تامین اجتماعی
بانک مهر اقتصاد
روزنامه نوآوران - 1397/11/28
شماره 1217 - تاریخ 1397/11/28
آخرین اخبار
عدم افزایش قیمت بنزین همچون بمب تورم زای شدید عمل می‌کند
درخواست مجلس از دولت برای پیگیری گرانی‌ها
حکم قطعی متهمان پرونده شرکت کلاهبرداری دومان توکان صادر شد
فرمانده کل سپاه به پاکستان هشدار داد
انتظار ۱۲ ساله برای آزادسازی سهام عدالت
علت تناقض در آمار واردات دام زنده/۴ هزار رأس به بازار رسید
تقوی‌نژاد از سازمان امور مالیاتی رفت
اولتیماتوم‌های بی نتیجه دولت به بازار/قیمت مرغ از۱۵هزارتومان گذشت
فروش لوازم خانگی ایرانی به اسم خارجی!
آشفته‌بازار خودرو و سرگردانی مشتریان/وعده وزیر صنعت محقق نشد
«رئیسی» به جای «آملی‌لاریجانی» سکان‌دار قوه قضائیه می‌شود
غفلت ازتوسعه ظرفیت‌های پالایشگاهی
زیردریایی فاتح پیشرفته‌ترین سامانه هدایت موشک و اژدر را دارد
فرهنگ می تواند حرف اول را بزند
برلین درخواست واشنگتن را برای خروج از توافق هسته‌ای رد کرد
احتمال رد کلیات بودجه ۹۸
درخشش کودکان ایرانی در مسابقه نقاشی کشور بلغارستان
تصمیم‌گیری درباره «پالرمو» مجدداً به آینده موکول شد
فراخوان انتخاب شعار نمایشگاه کتاب تهران
بازیگران سفر آسان را ترویج می‌کنند
بودجه های ورزشی بانوان و آقایان جداگانه هزینه شوند
نیم نگاهی به دو تئاتر پنجمین روز فجر / از یک روایت جنایی تا برداشت آزاد
واکنش حبیب احمدزاده به شهادت مرزبانان
اکران مستند «نجف دریابندری،یک دور تمام»
فرقه گرایی؛ گریزگاه انسان معاصر از فرسایشگاه نیهیلیسم و تنهایی
شب شلوغ تالار وحدت با رستاک
معرفی برگزیدگان جایزه «صادق هدایت»
موزه "متروپولیتن" باز هم اثر ربوده شده را برمی‌گرداند
مزایای بورس کالا قابل قیاس با بازارهای غیرمتشکل نیست
زوم جشنواره‌ی آمریکایی بر «داستان‌هایی از ایران»
معرفی نامزدهای «لاک‌پشت پرنده»
بازیگر این تئاتر شمائید / لطفاً طبق دستورالعمل اجرا کنید
نویسنده به‌دنبال بهانه نباشد
شاهین فرهت در پاسخ به انتقادها چه می‌گوید؟
این مصوبه وظایف میراث‌فرهنگی را کمتر می‌کند
روایت بازیگری که "فرصت پلک زدن به مخاطب نمی‌دهد"
سریالی برای حمایت از میراث فرهنگی
گفت‌وگویی در راستای جشنواره‌ی فیلم‌های ایرانی "پراگ"/ «اندکی بدبینی طبیعی است اما ...»
طرح جامع مالیاتی، مقاوم‌سازی اقتصاد کشور در مقابل تحریم‌هاست
کتابی که باید با هشدار خطر همراه باشد
سومین شب جشنواره موسیقی فجر با طعم انتقاد
آمریکا تهدید مستقیم گردشگری ایران را آغاز کرد
عرضه سهام افق کوروش در بورس
سرمربی تیم هندبال زاگرس: بازیکنمان را با چاقو زدند/ تیم تا ۱۰ کیلومتری شهر اسکورت شد
انصراف صمد نیکخواه بهرامی از حضور در تیم ملی بسکتبال
فیلم/ اسنوکر باز ایران چگونه نفر اول جهان را شکست داد؟
اتفاق تکراری در تمرین آبی‌ها/ بازیکنان استقلال پشت در ماندند و به خانه برگشتند
تعلل استقلال در نیم‌فصل کار دستش داد/ تاکتیک استقلال به درد تراکتورسازی خورد
خوش‌بینی اینفانتینو به ۴۸ تیمی شدن جام جهانی قطر
ریزش ساختمان ۵ طبقه در چین
کد خبر: 170490 | تاریخ : ۱۳۹۷/۴/۲۰ - 10:59
توصیه‌ های غذایی هنگام مصرف آنتی‌ بیوتیک‌

توصیه‌ های غذایی هنگام مصرف آنتی‌ بیوتیک‌

آنتی بیوتیک‌ ها داروهایی هستند که برای مقابله با باکتری‌ها تجویز می‌شوند اما اغلب مصرف آنها مخصوصا اگر خودسرانه و بدون تجویز پزشک باشد با عوارض جانبی روی دستگاه گوارش همراه است.

نوآوران آنلاین- حالت تهوع، اسهال، نفخ، سوء هاضمه، درد شکم و از دست دادن اشتها از جمله عوارض جانبی آنتی‌ بیوتیک‌ ها به حساب می‌آیند. این عوارض اگرچه آزاردهنده هستند اما موقتی بوده و معمولا پس از قطع مصرف دارو برطرف می‌شوند.

انتخاب و مصرف مواد غذایی مناسب می‌تواند تا حدودی در رفع این عوارض جانبی و همچنین تسریع و روند درمان کمک کننده باشد.

در روده هر فرد تریلیون‌ها باکتری و میکروارگانیسم‌های دیگر وجود دارد. مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها به منظور مقابله با باکتری‌ها می‌تواند توازن باکتری‌ها در میکروبیوم روده را بر هم بزند.

میکروبیوم روده عملکرد سیستم گوارشی را حفظ کرده و به سیستم ایمنی کمک می‌کند تا در برابر عفونت ویروسی قدرت دفاعی داشته باشد.

زمانیکه آنتی بیوتیک‌ها توازن باکتری‌ها را بر هم بزنند فرد با عوارض جانبی از قبیل حالت تهوع یا اسهال روبرو می‌شود. مصرف پروبیوتیک‌ها و پریبیوتیک‌ها در حین مصرف آنتی بیوتیک‌ها و پس از آن به حفظ تعادل باکتری در روده کمک می‌کند.

پروبیوتیک‌ها و پریبیوتیک‌ها: پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که معمولا باکتری سالم شناخته می‌شوند. این ترکیب‌ها برخی از عوارض جانبی آنتی بیوتیک‌ها از قبیل نفخ و اسهال را کاهش می‌دهند. پریبیوتیک‌ها نیز منابع غذایی برای باکتری‌های مفید روده هستند. تغذیه باکتری‌های مفید قبل و بعد از مصرف آنتی بیوتیک‌ها به توازن باکتری‌های روده کمک می‌کند. پیاز، سیر و موز نیز از جمله خوراکی‌های حاوی مقدار کمی پریبیوتیک هستند.

خوراکی‌های تخمیر شده: این خوراکی‌ها منبع خوبی از باکتری‌های مفید به حساب می‌آیند. تمامی خوراکی‌های تخمیر شده دارای میکروارگانیسم هستند اما گرما و فرآیند تصفیه می‌تواند باکتری‌های مفید را از بین ببرد.

ویتامین K: آنتی بیوتیک‌ها با تمامی انواع باکتری‌ها حتی مواردی که به بدن کمک می‌کنند مقابله می‌کنند. برخی از باکتری‌ها ویتامین K تولید کرده که بدن برای لخته شدن خون به آن نیاز دارد. افراد برای کاهش اثر آنتی بیوتیک‌ها روی سطح ویتامین K می‌توانند از مواد خوراکی چون کلم، اسفناج و سبزی جعفری مصرف کنند.

فیبر: فیبر تولید باکتری‌های مفید روده را تحریک می‌کند. همچنین افراد باید از مصرف خوراکی‌های سرشار از فیبر در حین مصرف آنتی بیوتیک‌ها خودداری کنند زیرا ممکن است بر چگونگی جذب دارو تاثیر بگذارد.

همچنین برخی از مواد خوراکی در تاثیرگذاری آنتی بیوتیک‌ها اختلال ایجاد می‌کنند که از آن جمله می‌توان به گریپ فروت و آب این میوه و نیز مواد الکلی اشاره کرد.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.