بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/02/16
شماره 2461 - تاریخ 1403/02/16
آخرین اخبار
شناسایی و پلمپ۲ خانه پلاک قرمز در ناحیه۱ منطقه۶
اجرای طرح ضربتی پاکسازی و جمع‌آوری بساط گستران محور هفت تیر
زمین پاک ، شهروند مسئول
اجرای طرح کوچه به کوچه در معابر ناحیه۷
مناسب سازی و بهسازی ۹۶ نقطه از معابر جهت معلولین و سالمندان در منطقه ۲۱
بررسی فعالیت های سال ۱۴۰۲ شهرداری منطقه ۲۱ در حوزه زنان
تداوم برگزاری جلسات پیگیری وضعیت نگهداشت بوستانها در منطقه ۴
تقدیر و قدردانی از همکاری اعضای دوام محلات ۲۰ گانه منطقه ۴ در هفته سلامت
درخواست تسهیلات طرح پذیرنده ملی هم آنلاین شد
درخواست تسهیلات طرح پذیرنده ملی هم آنلاین شد
مدیرعامل بانک ملی ایران با پیامی «روز معلم» را تبریک گفت
مدیرعامل بانک ملی ایران با پیامی «روز معلم» را تبریک گفت
برگزاری جلسه بررسی ۳۱ پروژه شاخص شهرداری منطقه ۴ در طرح ویژه کوک چهارم
امضای بیش از ۵۷ درصد از کل تعهدات پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن در بانک مسکن
امضای بیش از ۵۷ درصد از کل تعهدات پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن در بانک مسکن
مدیرعامل بانک در سومین نشست صمیمی با معاونان ادارات ستادی: بین منافع پست بانک ایران و کارکنان بانک مرزی وجود ندارد
مدیرعامل بانک در سومین نشست صمیمی با معاونان ادارات ستادی: بین منافع پست بانک ایران و کارکنان بانک مرزی وجود ندارد
سرویس‌دهی در خط ۵ مترو به حالت عادی بازگشت
دیدار دکتر بهزاد شیری مدیر عامل پست بانک ایران با کارکنان شرکتی مستقر در ستاد بانک
دیدار دکتر بهزاد شیری مدیر عامل پست بانک ایران با کارکنان شرکتی مستقر در ستاد بانک
توجه به حوزه‌های نوآورانه در صنعت بانکداری در صدر برنامه‌های بانک سینا قرار دارد
توجه به حوزه‌های نوآورانه در صنعت بانکداری در صدر برنامه‌های بانک سینا قرار دارد
بازدید شهردار منطقه ۱۶ از ساختمان مرکز جامعه پذیری
چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید
چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید
بانک شهر استفاده از ریال دیجیتال برای پرداخت های خرد شهری را عملیاتی می کند
بانک شهر استفاده از ریال دیجیتال برای پرداخت های خرد شهری را عملیاتی می کند
برگزاری مراسم تکریم از پاکبانان مناطق ۳ و ۶ پایتخت به مناسبت روز کارگر
عملیات بهسازی و ایمن سازی خیابان راجیان انجام شد
تحقق ۶۶ درصدی سهمیه بانک دی در قانون جهش تولید مسکن
تحقق ۶۶ درصدی سهمیه بانک دی در قانون جهش تولید مسکن
کودکان منطقه2 به طرح نوماند پیوستند
پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری
پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری
ارتقای ایمنی بزرگراه یادگار امام (ره) با جایگزینی نیوجرسی به جای گاردریل
پیام تبریک مدیرعامل بانک آینده به مناسبت روز معلم
پیام تبریک مدیرعامل بانک آینده به مناسبت روز معلم
تقدیر مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران از عملکرد شعب استان تهران
تقدیر مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران از عملکرد شعب استان تهران
شعبه استهبان بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در استان فارس افتتاح شد
شعبه استهبان بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در استان فارس افتتاح شد
اجرای پوشاننده جداره ها و المان های نواحی شش گانه منطقه ۱۲
تمجید مدیرکل دادگستری استان فارس از عملکرد بانک قرض‌الحسنه مهر ایران
تمجید مدیرکل دادگستری استان فارس از عملکرد بانک قرض‌الحسنه مهر ایران
جدیدترین تمهیدات بانک صادرات ایران برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها اعلام شد
جدیدترین تمهیدات بانک صادرات ایران برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها اعلام شد
ادای احترام و گلباران محل شهادت استاد مطهری در منطقه ۱۲
تونل نوری ثابت در منطقه 17افتتاح شد
اجرای عملیات گاردکوبی در بزرگراه شهید چراغی
میزبانی از یک هزار بانوی تهرانی در بوستان ریحانه چیتگر
ساماندهی و به‌زراعی درختان در سایت نگهداری حیات وحش چیتگر
افتتاح سایت پرنده‌نگری در شمال‌غربی پایتخت
فولاد مباركه بزرگترین صادركننده غیرنفتی و اولین صادركننده در زنجیره صنایع معدنی در سال 1402
فولاد مباركه بزرگترین صادركننده غیرنفتی و اولین صادركننده در زنجیره صنایع معدنی در سال 1402
كارگران؛ پیشرانان شریف جبهه جهاد اقتصادی
كارگران؛ پیشرانان شریف جبهه جهاد اقتصادی
كارگران؛ پیشرانان شریف جبهه جهاد اقتصادی
«قدردان‌تان هستم»
«قدردان‌تان هستم»
از فولاد هرمزگان به عنوان واحد نمونه کارفرمایی تقدیر شد
از فولاد هرمزگان به عنوان واحد نمونه کارفرمایی تقدیر شد
تجلیل بنیاد ملی نخبگان از مدیرعامل فولاد هرمزگان
تجلیل بنیاد ملی نخبگان از مدیرعامل فولاد هرمزگان
پیام تبریک مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان به مناسبت روز جهانی کار و کارگر؛ منویات مقام معظم رهبری سرلوحه کار در فولاد هرمزگان
پیام تبریک مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان به مناسبت روز جهانی کار و کارگر؛ منویات مقام معظم رهبری سرلوحه کار در فولاد هرمزگان
برگزاری اجتماع بزرگ شهادت امام جعفر صادق (ع) در منطقه 13
اصلاح چهره پایتخت با تداوم طرح ساماندهی فوریت‌های آسیب‌های اجتماعی
۸۳ مصوبه ارمغان بازدید دوره ای برای رفع مشکلات محلی منطقه ۱۵
افزایش نظارت نواحی بر کیفیت خدمت رسانی و نگهداشت شهر
ملاقات با المپیک در نمایشگاه سامسونگ
شبهای بوستان شقایق منطقه 19 با تعویض ۲۸۵ پروژکتور در 25 برج نوری زیباتر شد
شهروندان محله شهید کاظمی منطقه 19 صاحب زمین چمن مصنوعی نو شدند
کد خبر: 152178 | تاریخ : ۱۳۹۶/۱۱/۱۱ - 20:51
چه کنیم دچار بیماری عفونی نشویم؟

چه کنیم دچار بیماری عفونی نشویم؟

متخصصان طب ایرانی بر این باورند که چون مزاج فصل زمستان سرد و تر است باید از غذاهایی استفاده کنیم که مزاج‌شان با سردی و تری فصل زمستان تداخل پیدا نکند، چون در غیر این صورت باعث افزایش میزان سردی در بدن می‌شود.

نوآوران آنلاین-

برای این‌که بدانیم خوردنی‌ها و آشامیدنی‌های مناسب این فصل کدامند با چند متخصص تغذیه و طب سنتی به گفت‌وگو نشستیم .

اصول تغذیه‌ای در فصل زمستان

دکتر سید مهدی میرغضنفری

متخصص فیزیولوژی و طب سنتی

سردی‌جات، تولید‌کننده خلط بلغم (سرد و تر) در بدن هستند و با مزاج فصل زمستان ناسازگارند. در این فصل افراد باید بیشتر از غذاهای رو به گرمی استفاده کنند که مانع تولید رطوبت و تری در بدن شوند .

در سرما مصرف آش‌ها و سوپ‌های خیلی لعابدار که محتویات غذایی زیادی ندارند و همچنین سیرابی و شیردان را محدود کنید.

آب یخ، دوغ، ماست، میوه‌های ترش و آبکی، غذاهای مانده و فریز شده، سس سفید و سبزیجاتی مانند کاهو، خیار و اکثر غذاهای خام و خام‌خواری از جمله پرهیزات این فصل است.

افرادی که دارای حرارت بدنی زیادی هستند حتی در زمستان هم ممکن است نیاز باشد از گرمی‌جات پرهیز کرده و خنکی‌جات مصرف کنند. بهتر است این افراد از غذاهای گرم کباب شده، پخته، بو داده یا تفت داده شده و تا حدی سرخ کرده استفاده کنند .

چون در سرما حرارت از سطح به داخل بدن معطوف می‌شود، سیستم گوارش گرم و قوی عمل می‌کند. حلیم، کباب‌هایی چون چنجه، کباب برگ یا کوبیده، دل مرغ، آبگوشت همراه با کمی پودر زیره سیاه با چند تکه سیب درختی یا به مفید است.

استفاده نسبتا بیشتر از گوشت طیور با طبع گرم‌تر مثلا گوشت پرندگانی چون کبک، بلدرچین، جوجه مرغ یا گوشت شتر، چاشنی‌های رو به گرم مثل دارچین، زعفران، زیره، آویشن، مرزه، فلفل و قدری نمک در این فصل توصیه می‌شود.

مصرف تخم مرغ و بلدرچین یا نوشیدنی‌های گرم مزاج مثل چای حاوی هل، زنجبیل، چای زعفران و چای دارچین مفید است.

چگونه به حفظ گرمای بدن کمک کنیم‌؟

دکتر علی ناجی

مشاور علوم تغذیه و رژیم درمانی

در فصل زمستان علاوه بر این‌که سیستم هضم بدن قوی‌تر عمل کرده و سوخت و ساز بالا می‌رود و به طور طبیعی گرما در بدن تولید می‌شود، می‌توان از غذاهایی نیز استفاده کرد که به حفظ گرمای بیشتر بدن کمک کند .

تهیه غذا با گوشت گوسفندی جهت گرمی بدن و همچنین آبگوشت و آش‌ها و سوپ‌هایی که همراه گوشت طبخ می‌شوند، مثل آش شله قلمکار و غذاهایی از قبیل
کله‌پاچه، حلیم و خورش فسنجان که دارای طبیعت گرم هستند، مفید است.

سعی کنید در سوپ‌ها و آش‌های پخته شده از ترکیب عدس، گندم و جو به صورت همزمان استفاده کرده و آش ترخینه و در وعده صبحانه عدسی بخورید.

در افراد سالم مصرف روزانه زنجبیل، دارچین و آویشن به صورت دمکرده یا به صورت ادویه در غذاها توصیه می‌شود.

از بین میوه‌های این فصل، به، سیب، گلابی و انار با گلپر به دلیل گرمی معتدلی که دارند به گرم نگهداشتن بدن کمک می‌کنند.

شیره انگور، کشمش و انجیری که در آب یا شیر خیس خورده باشد بخصوص برای افراد سالمند بسیار مفید است چرا که علاه بر ارزش غذایی بالا، مزاج را روان و یبوست را از بین می‌برد. لبو و شلغم هم برای لینت مزاج گزینه‌های مناسبی هستند، اما چغندر (لبو) به دلیل قند بالا برای دیابتی‌ها محدودیت مصرف دارد.

دمنوش آویشن، بهار نارنج، بادرنجبویه و رازیانه جزو دمنوش‌های گرم مزاج و مفید فصل زمستان هستند. برای دم کردن این گیاهان یک قاشق مربا خوری از هرکدام را داخل یک فنجان آبجوش بریزید و در فنجان را با وسیله‌ای مثل نعلبکی یا درپوش مخصوص ببندید و روی بخار آب قرار دهید، پس از 15 دقیقه دمنوش را از صافی رد کرده و بنوشید. توجه داشته باشید تفاله گیاهان نباید وارد آب صاف شده شوند .

اگر در سرما قصد خوردن سردی‌جات را دارید آن را همراه با گرمی‌ها بخورید. مثلا پنیر با گردو، ماست و دوغ با نعنا و آویشن یا فلفل، ماهی با سبزی‌های با طبع گرم مثل شوید یا خرما، برنج با زیره و مرغ با ادویه‌های گرم خورده شود.

ایمنی بدن را این‌گونه تقویت کنید

برای این‌که در روزهای سرد زمستان سیستم دفاعی و ایمنی بدن را تحریک و تقویت کنید به طور مرتب ورزش کنید. فعالیت جسمی از تنش‌های عصبی می‌کاهد، استرس را دور و با وضعیت‌های افسردگی مبارزه می‌کند .

مواد مغذی که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند شامل ویتامین C در مرکبات، فلفل و کیوی، روی در غلات سبوس‌دار، مغزها و انواع گوشت‌ها، اسید فولیک در غلات و عصاره مخمر، ویتامین A در تخم مرغ، هویج، انبه، کدو حلوایی و ویتامین‌های B5و B6 در حبوبات، مغزها و شیر موجود هستند .


با دهیدراته شدن (یعنی از بین رفتن آب بدن) سیستم ایمنی ضعیف و بدن مستعد ابتلا به انواع عفونت‌ها می‌شود. با نوشیدن آب زیاد سلول‌ها بخوبی مواد مغذی را جذب می‌کنند. پس به دفعات اما به میزان کم مایعات بنوشید و نگذارید آب بدنتان از بین برود. کم و مرتب نوشیدن آب بهتر از به ندرت و به میزان زیاد نوشیدن آب است.


چه کنیم دچار بیماری عفونی نشویم؟

محمد احمدی

کارشناس ارشد تغذیه

فصل زمستان برای افراد با مزاج بلغمی(سرد و تر) و سالمندان به هیچ وجه مناسب نیست و مخالف مزاج آنهاست.

افراد در این فصل بخصوص افرادی که رطوبت بدن زیادی دارند باید بیشتر از دیگر فصول به ورزش و فعالیت‌های بدنی قوی بپردازند. افزایش رطوبت منجر به افزایش استعداد ابتلا به عفونت‌ها بویژه عفونت‌های تنفسی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا می‌شود.

در صورتی که زمستان خیلی سرد باشد افزایش حجم و غلظت غذا توصیه می‌شود، اما در افراد با رطوبت بدنی زیاد نباید تغذیه افزایش یابد چون غذا سبب افزایش تولید فضولات و بروز عفونت در افراد می‌شود، ضمن این‌که اگر سرمای زمستان زیاد نباشد زیاد کردن غذا ضرورتی ندارد .

استفاده از غذاهای کبابی، سرخ کرده، ادویه‌جات، ترشی‌ها و افزودن چاشنی‌های ترش به غذا به میزان متعادل و با توجه به شرایط مزاجی فرد به سبب کاهش رطوبت غذا موجب کاهش احتمال ابتلا به عفونت‌ها می‌شود و از راه‌های کم کردن تری بدن است .

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.