بانک توسعه تعاون بانک ملی
روزنامه نوآوران - 1403/02/26
شماره 2469 - تاریخ 1403/02/26
آخرین اخبار
اجرای طرح سراسری ساماندهی آسیب‌های اجتماعی درناحیه٢ منطقه٦
شهردار منطقه۶ میهمان منزل شهدا شد
توافق دوشان‌تپه تصویب شد
برگزاری پویش یکشنبه با ورزش بانوان
پاکسازی ۱۱۰ متر مربع جداره ها در منطقه ۲۱
۶۰ مصوبه، رهاورد سومین بازدید میدانی شهردار منطقه ۱۵، از ناحیه یک بود
نصب ۱۴۴ تابلو قدم شمار در منطقه ٢١
-از کادر آموزشی مدارس استثنایی منطقه۴ تقدیر شد
اهتزاز پرچم رضوی در محوطه برج میلاد
منطقه ١٢ تهران درآستانه میلاد امام رضا (ع) غرق نور و سرور شد
توسعه پارکینگ های منطقه راهکار کاهش مشکلات ترافیکی است
قطعی برق روشنایی داخلی ایستگاه میرزای شیرازی برطرف شد
لایروبی بیش از 10 هزار متر از انهار معابر سطح منطقه 17
اجرای لوله گذاری ۴ کیلومتری فضای سبز بزرگراه شهید خرازی
اجرای طرح مبارزه با حیوانات موذی در منطقه۲۲
یادداشت مدیر روابط عمومی شهرداری منطقه ۳ به مناسبت روز ارتباطات و روابط عمومی
چه فرقی می‌کند پنجشنبه تعطیل باشیم یا شنبه؟
تولید بیش از 56 هزار تن شمش آلومینیوم طی ماه نخست 1403
خشایار راد: سوژه‌های روزمره دمده شده!
دادگاه فرزندان معاون اول سابق قوه‌قضاییه غیرعلنی نیست/ با ناشران اسناد مالی مردم برخورد می‌کنیم
چرا مالیات مشاغل و اصناف ناچیز است؟
خشایار راد: سوژه‌های روزمره دمده شده!
بومی‌سازی جوهرهای نانو آنتی‌باکتریال خودکار در کشور
جبهه مقاومت نیازمند روایت صحیح و هنرمندانه است
بهسازی محورهای مواصلاتی در حریم منطقه ۲۲
رفع آخرین معارض پروژه آزادراه شهید شوشتری در منطقه ۱۵
پایش آسفالت معابر منطقه ٦ تهران زیر ذره بین سازمان بازرسی شهرداری تهران
اتمام عملیات آسفالت و تبدیل انهار به کانیو در معابر خیابان لقمان منطقه 19
عملیات اجرایی آسفالت ریزی بلوار شقایق در منطقه 19آغاز شد
بهسازی مسیر خاکی2 هزار متر مربعی ضلع غربی بلوار یادگار با تخلیه 50 کامیون تراشه آسفالت
122 نقطه از معابر شهری منطقه 19 با پخش 75 تن آسفالت بهسازی شد
اصلاح هندسی نقاط حادثه خیز محور آزادگان در منطقه 19 با تعویض گاردریل و اجرای تک جدول
انهار معابر شهیدان لطیفی و ورامینی در منطقه 19 به کانیو تبدیل شد
افزایش روشنایی پایه چراغ های ۹ متری بلوار میلاد در قالب پروژه های «من شهردارم دو»
۲ هزار دانش آموز دختر منطقه۱۳ تکریم شدند
رصد مدیران شهری از پروژه های ترافیکی شمال شرق شهر
سیر تکامل روابط عمومی و ارتباطات در گذر زمان به تصویر کشیده می شود
پل تندرستی بزرگراه شهید همت درآینده نزدیک آماده بهره برداری می شود
ایستگاه های سیار «آینده شبیه توست» میزبان دختران منطقه2
نصب ابرپرچم‌های امام رضا (ع) در ۲ نقطه از منطقه ۱۶
روشنایی معابر در طرح تحول خدمت تأمین می شود
نمایشگاه و کارگاه هنری ارتباطات و روابط عمومی در منطقه ۴ تهران
آغاز مرحله جدیدی از پروژه ساماندهی حاملان بار با چرخ دستی در بازار تهران
صرف بیش از ١٠٠ هزار متر‌مربع پوشاننده برای پاکسازی و زیباسازی جداره‌ها و نما‌های فرسوده هر ماه
رئیس شعبه مرکزی بانک ایران زمین معرفی شد
رئیس شعبه مرکزی بانک ایران زمین معرفی شد
جمع آوری 12 هزار کیلو پسماند غیرمجاز در منطقه 17
حضور بانک آینده؛ در شصت و سومین نمایشگاه و کنگره دندانپزشکی ایران- اکسیدا
حضور بانک آینده؛ در شصت و سومین نمایشگاه و کنگره دندانپزشکی ایران- اکسیدا
نامگذاری پل محله شهید باقری به نام شهید اکبر ملک‌شاهی
اجرای طرح‌های هوشمندسازی، مکانیزاسیون و مصرف بهینه آب در بوستان جنگلی چیتگر
حوزه حمل و نقل عمومی پایتخت متحول می شود
کد خبر: 124751 | تاریخ : ۱۳۹۶/۱۰/۱۰ - 19:04
در بی‌کیفتی نان‌ها، نان سنگک بخورید

در بی‌کیفتی نان‌ها، نان سنگک بخورید

سنگک نوعی نان است که روی سنگ‌ریزه‌های داغ در تنور تهیه می شود. این نان که به دلیل قدمت و رواج پخت آن در کشور به نان ملی معروف است سابقه ای طولانی در ایران کهن دارد و برخی مورخان مبدا تولید نان سنگک در کشور را پیش از اسلام می دانند.

نوآوران آنلاین-

 در تاریخ آمده نان سنگک پس از بیماری یکی از پادشاهان ساسانی و با توصیه طبیب دربار برای معالجه تهیه شده است و نان سنگک در گذشته نان طبقه اشراف یا نظامیان بوده و آن را بیشتر در فصل زمستان و بعد از اسلام در ماه رمضان پخت می‌کردند.

خواص درمانی نان سنگک از آنجا نشات می گیرد که خمیر آن از آرد کامل تهیه می شود و روش خاصی در تهیه آن به کار می رود. این عوامل موجب می شود که نان سنگک هضم آسان داشته باشد و سلامت بدن را تامین کند، ضمن اینکه این نان از نظر مزه و طعم یک سر و گردن از سایر نان های سنتی کشور بالاتر است و می توان به جرات گفت در صورت رعایت اصول طبخ این نان بهترین نان سنتی در ایران و شاید در جهان باشد. سنگک یکی از انواع نان سنتی است که در تهیه آن از دانه‌هایی مثل کنجد، سیاهدانه یا مخلوطی از هردو برای خوش طعم تر کردنش استفاده می شود و این امر نیز بر خواص خوب این نان افزوده است.

به گفتته استادان نانوا در گذشته نان سنگک از آرد مرغوب و سالم و آب خالص و نمک به دست می‌آمده و خمیر ترش هم که در خمیر آن به عنوان مایه خمیر به کار می‌رفته از همان آرد و آب و نمک درست می شده است. در پخت نان سنگک به غیر از ماده فوق، جوش شیرین یا هر ماده دیگری نمی‌توان به کار برد و به جز آرد گندم کامل، هیچ آرد دیگری حتی آرد جو یا سایر حبوب را نمی‌توان برای پختن نان سنگک استفاده کرد.

خواص نان سنگک

آرد نان سنگک از گندم کامل همراه با سبوس تهیه می شود. به گفته کارشناسان تغذیه؛ سبوس گندم حاوی مقادیر مناسبی از ویتامین B ، ویتامین E و فیبر است که برای درمان بیماریهای عصبی و پوست توصیه می شود، همچنین فیبر موجود در سبوس در درمان بیماری های یبوست، قلبی - عروق و پیشگیری از سرطان و دیابت موثر است.

اما شاید مهمترین دلیل برتری نان سنگک نسبت به سایر نان ها در این است که در تهیه این نان نمک کمتری استفاده می شود و خمیر نان سنگک بسیار کمتر از سایر نان‌ها حاوی این ماده مضر است.

همچنین نان سنگک برای افرادی که از اضافه وزن رنج می برند مناسب است، چراکه سبوس درون این نان حجم بسیار زیادی از معده را اشغال می‌کند و مناسب برای رژیم های غذایی است.

محبوبیت نان سنگک در خارج از ایران

این نان تنوری سنتی خوشمره نه تنها در ایران بلکه در سایر کشورهای جهان نیز جای خود را باز کرده است و اکنون در تعدادی از کشورهای اروپایی و امریکا نان سنگک به فروش می رسد و مورد استقبال قرار گرفته است. در یکی از سایت ها که نان سنگک ایرانی را در امریکا به فروش می رساند، هر نان سنکگ با وزن  1.00پوند به قیمت $   4.99 قیمت گذاری شده است و در توضیحات فروش نان سنگک این سایت آمده است؛ تازه و پخت روز که فاقد هرگونه مواد نگه دارنده می باشد بهترین انتخاب برای صرف با غذاهای مورد علاقه ی شما.

روس ها نیز طرفدار این نان سنتی ایران هستند و  نان سنگک را یکی از خوشمزه ترین نان های جهان می دانند که بر اساس سنت های دیرین طبخ می شود. در آلمان و تعدادی دیگری از کشورهای اروپایی نیز تولید نان سنگک راه اندازی شده است و در مدت کوتاهی طرفداران زیادی را از بین مشتریان سخت گیر خارجی جذب کرده است.  

کم توجهی به نان سنگک در ایران

در روزهای اخیر دوباره موضوع کیفیت نان داغ شده است و در همین راستا کارشناسان زیادی به ارائه راهکار برای ارتقاء کیفیت نان در کشور پرداخته اند. تکرار دوباره این موضوع و ارائه راهکار توسط کارشناسان مختلف درحالی است که در کشور ما از سالیان دور تولید و طبخ نان های با کیفیت و سالم مانند سنگک رواج دارد. فقط کافیست مسئولان ذی ربط بیشتر به این نان توجه کنند.

کانال تلگرام

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.