۲۱
برگزاری ششمین جلسه هم اندیشی دبیرخانه تکریم با مسئولین تکریم ارباب رجوع مناطق ۲۲ گانه در منطقه ۲۱
حال خوش شهروندان منطقه ۴ در هفته سلامت
طرح ارزشمند "کوک چهارم"
ترویج فرهنگ آپارتمان نشینی در محلات منطقه 13
معرفی پروژه مرمت و بهسازی ساختمان شهرداری منطقه۱۳ در دومین نشست احیا گران بافت تاریخی تهران
اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از وقوع آتش سوزی در اراضی جنگلی سرخه حصار و خجیر
پاکسازی مستمر زمین های بایر و قطعات خالی سطح ناحیه۳
آماده باش عوامل خدمات شهری در منطقه ۵
در روز جهانی زمین پاک رود دره کن از زباله‌ها پاکسازی شد
افزایش ناوگان حمل و نقل اتوبوسرانی در منطقه ۲۲
کاشت یک صد درختچه در بوستان های منطقه 17
هفته سلامت در منطقه ۱۷
کد خبر: 227160 | تاریخ : ۱۳۹۸/۱۲/۱۹ - 17:59
کرونا را جدی بگیریم
رئیس سازمان نظام روان شناسی:

کرونا را جدی بگیریم

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور ضمن ارائه روش‌هایی برای کاهش استرس و اضطراب ناشی از ویروس کرونا از تشکیل کمیته مقابله با استرس و اضطراب کرونا در سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور خبر داد.

نوآوران آنلاین- محمد حاتمی بیان کرد: از مردم کشورمان درخواست دارم موضوع ویروس کرونا را جدی بگیرند، البته نه این که فاجعه انگاری کنیم، اولین و مهم ترین برنامه این است که سبک زندگی جدیدی حداقل برای سه ماه آینده برای خود و خانواده تنظیم کنیم.

وی افزود: این سبک زندگی جدید با توجه به امکانات، شرایط و نیاز افراد خانوادها برنامه ریزی و انجام شود استرس و اضطرابی که اکنون مردم دارند، خیلی بیشتر از آسیبی است که خود کرونا دارد. اضطراب، اضطراب می آورد، ترس، ترس می آورد و مبتلایان به بیماری های زمینه ای و کودکان و نوجوانان گروه های در معرض خطر هستند و این استرس باعث می شود، آسیب های جدی ببینند.

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور با بیان اینکه در سبک زندگی جدیدی که تببین می شود نباید توقع داشته باشیم با سبک زندگی قبلی هم خوانی داشته باشد، گفت: سبک زندگی سالم حدود بیست مولفه دارد، مافقط چند تا را نمی توانیم در خانواده اجرا کنیم مثلا مسافرت نمی توانیم برویم، کارهای دسته جمعی و گروهی نمی توانیم انجام دهیم، اما می توانیم بنشینیم و برنامه ای مطالعاتی تنظیم کنیم. می توانیم در خانواده کارهای تفریحی دیگری مثل فعالیت های هنری و ورزشی انجام دهیم. ریلکسیشن، مدیتیشن، تنفس عمیق، کتاب خوانی از دیگر فعالیت های لذت بخش است. کتاب درمانی، قصه درمانی و معنویت درمانی روش های درمانی هستند که در سبک زندگی جدید می توانیم از آن ها استفاده کنیم.

وی افزود: در سبک زندگی جدید مهم ترین اصل این است که کودکان و نوجوانان را در آن برنامه ریزی ها مشارکت دهیم. متاسفانه در برخی خانواده‌ها خود والدین برنامه را تنظیم می کنند و این با نیازها و خواستههای کودکان و نوجوانان متفاوت است. هوش هیجانی یعنی اینکه ما بتوانیم با بچه هایمان خوب صحبت کنیم، نظراتشان را دریافت کنیم و با همدیگر ارتباط داشته و بتوانیم یک زندگی لذت بخشی داشته باشیم.

 حاتمی تصریح کرد: بگذارید بچهها در خانه صحبت کنند و اگر انتقادی هم نسبت به خانواده دارند، آن را مطرح کنند. کاری به چالشهای گذشته که باعث رنجش خاطر بچه ها می شود، نداشته باشید اگر برنامه ریزیها مطابق خواسته های کودکان و نوجوانان نباشد، قطعا بدانید که مقاومت هایی وجود دارد و آن مقاومت ها منجر به اضطراب و استرس بچهها می شود.

حاتمی معتقد است: در صورتی که بچهها در نظر دارند با دوستان شان صحبت کنند از طریق تلفن یا فضای مجازی ممانعت نکنیم. ما باید نظارت کلی بر رفتار بچهها داشته باشیم، همچنین والدین رابطهای صمیمانه و دوستانه برقرار کرده و برنامهای آماده کنند تا بتوانند از اوقات فراغت شان بهره ببرند. شادمانی و لذت را به خانواده هدیه و شرایط جدید را تبدیل به فرصت کنند.

 محمد حاتمی همچنین اظهار کرد: خانه محیط همیاری، عشق ورزی و گفت و گو است. زندگی جریان دارد، برای آن برنامه ریزی کنید.

وی با بیان اینکه ویروس کرونا به صورت ناگهانی آمد و همین امر باعث استرس و اضطراب مردم شده است گفت: استرس سیستم ایمنی را تضعیف می کند.

حاتمی با بیان اینکه مشاهدات عینی و ارزیابیها نشان می دهد مردم در شرایط استرس حاد قرار دارند، گفت: زمانی که این موضوع در چین اتفاق افتاد هر برنامه ای که ستاد مبارزه با بحران کشورشان صادر می کرد، مردم چین همه موارد را اجرا کردند. یکی از مسایل و مشکلات ما در کشور عدم همکاری مردم یا عدم اعتمادی است که وجود دارد.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور از تشکیل کمیته مقابله با استرس و اضطراب کرونا در سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور خبر داد و افزود: چند فعالیت را در دستور کار خود قرار دادیم؛ ابتدا این که مردم بتوانند با روانشناسان و مشاوران به صورت حضوری و تلفنی یا مجازی صحبت کنند، همچنین با تشکیل گروههایی در واتس اپ، روان شناسان و مشاوران را به فعالیت و تدوین بسته های آموزشی و اعلام نظر دعوت کردیم.

 حاتمی تصریح کرد: اسامی ۱۱۳ روان شناس و مشاور داوطلب کمک به مردم را در اختیار شهرداری قرار داده ایم. به غیر از این هزار مرکز که در اختیار سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور هستند، آماده اند خدمات خود را در اختیار شهروندان قرار دهند، همچنین اسامی ۹۶ روان شناس و مشاور که عمدتا اعضا هیات علمی و عضو کمیسیون های تخصصی سازمان هستند را در اختیار شبکههای صدا و سیما قرار دادهایم تا در صورت لزوم جهت شیوه های کاهش استرس و اضطراب به رسانه ملی کمک کنند.

وی ادامه داد: روان شناسان و مشاوران سراسر کشور جهاد گونه از همان روزهای ابتدایی به صورت داوطلبانه اعلام آمادگی کردند تا به هر شکل که نهادهای حاکمیتی نیاز داشته باشند، همکاری کنند.

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور خاطر نشان کرد: در سایت رسمی سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور اسامی ۶ هزار نفر از روان شناسان و مشاوران دارای پروانه ثبت شده است؛ اینها افرادی هستند که می توانند خدمات روان شناسی و مشاوره ارائه دهند. اعضا کلی سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور نیز ۳۰ هزار نفر هستند.

وی با بیان این که مردم در حال حاضر تحت استرس هستند و رفتار های وسواس گونه دارند و نگرانی شان بسیار زیاد است، گفت: اساس وسواس، نگرانی است، نگرانی، نگرانی تولید کند و باعث رفتارهای وسواس گونه می شود، بنابراین به استرس و اضطراب توجه نکنید، با آن کنار بیائید و زندگی کنید. آن را مهمان ناخوانده خود تلقی کرده و با آن زندگی عادی خود را تنظیم کنید، همچنین در خانه سبک زندگی جدیدی ایجاد شود و کودکان و نوجوانان در خانه سر گرم شوند؛ مانند انجام فعالیت های ورزشی، خواندن کتاب، قصه خوانی، کارهای هنری، مسابقات، استفاده از فضاهای مجازی، کارهای خلاقانه، سرگرمی و غیره.

وی اظهار کرد: سبک زندگی سالم بیست آیتم دارد که در حال حاضر سه مورد آن حذف می شود و بقیه را در خانه می توان انجام داد. اعضا خانواده بر اساس نیاز ها و خواسته های کودکان و نوجوانان سبک زندگی جدیدی را ایجاد کنند. مردم برای سه ماه آینده باید سبک زندگی شان را تغییر دهند. واقعیت ویروس کرونا با تبلیغاتی که انجام می گیرد هم خوانی ندارد. واقعیت این است که اکنون باید سبک زندگی مان را تغییر دهیم. اگر روابط صحیحی درون خانواده وجود داشته باشد و چالش های گذشته را زنده نکنیم و شرایط موجود را به فرصت تبدیل کنیم، می توانیم خانه را به عشق ورزی و گفت و گوی صمیمانه تبدیل کنیم و برای کارهای عقب افتاده گذشته برنامه تنظیم کنیم. ماندن در خانه اجتناب ناپذیر است و اولین کار مردم این باشد که روابط خانواده خود را تنظیم کنند و این روابط هم مبتنی بر نیاز ها و خواسته‌های افراد است، هر خانواده خواسته ها و نیازهای منحصر به فردی دارد و بر مبنای آن می تواند از زندگی لذت ببرد.

وی ادامه داد: زندگی وجود دارد از بین نمی رود و حالا در درون خانواده است. انسانهای باهوش حتی شکستها را تبدیل به فرصت می کنند. از آن شکست ها برای پیروزی های بعدی خود استفاده می کنند. چه مشکلی دارد کتاب بنویسیم، قصه بنویسیم، خاطرات خوب مان را بنویسیم.

حاتمی گفت: خواهشی که از مردم دارم این است که همکاری کنند، هیچ گاه روان شناس، مشاوره یا پزشکی نمی تواند به مراجعاش کمک کند مگر این که خود آن فرد همکاری کند. تا وقتی که مردم همکاری نکنند، دولت، ستاد ملی مبارزه با بحران کرونا هم نمی توانند کمک کنند و موفق شوند. نکته بعدی این که مثبت اندیشی را در خانواده حاکم کنیم. یکی از مواردی که در کاهش استرس و اضطراب موثر است، این است که ما فاجعه انگاری نکنیم بالاخره یک موارد مثبتی هم وجود دارد ما آن موارد را هم ببینیم

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.